رئیس مرکز ملی فضای مجازی میگوید در دسترسی به پلتفرمهای خارجی «در قالب پوسته» حریم خصوصی رعایت میشود
آیا نسخههای غیررسمی و «حاکمیتپذیر» آخرین راه کاربران برای دسترسی به پلتفرمهای فیلترشده خارجی هستند؟
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره مصوبه اخیر این شورا اعلام کرد که دسترسیپذیری به پلتفرمهای خارجی در کشور «محدود به پوسته نیست و فراتر از آن است». او درباره نگرانیهایی که در بحث امنیت پوستههای تلگرام وجود دارد نیز اعلام کرد که بهواسطه سختگیریهایی که وجود دارد، مشکلی برای امنیت کاربران بهوجود نمیآید. او البته سازوکار دقیقی برای حفظ حریم خصوصی کاربران مطرح نکرد و صرفاً به بیان سختگیریها در این زمینه اکتفا نمود.
«محمدامین آقامیری»، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در نشست خبری نمایشگاه رسانههای ایران درباره مصوبه اخیر این شورا درخصوص دسترسی به پلتفرمهای خارجی توضیح داد: «مصوبه اخیر با هدف مزیتبخشی به زیستبوم سکوهای کشور ابلاغ شده است. این سکوها بخشی از زیستبوم اقتصاد دیجیتال هستند که درصورت فعالیت صحیح موجب توسعه میشوند.»
او اشاره کرد که برای فعالیت پلتفرمهای خارجی در کشور سه روش درنظر گرفته شده است که مورد اول ارتباط تنظیمگران با پلتفرمهاست (احتمالاً به این معنا که سیاستگذاران ایران بتوانند در محتوای پلتفرمهایی مانند اینستاگرام اعمال نظر داشته باشند). به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی، یکی دیگر از روشها، مذاکره بخش خصوصی بهعنوان واسطه با پلتفرمهای خارجی است تا امکان حضور این پلتفرمها در کشور فراهم شود. البته آقامیری به این نکته نیز اشاره کرد که فعالیت این پلتفرمها «منوط به رعایت قواعد سرزمینی کشور است.»
آقامیری در مورد روش سوم نیز توضیح داد که این روش بهدنبال پیادهسازی قوانین از مسیر ابزارهای فنی است: «در این مورد بحث پوسته مطرح شده اما این روش بسیار فراتر بوده و به پوسته محدود نمیشود.» او توضیح بیشتری در این رابطه ارائه نکرد.
شورای عالی فضای مجازی درحالی این مصوبه را ابلاغ کرده است که تلگرام طلایی که مصداق تجربه یکی از پوستههای تلگرام بود، مشکلات زیادی از نظر امنیتی برای کاربران بهوجود آورد. البته رئیس شورای عالی فضای مجازی در مورد نگرانیهای امنیتی که با تجربه پوستههای تلگرام مطرح است، توضیح داد: «با وجود دستورالعمل اخیر حفاظت از دادههای شخصی، در این مورد سختگیریهای زیادی وجود دارد و حضور سکوها با این روش در کشور، مشکلی از لحاظ امنیت ایجاد نخواهد کرد.»
او همچنین اشاره کرد که حریم خصوصی کاربران از موضوعات اساسی است و «تنظیمگران بخشی» مکلف هستند حفاظت از دادههای مردم را بهعنوان یک اصل درنظر بگیرند. اگرچه او سعی کرد اطمینان دهد که در بحث امنیت کاربر دادهها محفوظ خواهند ماند اما توضیح بیشتری در این رابطه ارائه نکرد که چنین اتفاقی چگونه خواهد افتاد؟
به عقیده آقامیری، مصوبه اخیر مرکز ملی فضای مجازی هر پلتفرمی که از طریق ابزارهای فنی در کشور حاضر میشود، باید قوانین کشور را رعایت کند. شورای عالی فضای مجازی روز گذشته مصوبهای منتشر کرد که براساس آن، دسترسی به پلتفرمهای فیلترشده میتواند از طریق پوسته و نسخههای غیررسمی ممکن شود. درواقع در این مصوبه از شرکتهای فعال در حوزه فناوری نیز برای ارائه راهحل در این زمینه دعوت شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا دیگه گندشو دراوردن 🤬
پس چرا این همه خرج برنامههای بومی کردن؟
سیگنال چی؟ اون که دیگه امن ترین پلتفرم خارجیه، چرا اون فیلتره؟