ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

OpenAI
تکنولوژی

محقق سابق OpenAI: این استارتاپ قوانین کپی‌رایت را نقض می‌کند

«سوچیر بالاجی» می‌گوید خروجی ارائه‌شده توسط ChatGPT با استاندارد «استفاده منصفانه» که میزان محدودیت استفاده از محتوای دارای حق‌چاپ را مشخص می‌کند، مطابقت ندارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

یکی از محققان سابق OpenAI با انتشار پست جدیدی در وبلاگ شخصی خود و انجام مصاحبه با نیویورک‌تایمز ادعا‌کرده که این استارتاپ قانون کپی‌رایت ایالات متحده را نقض می‌کند.

«سوچیر بالاجی» 25 ساله، سال 2020 به OpenAI پیوست و روی مدل GPT-4 کار کرد. او در مصاحبه‌ای با نیویورک‌تایمز می‌گوید که در ابتدا به‌خاطر پتانسیل این فناوری در «حل مشکلات غیرقابل‌حل مانند درمان بیماری‌ها و توقف پیری» به هوش مصنوعی علاقه‌مند شده است. بالاجی چهار سال برای OpenAI کار کرد تا اینکه تابستان امسال از آن جدا شد.

او در صحبت‌های خود می‌گوید که هوش مصنوعی اکنون برای انجام کارهایی استفاده می‌شود که چندان با آن‌ها موافق نیست. محقق سابق Open‌AI به نیویورک‌تایمز می‌گوید که معتقد است شرکت‌های هوش مصنوعی «قابلیت تجاری افراد، کسب‌وکارها و سرویس‌های اینترنتی را از بین می‌برند که داده‌های دیجیتالی مورداستفاده برای آموزش مدل‌ها را ایجاد کرده‌اند.»

بالاجی همچنین در وب‌سایت شخصی خود مقاله‌ای را منتشرکرده که استدلال می‌کند OpenAI قانون کپی‌رایت را زیر پا می‌گذارد. او در مقاله خود تلاش کرده تا نشان دهد که «چه اندازه از اطلاعات دارای حق‌چاپ» از مجموعه داده‌های آموزشی یک سیستم هوش مصنوعی «به‌عنوان خروجی» به کاربر نمایش داده می‌شود.

او به‌عنوان نتیجه‌گیری تحلیل خود می‌گوید که خروجی ChatGPT با استاندارد «استفاده منصفانه» مطابقت ندارد، قانونی که اجازه استفاده محدود از مطالب دارای کپی‌رایت را بدون اجازه از دارنده آن‌ها فراهم می‌کند.

واکنش OpenAI به ادعای این محقق

ادعای بالاجی با واکنش OpenAI همراه بود و استارتاپ سازنده ChatGPT در بیانیه‌ای به نیویورک‌تایمز گفته است:

«ما مدل‌های هوش مصنوعی خود را براساس داده‌های در دسترس عموم توسعه می‌دهیم، به‌شیوه‌ای که با استاندارد استفاده منصفانه و اصول مربوطه محافظت می‌شوند و از سوابق قانون پذیرفته‌شده پشتیبانی می‌شوند. ما این اصل را برای سازندگان منصفانه، برای نوآوران ضروری و برای رقابت‌پذیری ایالات متحده حیاتی می‌دانیم.»

در نهایت باید اشاره کرد که نیویورک‌تایمز درحال‌حاضر از OpenAI به‌دلیل استفاده بدون مجوز از مطالب دارای حق‌چاپ خود شکایت کرده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی