ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واکسن mRNA
علمی

واکسن سرطان mRNA مدرنا یک آزمایش انسانی مهم را با موفقیت پشت‌سر گذاشت

واکسن mRNA مقابله با سرطان که به‌صورت آزمایشی توسط دو شرکت مدرنا و مرک توسعه داده شده بود، ظاهراً در فاز دوم کارآزمایی‌های بالینی موفق ظاهر شده است. محققان می‌گویند مبتلایان به سرطان پوست با ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

واکسن mRNA مقابله با سرطان که به‌صورت آزمایشی توسط دو شرکت مدرنا و مرک توسعه داده شده بود، ظاهراً در فاز دوم کارآزمایی‌های بالینی موفق ظاهر شده است. محققان می‌گویند مبتلایان به سرطان پوست با دریافت این واکسن و ایمنی‌درمانی، حدود 44 درصد کمتر از کسانی که فقط تحت ایمنی‌درمانی قرار گرفته بودند، با شانس بازگشت بیماری یا مرگ روبه‌رو بوده‌اند.

شرکت‌های داروسازی مدرنا و مرک به‌تازگی نتایج فاز دوم کارآزمایی‌های بالینی واکسن mRNA سرطان خود را منتشر کرده‌اند. در این فاز 157 نفر با بیماری سرطان پوست پیشرفته حضور داشتند که تومورهای آن‌ها از طریق جراحی به‌طور کامل برداشته شده بود. این افراد به‌صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه داروی آنتی‌بادی Keytruda از شرکت مرک و دیگری افزون بر این دارو، 9 دوز از واکسن mRNA-4157/V940 را نیز دریافت کردند.

گروه دوم که واکسن و ایمنی‌درمانی دریافت کرده بودند، به اهداف تعیین‌شده توسط محققان دست یافتند. این گروه به‌طور میانگین نسبت به گروه اول، مدت بیشتری را بدون بازگشت سرطان سپری کردند. در‌مجموع، ریسک بازگشت بیماری و تلفات در این افراد 44 درصد کمتر از گروه دیگر بود.

نمایش پتانسیل‌های واکسن mRNA در مقابله با سرطان

«استفان بانسل»، مدیرعامل مدرنا در بیانیه‌ای می‌گوید: «نتایج امروز برای حوزه درمان سرطان بسیار امیدوارکننده است. mRNA برای کرونا تحول‌بخش بود و اکنون برای اولین‌بار در تاریخ پتانسیل‌های mRNA را در یک کارآزمایی بالینی تصادفی برای سرطان پوست نشان دادیم.»

ایمنی Keytruda در این آزمایش‌ها مشابه تحقیقات قبلی بود، اما کسانی که در گروه درمان ترکیبی قرار گرفتند، بیشتر از گروه دیگر در معرض عوارض جانبی حاد بودند (14.4 درصد در مقایسه با 10 درصد). ولی این ریسک‌ها معمولاً با در نظر گرفتن فوایدی که ایمنی‌درمانی می‌تواند برای مبتلایان به سرطان به‌همراه داشته باشد، نادیده گرفته می‌شوند.

طبق اعلام مدرنا، این دو شرکت اطلاعات کامل تحقیقات فاز دوم خود را در کنفرانس‌های سرطان‌شناسی پیش رو ارائه خواهند کرد و آن‌ها را در آینده نزدیک برای رگولاتورها می‌فرستند. تحقیقات فاز سوم واکسن mRNA برای سرطان پوست از سال آینده میلادی آغاز می‌شود. دانشمندان امیدوارند که بتوانند از همین روش برای درمان انواع دیگر سرطان‌های سخت استفاده کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی