راهنمای خرید فر
در این مطلب سعی کردیم که به 10 نکته مهم بپردازیم که توجه به آنها هنگام خرید فر به شما کمک میکند.
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
گاهی انتخاب و خرید فر برای پخت انواع غذا، کیک، شیرینی و دسر، به چالشی بزرگ تبدیل میشود. اغلب افراد نمیدانند که برای انتخاب این محصول باید به چه ویژگیهایی توجه کنند و محصول مورد نظرشان را از چه فروشگاهی بخرند تا خیالشان از بابت جنس و کیفیت آن راحت باشد. ما در این مطلب سعی کردیم که به 10 نکته مهم بپردازیم که توجه به آنها هنگام خرید فر به شما کمک میکند تا محصولی مناسب را برای خرید در نظر بگیرید. پیشنهاد ما این است که این اطلاعات را با دقت بخوانید و هنگام خرید از آنها استفاده کنید.
10 نکته مهم برای خرید بهترین مدل و برند فر موجود در بازار
درست است که ظاهر فر برای تکمیل دکوراسیون آشپزخانه اهمیت دارد، اما به جز این، نکات دیگری هم هستند که باید به آنها توجه کرد. برای مثال، نوع و نحوه عملکرد این محصول چگونه است؟ آیا برای محیط آشپزخانه شما و کاری که قرار است انجام دهید، انتخاب مناسبی است؟ چه قابلیتهایی در آن وجود دارند تا پروسه آشپزی را برای شما راحتتر کنند؟ ما 10 نمونه از مهمترین نکاتی را که باید هنگام خرید فر به آنها توجه کنید، در اختیار شما قرار میدهیم. با در نظر گرفتن همین چند نکته میتوانید درنهایت خریدی خوب و ایدهآل را تجربه کنید.
1. انتخاب مدل مناسب بر اساس طراحی و نحوه عملکرد
اگر سری به بازار فروش لوازم خانگی بزنید، با مدلهای مختلفی از فرها روبهرو خواهید شد که هرکدام از آنها ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند که شما باید همه این نکات را در نظر بگیرید. در نهایت، انتخاب نوع فر به نیازها و شرایط شما بستگی دارد. اگر بخواهیم برای انواع فر دستهبندی کلی در نظر بگیریم، میتوانیم به فر مبله، توکار و روکار اشاره کنیم که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد:
فر مبله
فرهای مبله نوع قدیمیتری هستند که آنها را در بسیاری از منازل دیدهایم. این فرها فضای زیادی را اشغال میکنند و برای آشپزخانههای بزرگ انتخاب مناسبتری به نظر میرسند. فرهای مبله هم با برق و هم با گاز کار میکنند و میتوانید آنها را با توجه به موقعیت و نیاز خود بخرید.
فر توکار
فرهای توکار از مدلهای جدیدی هستند که از همان ابتدای ورود به بازار، با استقبال بینظیر مردم روبهرو شدند. نمونههای مختلفی از فر توکار موجود هستند که هرکدام قابلیتهای مخصوص به خود را دارند. این فرها باید حتما در فضای مشخص و از پیشتعیینشده نصب شوند.
فر روکار
بعضی از فرها هم هستند که عملکردشان شبیه به مدلهای توکار است، اما روی میز قرار میگیرند. مزیت اصلی فر روکار این است که در صورت تغییر موقعیت مکانی خود میتوانید آن را با خود حمل کنید. بهعلاوه، مانند مدلهای مبله جاگیر نیستند و فضای خیلی زیادی را در محیط آشپزخانه شما اشغال نمیکنند.
2. توجه به نحوه عملکرد فر
موضوع مهم دیگر که هنگام خرید فر باید به آن توجه کنید، منبع تغذیه آنهاست. بهطور کلی، سه دسته اصلی از فرها در بازار موجود هستند که با برق، گاز یا ترکیبی از این دو کار میکنند. هرکدام از این محصولات، مزایا و معایبی دارند. برای مثال، در مدلهای برقی، پخت مواد غذایی به شکل یکنواخت صورت میگیرد و نیازی به لولهکشی گاز ندارید؛ اما در مقابل، مصرف انرژی در آنها بالاتر است؛ یا مدلهای گازی میزان مصرف انرژی کمتری دارند و انتخاب مقرونبهصرفهتری به نظر میرسند. البته برخی از مدلهای فر نیز در بازار هستند که هم با برق و هم با گاز کار میکنند و شما با توجه به شرایط خود میتوانید یکی از این مدلها را برای استفاده انتخاب کنید.
3. وجود یا عدم وجود فن
برای خرید فر بهتر است به سراغ مدلهایی بروید که دارای فن هستند. این قطعه در بیشتر فرهای برقی و برخی از فرهای گازی دیده میشود. وجود فن به طبخ سریعتر و بهتر مواد غذایی کمک میکند و باعث میشود تا هوای گرمی که ایجاد شده است، در سراسر اتاقک داخلی فر در گردش باشد.
4. جنس بدنه و نوع شیشه فر
هنگام خرید فر باید به جنس آن هم توجه کنید. در بیشتر مواقع فرها، جنس ترکیبی از استیل ضدزنگ و شیشه دارند. بخش فلزی در این محصولات با یک لایه مقاوم و ضدزنگ پوشانده میشود تا در اثر حرارت و رطوبت آسیبی نبیند. قسمت شیشهای آنها نیز کاملا مقاوم است. هرچه بدنه فر مورد نظر شما باکیفیتتر باشد، طول عمر آن هم بالاتر است. بنابراین این موضوع را هنگام خرید مدنظر قرار دهید.
5. ابعاد فر
هنگام خرید فر باید ابعاد آن را هم در نظر بگیرید و ببینید آیا این مدل در مکانی که شما برای قرار دادن فر در نظر گرفتهاید، جا میگیرد یا خیر. البته برای فرهای توکار معمولا سایز مشخص و استاندارد 60 در 60 سانتیمتر در نظر گرفته میشود؛ اما افرادی که برای آشپزی حرفهای نیاز به فر دارند یا جمعیت خانواده آنها بیشتر است، باید به دنبال نمونههایی با سایز بزرگتر باشند.
6. ساده یا چندمنظوره بود فر
با پیشرفت تکنولوژی، با نمونههای متنوعتری از فرها در بازار روبهرو هستیم که برخی از آنها بهصورت ساده و گروهی با قابلیتهای چندمنظوره تولید شدهاند. اگر میخواهید از فر مورد نظر خود برای فعالیتهای خاص استفاده کنید، بهتر است به سراغ مدلهای چندمنظوره بروید. برای مثال سیستم گریل برای درست کردن کباب و طلایی کردن روی غذاها و انواع کیک یا سیستم یخزدایی در برخی از مدلهای چندمنظوره دیده میشود.
7. بررسی ظرفیت فر
نکته بعدی برای خرید فر، توجه به میزان ظرفیت آن است. در بیشتر مدلهای توکار، این ظرفیت بین 70 تا 142 لیتر در نظر گرفته شده که در مدلهای مبله به 85 تا 170 لیتر هم میرسد. اگر میخواهید غذاهای حجیم و زیاد درست کنید یا خانواده پرجمعیتی دارید، باید به دنبال فر با ظرفیتهای بالاتر باشید.
8. نوع و جنس دستگیره موجود روی درب فر
برای آنکه بتوانید درب فر را باز و بسته کنید، باید از دستگیره آن کمک بگیرید. در بیشتر مواقع، این دستگیره جنسی از استیل یا آلومینیوم دارد و نسبت به حرارت کاملا مقاوم است. روی این دستگیرهها نیز با رنگی مشابه با خود فر پوشانده میشود.
9. دکمههای تنظیمات فر
در قسمت جلویی همه فرها، صفحه نمایش کوچک و چند دکمه برای تنظیمات راحتتر در نظر گرفته شدهاند. در برخی از مدلها، دکمهها بهصورت لمسی هستند و ظاهر زیباتری را در فر ایجاد کردهاند. قبل از خرید فر حتما ببینید که هر دکمه، امکان چه تنظیماتی را به شما میدهد و آیا میتوانید برای کارهای مورد نظر خود از آنها استفاده کنید یا خیر.
10. وجود امکانات اضافی در فر
بعضی از ویژگیهای خاص در برخی از مدلهای فر دیده میشوند که شاید چندان ضروری نباشند، اما در هر صورت، فرایند پخت و پز را برای شما راحتتر میکنند. وجود این امکانات درون فر، قیمت خرید آن را بالاتر میبرد که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم کرد:
قابلیت پخت خودکار
در برخی از مدلهای فر، امکان پخت خودکار هم دیده میشود. برای استفاده از این قابلیت کافی است تمام مواد مورد نیاز برای پخت غذای مشخص را درون ظرف مناسب بریزید و از بین گزینههای موجود در منوی فر، یکی را انتخاب کنید. به اینترتیب، فر بهصورت خودبهخود زمان و دمای پخت را تنظیم میکند. این ویژگی بهخصوص برای افرادی که شاغل هستند و فرصتی برای پختوپز ندارند، بسیار ارزشمند است.
قابلیت برنامهریزی
ویژگی دیگری که در برخی فرهای هوشمند دیده میشود، امکان برنامهریزی است. یعنی شما میتوانید تایمر آن را روی زمان مشخص برای شروع و پایان پخت تنظیم کنید تا مراحل لازم انجام شود. در نتیجه، فر پس از طی زمان مشخصشده بهصورت خودکار خاموش میشود.
قابلیت تمیز کردن خودکار
یکی از ویژگیهای جالبی که در برخی فرها دیده میشود، قابلیت تمیز کردن خودکار است. بنابراین، اگر به تمیزی حساس هستید، حتما به این موضوع در محصول مورد نظر خود توجه کنید. در بعضی فرها تمیزکاری با استفاده از برنامههای خاص انجام میشود؛ در گروهی روش تمیز کردن با استفاده از بخار است و گاهی چرخه تمیزی، قابلیت تنظیم هم دارد. معمولا وجود این قابلیت باعث بالاتر رفتن قیمت فر میشود.
قابلیت پخت با بخار
برخی فرها مخزن آب هم دارند و به شما اجازه میدهند تا غذاهای خود را با بخار بپزید. بنابراین، برای درست کردن غذاهای رژیمی یا پخت انواع سبزیجات میتوانید از این قابلیت استفاده کنید.
امکان اتصال به تلفن هوشمند
بعضی از فرهای موجود در بازار قابلیت اتصال به تلفن هوشمند را هم دارند. این ویژگی بیشتر در مدلهای توکار دیده میشود. برای این منظور تولیدکننده، برنامه اختصاصی برای محصولات خود در نظر میگیرد که در تلفنهای هوشمند نیز قابل نصب هستند. با استفاده از این اپلیکیشن به راحتی میتوانید عملکردهای مربوط به پخت و پز فر را کنترل کنید.
برندهای پرفروش تولیدکننده فر در بازار کدامند؟
در بازار فروش لوزام خانگی میتوانید انواع مختلفی از فرها را ببینید که از سوی برندهای معتبر ایرانی و خارجی تولید شدهاند. تعداد این شرکتها کم نیستند و بهتر است قبل از انتخاب، اطلاعات کافی را درباره آنها بهدست آورید. در ادامه میتوانید نام 5 نمونه از بهترین تولیدکنندههای لوازم خانگی را ببینید:
- برند ایرانی سینجر Singer: سینجر از سال 1371 فعالیت خود را در زمینه تولید انواع لوازم خانگی آغاز کرده و محصولات زیادی را به بازار ارائه داده است. تمرکز اصلی این تولیدکننده همیشه روی کیفیت بالا و قیمت مناسب بوده که این ویژگی را در فرهای تولید آن هم میبینیم.
- برند ایرانی داتیس Datees: داتیس برند تولیدکننده دیگری است که فعالیت خود را از سال 1385 آغاز کرد که این فعالیت به عرضه لوازم خانگی متنوع به بازار انجامیده است. کیفیت و کارایی، از اصلیترین اهداف این مجموعه هستند و این برند توانسته است آنها را در فرهایی نیز که تولید کرده است، رعایت کند.
- برند اخوان Akhavan: اخوان برند دیگری است که طیف گستردهای از لوازم مربوط به آشپزخانه را برای فروش وارد بازار کرده و توانسته است نیازهای افراد مختلف با سلیقههای متفاوت را پوشش دهد. فرهای اخوان با مدلها و ویژگیهای مختلف در بازار موجودند و هرکسی میتواند آنها را با توجه به نیاز خود خریداری کند.
- برند اسنوا Snowa: برند بعدی که کیفیت محصولاتش کاملا ثابتشده است، اسنوا نام دارد. این تولیدکننده فعالیت خود را در سال 1384 آغاز کرد و اصلیترین دلیل فروش بالای محصولات آن، قیمت مناسب و استفاده از متریال باکیفیت و تکنولوژیهای روز دنیاست.
- برند کن CAN: کن هم از برندهای پرفروش بازار بهشمار میآید که محصولاتش از قیمت و کیفیت خوبی برخوردار هستند. این برند انواع فر را با توجه به سلیقه و نیازهای مختلف تولید و وارد بازار کرده است. فرهای کن همگی طول عمر بالایی دارند و از محبوبترین گزینههای موجود در بازار محسوب میشوند.
قیمت فر را فراموش نکنید...
موضوع مهم دیگر که بهتر دانستیم بهصورت جداگانه به آن بپردازیم، قیمت انواع فر موجود در بازار است. عوامل مختلفی روی قیمت فر تاثیرگذار هستند. برای مثال هوشمند بودن، ظرفیت، برند تولدکننده و همچنین ساده یا چندمنظوره بودن این محصولات تعیین میکنند که کالای مورد نظر در دسته محصولات لوکس و گرانقیمت قرار گیرد یا از مدلهای اقتصادی بازار باشد.
برای داشتن تجربه خرید موفق بهتر است قبل از ورود به هر فروشگاهی، بودجه خود را مشخص کنید. در این صورت گزینههای پیشروی شما محدودتر میشوند و انتخاب راحتتر خواهد بود.
خرید مدلهای مختلف فر از فروشگاه اینترنتی دیجی کالا
این مطلب راهنمای کاملی برای خرید انواع فر بود تا با نکاتی که گفتیم، هرکسی بتواند محصولی مناسب را برای منزل یا محیط کار خود انتخاب کند. در فروشگاه دیجی کالا انواع مختلفی از فر موجود هستند و هر کالا صفحه اختصاصی دارد که کلیه اطلاعات مورد نیاز برای خرید، داخل آن درج شده است. در بخش دیگری از این صفحه نیز میتوانید نظرات کاربران و مشتریان قبلی را ببینید و بررسیهای لازم را انجام دهید. در آخر نیز محصول سفارش دادهشده با بستهبندی کاملا محکم و در مدت زمان بسیار کوتاهی به دست شما میرسد. به نظر شما چه ویژگیهای دیگری وجود دارند که هنگام خرید فر باید به آن توجه کنیم؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.