ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پسورد
امنیت

افشای بزرگ‌ترین پایگاه داده پسوردهای جهان؛ 10 میلیارد رمزعبور یکتا به اشتراک گذاشته شد

پایگاه داده‌ای حاوی حدود 10 میلیارد پسورد یکتا که لورفته یا سرقت شده بودند، در یک پایگاه داده به‌صورت یک‌جا به اشتراک گذاشته شدند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۶ تیر ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

پس از افشای حدود 26 میلیون رکورد داده در بهمن‌ماه سال گذشته که بزرگ‌ترین نشت اطلاعاتی تاریخ معرفی شده بود، حالا گزارشی جدید حاکی است که بزرگ‌ترین پایگاه داده رمزهای عبور شامل نزدیک به 10 میلیارد پسورد سرقت‌شده یکتا در یک انجمن گفت‌وگوی هکری به اشتراک گذاشته شده است.

به‌ گزارش تیم تحقیقاتی Cybernews، 4 ژوئیه (14 تیرماه) کاربری به‌ نام ObamaCare فایلی با اسم rockyou2024.txt منتشر کرده است که حاوی 9,948,575,739 رمزعبور منحصربه‌فرد است. اسم این فایل به فایل دیگری موسوم به RockYou2021 ارجاع دارد که با 8.4 میلیارد پسورد رکوردار قبلی بزرگ‌ترین پایگاه داده پسوردهای جهان محسوب می‌شد.

گزارش حاضر می‌گوید RockYou2024 ترکیبی از کلکسیون گذرواژه‌های قبلی به‌ همراه بیش از 1.5 میلیارد گذرواژه جدید است که در حد فاصل سال‌های 2021 تا 2024 گردآوری شده است. محققان پیش‌بینی می‌کنند هکرها از این اطلاعات برای ورود به اکانت کاربران سوءاستفاده کنند.

این فایل در واقع ترکیبی از همه پسوردهایی حساب‌های کاربران است که تاکنون لور رفته است. استفاده از این فایل به هکرها اجازه می‌دهد یک‌جا به همه رمزهای عبور دسترسی داشته باشند و به روش‌های مختلف اکانت کاربران را به خطر بیندازند.

درصورت لورفتن رمزعبور خود چه کار کنیم؟

وب‌سایت Cybernews به کاربران توصیه‌هایی کرده است تا از به‌خطرافتادن اطلاعاتشان جلوگیری کنند. این توصیه‌ها عبارت‌اند از:

  • فوراً رمز تمام حساب‌هایی را که در معرض خطرند، تغییر دهید. سعی کنید از رمزهای تکراری در حساب‌های مختلف استفاده نکنید.
  • درصورت امکان، از احراز هویت چندمؤلفه‌ای (MFA) استفاده کنید. با این کار امنیت حساب شما فقط متکی به رمزعبور نخواهد بود.
  • با کمک ابزارهای مدیریت پسورد می‌توانید امر تولید گذرواژه‌های قوی و ذخیره‌سازی آن‌ها را به اپلیکیشن‌ها محول کنید.

باتوجه‌به انتشار این فایل، به همه کاربران توصیه می‌شود به نشانه‌های خطر بیشتر توجه کنند و اقدامات امنیتی لازم را برای پیشگیری از تهدیدات سایبری انجام دهند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی