میزان افزایش نرخ بیمه شخص ثالث در سال 98 چقدر خواهد بود؟
در میان انواع طرحهای بیمهای که از جانب شرکتهای مختلف ارائه میشوند، بیمه شخص ثالث همچنان پرمخاطبترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار ایران، اجباری ...
در میان انواع طرحهای بیمهای که از جانب شرکتهای مختلف ارائه میشوند، بیمه شخص ثالث همچنان پرمخاطبترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار ایران، اجباری بودن این بیمه است. به صورتی که اگر وسیله نقلیهای تحت این پوشش نباشد، ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد که به آن خواهیم پرداخت.
معاون اول قوه قضاییه نرخ دیه برای سال 98 را 270 میلیون تومان اعلام کرد که نسبت به سال جاری 39 میلیون تومان افزایش داشته است. نرخ دیه برای ماههای حرام 90 میلیون تومان بیشتر در نظر گرفته شده است.با اعلام نرخ 360 میلیون تومانی دیه ماه های حرام برای سال آینده، گمانه زنیها درباره میزان افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث در محافل بیمه ای کلید خورد و آنان معتقدند که باید در کنار این افزایش، بیمه مرکزی فکری برای واقعی سازی نرخ های این رشته زیان ده بکند.
مابهالتفاوت نرخ دیه جدید و نرخ تعهد شده توسط شرکت بیمه را صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت خواهد کرد. تا پیش از تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث، دارندگان بیمه شخص ثالث موظف به دریافت الحاقیه برای بیمه نامههای خود بودند اما بر اساس قانون جدید نیازی به دریافت الحاقیه نیست.
بیمه شخص ثالث را تمامی شرکتهای بیمه ارائه میدهند و شرایط مالی آنها کمابیش یکسان است، اما حالا به شکل تخمینی می توان گفت که با توجه به افزایش حدودا 14 درصدی نرخ دیه در سال 98 در مقایسه با سال 97، نرخ پایه بیمه شخص ثالث نیز احتمالا در محدوده ای متناسب با رقم افزایش 14 درصد، افزایش خواهد یافت. در واقع نرخ دیه سال 98 برخلاف سال های قبل نه براساس قیمت شتر، بلکه براساس شرایط اقتصادی کشور و میزان تورم افزایش یافته است تا از تحمیل بار مالی شدید بر رانندگان و مشتریان صنعت بیمه جلوگیری شود. پیشتر پیش بینی شده بود که در صورت افزایش شدید نرخ دیه، احتمال افزایش شمار زندانیان مالی در کشور وجود دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.