ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بینی
علمی

نتیجه تحقیق علمی در دوران پساکرونا: عادت زشت انگشت‌کردن در بینی‌ احتمال ابتلا به کرونا را بالا می‌برد!

محققان در نظرسنجی از 219 متخصص بهداشت در یک مرکز درمانی دریافتند انگشت‌کردن در بینی خطر ابتلا به کرونا را بالا می‌برد.

آرزو مصطفوی
نوشته شده توسط آرزو مصطفوی | ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

براساس مطالعه‌ای که به‌تازگی منتشر شده است، عادت دست‌کردن در بینی علاوه بر اینکه رفتاری نامناسب است و احتمالاً با زوال عقل ارتباط دارد، سبب افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا نیز می‌شود.

محققان دانشگاه «Vrije» در آمستردام هلند قصد داشتند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را که در معرض خطر بیشتر ابتلا به ویروس کرونا هستند، مطالعه کنند و دریابند عواملی مانند دست‌کردن در بینی یا جویدن ناخن چطور ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری کرونا شود.

درمجموع 219 متخصص بهداشت در این مرکز نظرسنجی را تکمیل کردند و محققان با تحلیل داده‌ها دریافتند کسانی که عادت دارند دست در بینی خود کنند، احتمال ابتلای بیشتری به ویروس کرونا در طول شش ماه دارند. به بیان دقیق‌تر، میزان ابتلای این افراد در طول شش ماه به ویروس کرونا حدود 17 درصد بود، درحالی‌که سایرین تنها با احتمال 5.9 درصدی روبه‌رو بودند.

البته باید در نظر داشت که این تحقیق افزایش عفونت در اثر دست‌کردن در بینی را به‌خودی‌خود ثابت نمی‌کند اما ارتباط میان آن‌ را برای ما شفاف می‌سازد. دانشمندان باور دارند این عادت نادرست حشرات ناسالم و میکروب‌ها را به مخاط یا غشای نرم داخل بینی انتقال می‌دهد.

ویروس کرونا

درحالی‌که این مطالعه تنها براساس خودگزارش‌دهی است و برای دریافت اطلاعات موثق‌تر نیاز به نمونه‌گیری از خون دارد، اما حساسیت ما نسبت به وضعیت شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بهداشتی در اثر رفتار کارکنان را افزایش می‌دهد.

دانشمندان عقیده دارند دیگر رفتارها همانند جویدن ناخن، بلندکردن ریش، عینک‌زدن و غیره نیز می‌توانند تاحدودی خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهند. البته این ادعا درحالی است که هنوز اطلاعات کاملی جمع‌آوری نشده و دانشمندان باید در فازهای بعدی پروژه این دسته موارد را نیز در نظر بگیرند. آن‌ها باور دارند موارد ذکرشده به‌نوعی تسهیل‌کننده ورود ویروس به بدن انسان هستند.

عفونت‌های مرتبط با ویروس کرونا هنوز به‌طور کامل از بین نرفته‌اند و بسیاری از افراد حتی پس از بهبودی نیز با اثرات پس از ابتلای این بیماری در مبارزه هستند. همین سبب می‌شود تا دانشمندان همچنان در تلاش باشند تا راه‌های ابتلای به این ویروس را شناسایی کرده و آن را به‌صورت دقیق‌تری مورد مطالعه قرار دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی