ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر روز ناسا: یازدهمین عبور نزدیک جنو از غول گازی [تماشا کنید]
علمی

تصویر روز ناسا: یازدهمین عبور نزدیک جونو از غول گازی [تماشا کنید]

مشتری میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی دارد که ذرات باردار پرانرژی را به دام می‌اندازد.

لیلا برغمدی
نوشته شده توسط لیلا برغمدی | ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ | ۲۲:۳۰

فضاپیمای رباتیک جونو ناسا، همچنان در مدار خود به گردش اطراف بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی ادامه می‌دهد. ویدیویی که در تصویر روز ناسا منتشر شده، عبور جونو از کنار مشتری در حضیض مداری یازدهم اوایل سال ۲۰۱۸ را نمایش می‌دهد. این یازدهمین باری بود که این فضاپیما از اواسط ۲۰۱۶ که وارد مدار مشتری شد، به این سیاره نزدیک شد. این ویدیوی تایم‌لپس که رنگ‌های آن تقویت شده‌اند، تقریباً 4 ساعت را پوشش می‌دهد و از ترکیب ۳۶ تصویر دوربین JunoCam ساخته شده. 

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ابتدای ویدیو با طلوع مشتری از افق شروع شده و جونو کم‌کم از شمال به آن نزدیک می‌شود. با رسیدن به نزدیک‌ترین فاصله، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتری بالای ابرهای مشتری، این فضاپیما موفق به ثبت تصاویری فوق‌العاده دقیق از این غول گازی می‌شود.

در مسیر عبور، جونو از مناطق روشن و کمربندهای تاریک ابرهایی که دور این سیاره می‌چرخند، گذر می‌کند. همچنین طوفان‌های چرخشی متعددی را ثبت می‌کند که بسیاری از آنها از توفندهای زمین بزرگ‌ترند. 

پس از حضیض مداری، مشتری به‌تدریج از دید جونو دور می‌شود و در این مرحله، ابرهای عجیب و پیچیده‌ای که بر فراز قطب جنوب آن دیده می‌شوند، نمایان می‌گردد.

برای دستیابی به داده‌های علمی موردنظر، جونو باید در مدارهایی بسیار نزدیک به مشتری حرکت کرده و از فاصله‌ای کم بر فراز لایه‌های متلاطم ابرهای این غول گازی عبور کند. این نزدیکی امکان بررسی جزئیات دقیق جو، میدان‌های مغناطیسی و ترکیب شیمیایی مشتری را فراهم می‌کند اما چنین عبوری چالش‌های بزرگی دارد.

مشتری میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی دارد که ذرات باردار پرانرژی را به دام می‌اندازد و کمربند تابشی شدیدی ایجاد می‌کند. جونو در هر عبور خود در معرض این تابش‌های کیهانی بسیار قوی قرار می‌گیرد که می‌تواند به تجهیزات الکترونیکی و ابزارهای علمی آن آسیب بزند. برای کاهش این خطر، طراحی فضاپیما شامل سپر حفاظتی ویژه است که بخش‌های حساس آن را برابر این تابش‌ها مقاوم می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی