ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مغز سگ‌ها
علمی

پژوهش جدید: سگ‌ها به حرف‌زدن با لحن کودکانه بیشتر واکنش نشان می‌دهند

پژوهشگران دریافته‌اند که مغز سگ‌ها مانند مغز نوزادان به لحن صدای کودکانه و صدای نازک زنان بیشتر واکنش نشان می‌دهد.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

بسیاری افراد با سگ یا سگ‌های خود با صدای نازک و کودکانه صحبت می‌کنند. حالا پژوهشگران به‌طور علمی به بررسی این موضوع پرداخته‌اند تا ببینند مغز سگ‌ها به این صدا چه واکنشی نشان می‌دهد.

پژوهشگران دانشگاه اوت‌ووش لوراند مجارستان با استفاده از اسکن‌های مغزی به مطالعه واکنش سگ‌ها به صداهایی که می‌شنوند پرداخته‌اند. آن‌ها دریافته‌اند که سگ‌ها واقعاً به چیزی که به آن‌ها می‌گویید گوش می‌سپارند. جالب‌تر اینکه آن‌ها برخی از لحن‌های صحبت را ترجیح می‌دهند.

نوزادان حساسیت بسیار بالایی به لحن حرف‌زدن کودکانه دارند. این صحبت شامل صدای نازک، لحن آوازی و مبالغه در مصوت‌ها است. مطالعات نشان می‌دهند که این نوع صحبت می‌تواند حتی به توسعه مغز کودکان کمک کند. حالا پژوهشگران دریافته‌اند که مغز سگ‌ها نیز مشابه کودکان به لحن صحبت کودکانه (آوازی، نازک و مبالغه‌آمیز) واکنش نشان می‌دهد.

آن‌ها به اسکن مغز ۱۹ سگ خانگی با هشت نژاد مختلف پرداختند. درحالی‌که سگ‌ها در دستگاه fMRI نشسته بودند، به سه نوع صدای مختلف مردها و زن‌ها گوش دادند: صحبت مستقیم با سگ‌ها، صحبت خطاب به نوزادان و صحبت خطاب به یک فرد بالغ دیگر.

سگ‌ها لحن حرف‌زدن شما را تشخیص می‌دهند

فعالیت مغز سگ‌ها در بخش قشر شنوایی هنگام گوش‌کردن به صحبت خطاب به نوزادان و سگ‌ها بیشتر بود. همچنین سگ‌ها به صدای زنان واکنش بیشتری نشان می‌دادند.

صدای انسان‌ها در بخش لوب گیجگاهی و شیارهای سیلوین (Sylvian gyrus) پردازش می‌شد. این دقیقاً همان بخشی است که در مغز کودکان هنگام شنیدن صحبت کودکانه فعال می‌شود.

دانشمندان دو فرضیه دارند که چرا مغز سگ‌ها این توانایی را پیدا کرده است. اولین فرضیه این است که آن‌ها از یک حساسیت عام و قدیمی پستانداران نسبت به صداهای نازک و با تنوع فرکانس بالا استفاده می‌کنند.

فرضیه دوم این است که انسان‌ها هنگام انتخاب گرگ‌ها برای اهلی‌کردن، آن‌هایی را انتخاب می‌کردند که می‌توانستند به صداهای نازک بیشتر واکنش نشان دهند. این احتمال وجود دارد که چنین گرگ‌هایی با احتمال بیشتری نزدیک انسان‌ها می‌ماندند و به صداهای آن‌ها توجه می‌کردند.

برخی از پژوهش‌های تجربی در گذشته نشان می‌دهند که گرگ‌ها، برخلاف سگ‌ها، به صداهای بم‌تر واکنش بیشتری نشان می‌دهند.

این احتمال وجود دارد که جنسیت صاحب سگ‌ها هم در این پدیده تأثیر داشته باشد. بااین‌حال، پژوهشگران این عامل را در مطالعه خود کنترل نکردند. آن‌ها امیدوارند که این شباهت میان مغز سگ‌ها و کودکان به پژوهش‌های بیشتری در آینده منجر شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • khameiiii
    khameiiii | ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

    ادم سگ داشته باشه ولی دوستی کفتاری مثل تو نداشته باشه

  • Mehdi R
    Mehdi R | ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

    از کی تا حالا ارائه ی یک پژوهش درباره سگ ها شده تبلیغ آقاجان؟برای خودشون که جا افتاده این قضیه.به نظرتون اونا اینقدر بیکارن که برای اینکه ما سگ بگیریم میان پژوهش راه میندازن؟قبول دارم هرچیزی معایب خودشو داره و بعضیا درباره بیماری مشترک بین انسان و حیوانات میگن که درست هم هست اما دیگه فاز اینو برندارید که دست به یکی کردن علیه ما.به خودمون نگیریم عزیز.باور کن اصلا پشیزی ما براشون اهمیت نداریم true story
    بعضی اوقات تحقیقاتشون منجر به پیشرفت رشته هایی مثل نورولوژی میشه و کمک به رشته دامپزشکی و... هست .درضمن مشکل توی حوزه های دیگه مثل کمبود غذا توی جهان دلیل نمیشه که بقیه رشته ها کارشونو ول کنن.برای هر کاری متخصص هست.کم کاری از اوناست

  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

    یادش بخیر قبلا میومدن سیگار رو تبلیغ میکردن تو رسانه ها الآن هم میان سگ رو تبلیغ میکنند! بعد یه مدت که قشنگ عوارضش اومد بیرون (که البته هست ولی خب تو رسانه ها نمیگن) اونوقت تازه میفهمند که چه اشتباهی مرتکب شدن
    #سواد_رسانه

  • molavy
    molavy | ۲۱ شهریور ۱۴۰۲

    خیلی ممنون از دانشمندان ، دنیا به این تحقیق ها خیلی خیلی نیاز داره، در حالی که سالانه میلیون ها نفر تو آفریقا در حال مرگ هستند از آب آلوده، بیماری ها و ...

مطالب پیشنهادی