اختلاف یک صد میلیونی قیمت مزدا 3 و کیاسراتو در بازار، بدون هیچ دلیل منطقی
از میان خودروهایی که در چند سال اخیر در ایران مونتاژ شده اند، مزدا 3 و کیاسراتو مونتاژی سایپا را باید خودروهایی قلمداد کرد که بسیار به یکدیگر شباهت دارند. هر دو مدل در زمره ...
از میان خودروهایی که در چند سال اخیر در ایران مونتاژ شده اند، مزدا 3 و کیاسراتو مونتاژی سایپا را باید خودروهایی قلمداد کرد که بسیار به یکدیگر شباهت دارند. هر دو مدل در زمره سدان های سایز کوچک قرار می گیرند و دست بر قضا نمونه های منقضی شده در سطح جهانی به حساب می آید که تنها در ایران عرضه می شدند.
پیشرانه 2 لیتری، گیربکس شش سرعته اتوماتیک، سطح آپشن های نسبتا نزدیک (به خصوص در صورت قیاس سراتو آپشنال با مزدا 3)، انتقال نیرو به چرخ های جلو، سطح تقریبا یکسان ایمنی و بسیاری موارد دیگر باعث شده بود تا مزدا 3 و کیا سراتو در زمره خودروهای هم رده در بازار قلمداد شوند، هرچند باید اذعان کرد که برند و جذابیت مزدا 3 برای عموم مصرف کنندگان ایرانی یک سر و گردن بالاتر از کیا سراتو است و به دلیل نحوه مونتاژ سایپا بر روی سری اولیه این خودرو و حذف بسیاری از آپشن های رفاهی در نسخه های اولیه، کیا سراتو نتوانست مانند مزدا 3 جایگاه شاخصی در بازار پیدا کند.
با این وجود قیمت مزدا 3 و کیاسراتو قبل از آغاز دور اخیر تحریم های صنعت خودروسازی، در محدوده 104 الی 115 میلیون تومان قرار داشت و دست بر قضا نیز، هر دو خودرو در بازار از اقبال چندانی برخوردار نبودند چرا که مشتریان می توانستند با پرداخت حدود 20 میلیون تومان بیشتر، خودروهای مدرن تری نظیر نسل تازه کیا سراتو، میتسوبیشی لنسر، رنو فلوئنس و ...را خریداری نمایند.
اما پس از تشدید نوسانات قیمت ارز و بازگشت تحریم های یک جانبه و ظالمانه صنعت خودروسازی کشورمان، شاهد رکورد شکنی های عجیب و غریب قیمت مزدا 3 در بازار بودیم که در مقطع زمانی خاصی حتی از 400 میلیون تومان نیز فراتر رفت. رقمی که حتی در مقایسه با قیمت دلار، می توان آن را چشمگیر دانست، همین عامل باعث شد تا یکباره، مزدا 3 به نماد سرمایه گذاری سوداگران در بازار خودرو مبدل شود و بسیاری افراد با خرید این خودرو قصد حفظ یا افزایش سرمایه خود را داشته باشند.
طبیعتا عرضه بسیار کم شمار مزدا 3 به بازار توسط گروه بهمن نیز مزید بر علت شد تا این خودرو به کالایی کم تیراژ و خاص مبدل شود و در مقابل سایپا تصمیم گرفت که تا به عرضه کج دار و مریز سراتو ادامه دهد و ماحصل این امر نیز این بود که قیمت کیا سراتو با رسیدن به رقم هایی در حدود 300 میلیون تومان، اختلافی یکصد میلیونی را با مزدا 3 ایجاد کرد.
حالا و در شرایط رکود چند ماه اخیر، شاهد کاهش قیمت هر دو خودرو هستیم، قیمت مزدا 3 نهایتا به رقم 370 میلیون تومان رسیده و سراتو نیز تبدیل به خودرویی 270 میلیون تومان شده است. اما از دیدگاه مصرف کننده و افرادی که قصد خرید خودرو در چنین بازه قیمتی را داشته باشند، به نظر می رسد که ارزش کالایی دریافتی در مقابل رقم پرداختی کیا سراتو به شدت بالاتر از مزدا 3 باشد.
البته هر دو خودرو از حیث قطعات یدکی و خدمات پس از فروش از شرایط نسبتا مشابهی برخوردارند اما قیمت قطعات یدکی مزدا 3 بالاتر از کیا سراتو است و همین امر سبب شده تا هزینه های نگهداری از مزدا 3 نیز بیشتر باشد، همینطور می توان گفت که مزدا 3 احتمالا به انتهای بازه رشد قیمت خود در بازار رسیده است، اما کیا سراتو به سبب قطع تولید طی هفته های گذشته، هنوز از پتانسیل رشد برخوردار است، بنابراین از دید سرمایه گذاری نیز شاید، خرید سراتو پر سودتر از انتخاب مزدا 3 باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
منظور نویسنده از سودا گران چیه میشه توضیح بدین لطفا
؟
به خاطر موضوعی این سوال رو پرسیدم
آموزش دلالی با دیجیاتو
تبدیل به دلال و آموزش دهنده دلالی شدید
برخلاف جایگاه محصولات ژاپنی مزدا ماشین بسیار با استهلاک بالا خشک و پرهزینه است.
در مقابل کیا سراتو به خاطر بکارگیری در ناوگان پلیس و مونتاژ در کشور چین ... از خدمات و دسترسی به قطعات بسیار بهتری برخوردار.
اینکه تو پاراگراف آخر دارید آموزش دلالی میدید جای شرمساری داره
سلام با تشکر از نقد شما، متاسفانه چه بخوایم و چه نخوایم خودرو توی کشورمون به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده (حداقل در شرایط فعلی)، اما واژه دلالی وقتی مطرح میشه که کسی به قصد گرون فروختن (تاکید روی فروش) جنسی رو مازاد بر نیازش خریداری کنه که طبیعتا من چنین توصیه ای نکردم، اما اگر کسی برای حفظ سرمایه بین این دو ماشین مردد هست، سراتو احتمالا افت قیمتش کمتر خواهد بود شاید افزایش قیمت رو هم تجربه کنه.
دقیقا میخواستم همین بگم . سوال منم در باره همین بود .چرا مردم ما حاظر هستن بی ارزش شدن مالی که یه عمر براش مثل سگ دویدیم رو ببینن . ولی مثلا اگه بخام برای حفظ کردن ریالی که روز به روز ارزشش پایین میاد جایی سرمایه گذاری کنیم میشیم دلال .میشیم سود جو . مثلا اگه من پولی که جم کردم و برم ماشینی بخرم که از ارزش نیوفته یا احتمال گرون شدن داره خب فکر که نمیکنن که من بفروشم 500 ملیون خب باید برم همون مقدار پول بدم بخرم دیگه چی به من اضافه میشه که این مردم صداشون در میاد . من که اون پول و داشتم حالا اگه بفروشم با پولش بهم سوناتا که نمیدن باز همون و میتونم سوار بشم . هدف حفظ سرمایست و جلو گیری از ضعیف شدن . منتها مردم میگن نه من ندارم تو هم نباید بخری مثل من که ندارم تو هم پولی که داری رو ریال نگه دار تا خار و ضعیف بشی تا من حال کنم
مردم ما این و میخان بابا تو هم برو یه چیزی بخر با پولت که از ارزش پولت نیوفته
اگه هم نداری چشمت دنبال بد بخت شدن مردم نباشه اکثر این مردم پراید و برای این خریدن که از این ضعیف تر نشن نه برای اینکه ماشین با کیفیتی هست یا نیست
کاش یکم بزرگ فکر کنیم