ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تولید هیدروژن با انرژی خورشیدی
علمی

این ابزار جدید با بازدهی بی‌سابقه، از نور خورشید هیدروژن می‌سازد

دانشمندان با ترکیب نیمه‌هادی‌های پروسکایت هالید با الکتروکاتالیست‌ها دستگاهی برای استخراج هیدروژن از انرژی خورشیدی با بازدهی بالا ساخته‌اند.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۳۰ تیر ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

مهندسان دانشگاه رایس توانسته‌اند با نرخی رکوردشکن، از انرژی خورشیدی هیدروژن بسازند. آن‌ها دستگاهی بادوام و ارزان ساخته‌اند که با ترکیب نسل آینده نیمه‌هادی‌های پروسکایت هالید (halide perovskite) با الکتروکاتالیست‌ها به استخراج هیدروژن می‌پردازد.

این تکنولوژی جدید جهشی مهم به جلو در انقلاب هیدروژن است. این دستگاه می‌تواند به‌عنوان پلتفرمی برای واکنش‌های شیمیایی گسترده برای تبدیل مواد اولیه به سوخت با استفاده از برق خورشیدی عمل کند.

«آدیتیا موهایت» (Aditya Mohite)، «آستین فر» (Austin Fehr) و همکارانشان دستگاه خود را با استفاده از یک مانع مقاوم در برابر خوردگی ساخته‌اند که نیمه‌هادی را از آب جدا می‌کند، بدون آن که مانع انتقال الکترون‌ها شود.

طبق مقاله‌ای که در ژورنال Nature Communications منتشر شده است، این دستگاه بازده رکوردشکن ۲۰٫۸ درصد تبدیل انرژی خورشیدی به هیدروژن را ثبت کرده است.

این دستگاه به‌عنوان یک سلول فوتوالکتروشیمیایی شناخته می‌شود، زیرا نور را جذب، آن را به الکتریسیته تبدیل و از این انرژی برای ایجاد یک واکنش شیمیایی استفاده می‌کند. تمام این‌ها در یک دستگاه واحد اتفاق می‌افتند.

استخراج هیدروژن از نور خورشید
استخراج هیدروژن با تجزیه مولکول‌های آب در دستگاه فوتورآکتور.
Mohite lab/Rice University

«مانع» استخراج هیدروژن

چالش اصلی ساخت این دستگاه این بود که پروسکایت‌های هالید در آب بسیار ناپایدار هستند و پوشش‌های عایق نیمه‌هادی‌ها عملکرد آن‌ها را مختل می‌کردند یا به آن‌ها آسیب می‌رساندند.

پژوهشگران به مدت دو سال به امتحان مواد و تکنیک‌های مختلف پرداختند تا اینکه پس از شکست‌های بسیار به یک راه‌حل برنده رسیدند.

فر می‌گوید: «بینش کلیدی ما این بود که شما به دو لایه مانع نیاز دارید؛ یکی برای مسدودکردن آب و دیگری برای ایجاد ارتباط الکتریکی خوب میان لایه‌های پروسکایت و لایه محافظ. نتایج ما بالاترین برای سلول‌های فوتوالکتروشیمایی بدون تمرکز خورشیدی و بهترین برای آن‌هایی است که از نیمه‌هادی‌های پروسکایت هالید استفاده می‌کنند.»

این حوزه پیش از این میزبان نیمه‌هادی‌های بسیار گران بود، اما حالا این فرصت وجود دارد که برای اولین‌بار چنین دستگاهی بتواند در مقیاس تجاری استفاده شود. پژوهشگران نشان داده‌اند که مانع آن‌ها برای واکنش‌های گوناگون با نیمه‌هادی‌های متفاوت کاربرد دارد.

آن‌ها امیدوارند با چنین سیستم‌هایی بتوانند از مواد اولیه فراوان روی زمین و تنها انرژی خورشیدی به واکنش‌های سوخت‌ساز برسند. استخراج هیدروژن به‌طور اقتصادی می‌تواند تحولی بزرگ در دنیای انسان‌ها باشد که الان سوخت‌های فسیلی و انرژی خورشیدی در آن غالب هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی