نیسان باتری های قدیمی لیف را بازیافت می کند
نیسان لیف یکی از نخستین اتومبیل های برقی مدرن است که از سال 2010 بر روی خط تولید قرار دارد. از آن تاریخ تاکنون از این هاچبک برقی که چندی پیش وارد نسل دوم خود ...
نیسان لیف یکی از نخستین اتومبیل های برقی مدرن است که از سال 2010 بر روی خط تولید قرار دارد. از آن تاریخ تاکنون از این هاچبک برقی که چندی پیش وارد نسل دوم خود شد، حدود 350 هزار دستگاه به فروش رسیده است.
یکی از مشکلاتی که گریبان مدل های قدیمی تر لیف را گرفته، کاهش ظرفیت باتری در طول زمان است. اگر چه نسل اول لیف در کل عملکرد بسیار خوبی داشته، اما کاربران زیادی نسبت به افت کارایی باتری با گذشت زمان ابراز نارضایتی کرده اند.
برای جلب رضایت این دسته از مشتریان و افزایش برد حرکتی لیف، نیسان در اقدامی جالب اخیرا تصمیم گرفته که امکان تعویض باتری با نمونه های نوسازی شده (refurbished) را فراهم کند. اما سوال مهمی که اینجا پیش میاید اینست که این اتفاق چگونه رخ خواهد داد؟
همانطور که پیش تر اشاره شده، بازیافت باتری های لیتیوم یونی کار ساده ای نبوده و پیچیدگی های خود را دارد. طبق گزارشی که اخیرا در پایگاه خبری Automotive News منتشر شده، نیسان به منظور بازیافت باتری های قدیمی، یک مرکز پردازش اختصاصی در ژاپن راه اندازی کرده است.
این مرکز که در نوع خود اولین به شمار می رود، یک نکته عجیب و قابل تامل دارد؛ چرا که در حومه روستایی در نزدیکی های نیروگاه فوکوشیما واقع شده است. حتما می دانید که این نیروگاه در سال 2011 به دلیل زلزله مهیب و سونامی ناشی از آن صدمات شدیدی دیده و مناطق اطراف آن به خاطر تشعشعات هسته ای تخلیه شدند.
کارخانه بازیافت باتری نیسان تنها 7.5 مایل (12 کیلومتر) فاصله با نیروگاه فوکوشیما دارد. این منطقه پیش تر ورود ممنوع بود، اما با اقدامات انجام شده در راستای پاکسازی، به نظر می رسد اکنون قابل بهره برداری است. کارخانه مذکور قبل از حادثه یاد شده، ظاهرا به تولید لنت ترمز مشغول بوده است.
نیسان یکی از نخستین شرکت هایی است که به این منطقه خالی از سکنه باز می گردد. این خودروساز مطرح ژاپنی در نظر دارد فروش باتری های نوسازی شده را از ماه آینده با قیمتی در حدود 2,800 دلار آغاز کند. این رقم تقریبا نصف هزینه کنونی است.
با تعویض باتری نه تنها برد حرکتی لیف بهبود پیدا می کند، بلکه از افت قیمت مدل های دست دوم نیز تا حد زیادی پیشگیری می شود. برای اطمینان از کارایی و تاثیر مثبت، این برنامه ابتدا در داخل مرزهای ژاپن اجرا شده و در صورت موفقیت به سایر بازارها از جمله ایالات متحده گسترش خواهد یافت. نیسان امیدوار است سالانه بتواند 2,250 پک باتری در کارخانه جدید خود نوسازی کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.