ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

چگونه بهترین دوربین مدار بسته را انتخاب کنیم؟

بدون شک دوربین های مداربسته به‌عنوان مهمترین عضو سیستم های امنیتی و حفاظتی نقش به‌سزایی در تأمین امنیت صاحبان کسب و کار و منازل ایفا می‌کنند. طبیعتاً هر فرد، شرکت یا سازمانی به دلایل مختلفی ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

بدون شک دوربین های مداربسته به‌عنوان مهمترین عضو سیستم های امنیتی و حفاظتی نقش به‌سزایی در تأمین امنیت صاحبان کسب و کار و منازل ایفا می‌کنند. طبیعتاً هر فرد، شرکت یا سازمانی به دلایل مختلفی از قبیل نظارت بر محیط، کارمندان و دارائی‌های خود نیازمند نصب و راه‌اندازی سیستم های امنیتی هستند.

چنانچه شما نیز تصمیم گرفته‌اید که سطح رفاه و امنیت محل زندگی یا کار خود را با سیستم های حفاظتی و نظارتی ارتقا‌ء دهید، لازم است چند مورد مهم را در نظر بگیرید تا خریدی مطمئن و رضایت‌بخش داشته باشید. با رعایت نکات و مراحل ذکر شده در این مقاله خواهید توانست مناسب‌ترین و بهترین سیستم دوربین مدار بسته خود را انتخاب نمایید.

انتخاب نوع و کیفیت دوربین مداربسته

ابتدا باید در نظر داشته باشید که برای یافتن مناسب ترین دوربین مداربسته یا هر کالای دیگری، لازم است نیازهای خود را به طور واضح شناسایی کنید تا محصولی که خریداری می‌کنید هم توانایی رفع نیازهای شما را داشته باشد و هم هزینه‌های اضافی و غیرضروری را بر شما تحمیل نکند. در نظر گرفتن نیازها و بودجه شما از آن‌جهت اهمیت دارد که با وجود طیف وسیع و متنوع سیستم های دوربین مداربسته دچار سردرگمی در انتخاب و خرید کالای موردنظر خود نخواهید شد.

به‌عنوان مثال چنانچه هدف شما از نصب دوربین مداربسته این باشد که صرفاً به سارقان و مهاجمان احتمالی اعلام کنید که در این مکان دوربین مداربسته نصب شده است و تنها به‌عنوان یک عامل بازدارنده از آن استفاده نمایید، نیاز چندانی به خرید دوربین های باکیفیت و گران‌قیمت نیست و احتمالاً دوربین های قدیمی‌تر آنالوگ یا AHD ارزان‌قیمت جوابگوی نیاز شما خواهد بود.

دوربین های مداربسته بسته به برند، شکل و اندازه، کیفیت برد و لنز دوربین و سایر تکنولوژی های موجود نیازهای متفاوتی را برطرف کرده و از قیمت های متنوعی نیز برخوردار هستند.

  • برند های دوربین مداربسته

برند های مطرح و شناخته‌شده‌ای از جمله ورتینا، هایک ویژن و داهوا که هم در ایران و هم در جهان جزو پرفروش‌ترین دوربین های بازار به‌شمار می‌آیند مناسب افرادی است که جدای از علاقه‌مندی به کالای برند، می‌خواهند از محصولات گران‌قیمت‌تر و باکیفیت‌تر و نیز امکانات بیشتر بهره‌مند گردند.

البته محصولات باکیفیت تنها منحصر به این برندها نمی‌باشد. چرا که سایر برندهای چینی و حتی ایرانی نیز با قیمت های مقرون به صرفه‌تر همچنان از کیفیت و امکانات کافی برخوردار هستند. این نوع محصولات صرف‌نظر از برند اغلب در بازار تحت عنوان دوربین های مداربسته AHD  یا Noname شناخته می‌شوند.

  • اشکال مختلف دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته از نظر شکل و فرم ظاهری به چند دسته تقسیم می‌شوند و نحوه استفاده و نصب هرکدام نیز متفاوت است. به‌عنوان مثال دوربین های مدار بسته دام (گنبدی شکل)، مخصوص فضاهای بسته بوده و معمولاً بر روی سقف ها نصب می‌شوند. این دوربین ها زاویه دید کمتری دارند و فضای کمتری نیز اشغال می‌کنند.

به نوع دیگر دوربین ها که استوانه ای شکل هستند، دوربین های مداربسته بولت گفته می‌شود که اکثراً دارای بدنه فلزی بوده و مناسب نصب در فضای باز و بیرونی هستند. این دوربین ها بر روی دیوار نصب می‌گردند و به‌همین خاطر به دوربین های دیواری نیز مشهور هستند.

دوربین های دیگری نیز وجود دارند ازجمله دوربین مداربسته اسپیددام یا PTZ با قابلیت چرخش و زوم بالا و ابعاد بزرگتر که منسب فضاهای وسیعی همچون میادین و سالن های ورزشی هستند، دوربین های چشم ماهی یا FishEye که تصاویر پانورامیک ۳۶۰ درجه ارائه می‌دهند. دوربین های مداربسته مخفی و میناتوری و نیز دوربین های حرارتی یا ترمال نیز از دیگر اشکال دوربین مداربسته به‌شمار می‌آیند.

  • کیفیت دوربین مداربسته

مهم‌ترین بخش هر دوربین مداربسته نوع مادربرد و لنز به‌کار رفته در آن است. از این لحاظ دوربین های مداربسته به انواع آنالوگ (ANALOG)، اچ دی (HD)، HDTVI، HDCVI، ای اچ دی (AHD) و آی پی (IP) تقسیم می‌شوند.

دوربین های آنالوگ که کیفیت تصاویر را براساس تی وی لاین (TVL)، محاسبه می‌کردند از نسخه های اولیه دوربین های مداربسته به‌شمار می‌آیند که کیفیت نه‌چندان مطلوبی ارائه می دهند و البته استفاده از این مدل دوربین ها دیگر منسوخ شده است.

دوربین های اچ دی با آنکه بر بستر آنالوگ ساخته شدند ولی با تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال توانستند علاوه بر هزینه‌ کمتر، بهبود قابل توجهی را در مرحله ضبط و انتقال تصویر به ارمغان آورند.

در دوربین های HDTVI که تکنولوژی شرکت هایک ویژن می باشد از چیپ های CMOS استفاده شده و همچنین قابلیت کابل‌کشی نیز افزایش یافته است. مبنای پردازش تصویر این نوع دوربین ها مگاپیکسل می‌باشد.

HDCVI تکنولوژی مشابه ای است که این‌بار توسط شرکت داهوا طراحی شد. این نوع دوربین ها از هر لحاظ مشابه دوربین های HDTVI هایک ویژن می‌باشند.

دوربین های مداربسته AHD در مقایسه با دو مدل قبلی مقرون به صرفه‌تر و البته با کیفیت نسبتاً پایین تری تولید و عرضه می‌شوند. این ویژگی ها موجب شده است که این نوع محصولات از تنوع و گستردگی بسیاری برخوردار باشند و تقریباً همیشه در دسترس و موجود هستند. البته در ساخت برخی از این دوربین ها از چیپ هایی مانند سونی استفاده می‌شود که با دوربین ها hdtvi و hdcvi قابل رقابت هستند.

در آخر نیز نوع به‌روز تر و پیشرفته تر با امکانات و قابلیت های بیشتر دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP قرار دارند. بستر تجهیزات و انتقال تصویر این نوع دوربین ها کاملاً متفاوت از دوربین های قدیمی‌تر و آنالوگ هستند. دوربین های آی پی در انواع باسیم و بی سیم عرضه می‌شوند و باوجود قیمت بیشتر، به مراتب از مراحل نصب و راه‌اندازی راحت‌تری نیز برخوردار می‌باشند.

لازم به ذکر است که قیمت دوربین مدار بسته بستگی زیادی به انتخاب نوع کیفیت دوربین مورد نظر شما خواهد داشت.

انتخاب دستگاه ضبط کننده

انتخاب بهترین سیستم دوربین مدار بسته تنها به انتخاب نوع دوربین ختم نمی‌شود، چراکه دوربین ها به تنهایی قادر به ضبط و پردازش تصاویر نخواهند بود مگر برخی مدل های وایرلس، سیم کارتی یا کلود.

دستگاه های ضبط کننده از لحاظ استاندارد به دو نوع HDoC و IP تقسیم می شوند که تفاوت آنها نیز به نوع بستر انتقال تصویر بر‌می‌گردد. به طور خلاصه در مدل‌های HDoC انتقال تصویر بر روی کابل های کواکسیال همچون RG6 و RG59 صورت می‌گیرد. دستگاه های رکرردر منطبق با این تکنولوژی به دستگاه های DVR معروف هستند.

در مقابل دستگاه های NVR مجهز به استاندارد IP هستند و انتقال تصویر را بر بستر اترنت یا کابل شبکه انجام می‌دهند. البته دی وی آر ها و ان وی آر ها عمدتاً از قابلیت های مشابهی  برخوردار هستند و اکثراً قابلیت مشاهده زنده فیلم ها از راه دور را نیز دارا می‌باشند.

در هنگام انتخاب و خرید دستگاه ضبط کننده متنانسب با دوربین مداربسته خود تا حد امکان سعی کنید دوربین و دستگاه از یک برند و تولیدکننده باشد تا دچار مشکل عدم انطباق و دسترسی نشوید. همچنین جهت ذخیره سازی تصاویر لازم است هارد مناسب دوربین مداربسته با فضای کافی و موردنیاز خود تهیه نمایید.

انتخاب کابل و اتصالات

همان‌قدر که انتخاب دوربین و دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است، انتخاب کابل و تجهیزات اتصال نیز بااهمیت است. چرا که انتخاب کابل بی‌کیفیت موجب می‌شود تصاویری که توسط دوربین های باکیفیت گرفته می‌شود دچار تنزل کیفی شده و عملا تمام سرمایه‌گذاری شما را هدر دهد. کابل های کواکسیال، RG59، RG6، Cat-5 و CAT-6 از پرکاربردترین کابل های مصرفی در سیستم های نظارتی و حفاظتی به‌شمار می‌روند.

به طور کلی کابل‌های کواکسیال برای انواع دوربین ها قابل استفاده است. کابل های RG59 و RG6 برای دوربین های CCTV مناسب است. کابل های Cat-5 که از بالاترین کیفیت برخوردار هستند بیشتر برای دوربین های IP شبکه به‌کار می‌روند. CAT-6 نیز باآنجه جایگزین مناسبی برای مدل پیشین خود می‌باشد، با این‌حال بیشتر مناسب زیرساخت‌های بزرگی هستند که هم بیشترین کیفیت را نیاز دارند و هم مشکلی از لحاظ مالی و پرداخت هزینه های ندارند.

استخدام نصاب

سرانجام باید درنظر داشته باشید که کلیه تجهیزاتی که تهیه و خریداری می‌نمایید تنها زمانی بیشترین کارایی را خواهند داشت که توسط افراد ماهر نصب و راه اندازی شوند. هر اندازه در انتخاب و استخدام نصاب خود وسواس بیشتری به خرج دهید، از مزایا و منافع بیشتر برخوردار می‌شوید، ضمن اینکه از هدر رفتن سرمایه گذاری های خود در زمینه سیستم های امنیتی و حفاظتی جلوگیری می‌کنید.

فراموش نکنید که در هریک از مراحل انتخاب، خرید و نصب دوربین مداربسته، چنانچه دچار سردرگمی و تردید شده‌اید، حتماً از مشاوره کارشناسان فنی و باتجربه این حوزه استفاده نمایید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی