ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دختران نوجوان افغان با قطعات ماشین دستگاه تنفس مصنوعی می‌سازند

تیم رباتیک «رویاپردازان افغان» با ساخت ونتیلاتور و دستگاه اشعه ماوراءبنفش به افغانستان در جنگ با کرونا کمک می‌کند . در حالی که «هرات» در قرنطینه ناشی از شیوع کرونا به سر می برد، «ناهید ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۲۰:۰۰

تیم رباتیک «رویاپردازان افغان» با ساخت ونتیلاتور و دستگاه اشعه ماوراءبنفش به افغانستان در جنگ با کرونا کمک می‌کند .

در حالی که «هرات» در قرنطینه ناشی از شیوع کرونا به سر می برد، «ناهید رحیمی» ۱۷ ساله و دیگر اعضای تیم «رویاپردازان افغان» اغلب روزهایشان را در یک کارگاه سرگرم ساختن دستگاه تنفس مصنوعی با استفاده از قطعات خودرو هستند.

از آنجا که کرونا به شدت ریه و دستگاه تنفسی را هدف می گیرد، نجات جان بسیاری از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی بستگی دارد.

اعضای تیم کمتر از ۱۸ سال سن دارند

این تیم نخستین بار پس از رد ویزایشان برای شرکت در مسابقات رباتیک آمریکا توجه جهانی را به خود جلب کردند. آنها پس از آن با شرکت در مسابقات کشورهای مختلف از جمله استونی، لهستان، کانادا و مشارکت در ساخت نخستین مدرسه STEAM به الگویی برای دیگر دختران افغانستانی بدل شده اند. حالا که پای ویروس کرونا به این کشور جنگ زده باز شده، رویاپردازان هم از تخصصان برای کمک به بیماران استفاده می کنند.

پس از شروع کرونا والی هرات از مهندسان خواست راهی برای تولید سریع ونتیلاتور پیدا کنند اما مشکل اینجا بود که در سایه قرنطینه بسیاری از فروشگاه ها تعطیل بود و آنطور که «رویا محبوب»، کارآفرین و سرمایه گذار رویاپردازان می گوید این تیم در نهایت تصمیم به استفاده از قطعات خودرو گرفت چرا که به وفور در دسترس بودند: «هرچند در بحران به سر می بریم اما یک راه برای کمک به جامعه و مخصوصا پزشکان و پرستاران داریم.»

دختران رویاپرداز سرگرم تولید دو نمونه اولیه ونتیلاتور هستند که اولی متکی بر چرخ دنده بوده و بر پایه طرح ارزان قیمت دانشگاه MIT طراحی شده و دیگری هم توان خود را از موتور تویوتا «کرولا» تامین کرده و حدود ۳۰۰ دلار تمام می شود.

محبوب و رحیمی هر دو تاکید می کنند که از این دستگاه ها تنها باید در صورت عدم دسترسی به ونتیلاتور استاندارد استفاده شود. با این حال اشتیاق خود برای کمک را پنهان نمی کنند:

«ما از شرکت در این چالش و اعتمادی که دولت محلی به توانایی و مهارتمان برای کار روی چنین پروژه مهمی داشت، بسیار هیجان زده هستیم.»

دستگاه تنفس مصنوعی رویاپردازان تا حدود ۱۲ روز دیگر آماده شده و آن زمان به صورت رسمی آزمایش خواهد شد. اعضای تیم توسعه علاوه بر رحیمی شامل «سمیه فاروقی» ۱۷ ساله، «الهام منصوری» ۱۶ ساله، «فلورانس پویا» ۱۷ ساله، «دینا وهاب زاده» ۱۴ ساله و «مینا احراری» ۱۶ ساله است. دیگر اعضای رویا پردازان هم پروژه تولید ماشین اشعه فرابنفش را کلید زده اند و تعدادی دیگر هم به تولید بازی و انیمیشن برای آموزش شهروندان در مورد ویروس می پردازند.

در کشوری که از دیرباز دختران و زنان برای ایفای نقش در جامعه و حتی آموزش با محدودیت‌های بسیاری مواجه بوده اند، رویاپردازان باورهای قدیمی را به چالش کشیده و جامعه را به قبول مهارت های زنان تشویق می کنند. محبوب می گوید که میراث این دختران از دستگاه هایی که می سازند فراتر رفته و این امید را به وی می دهد که جامعه در حال گام برداشتن در مسیر صحیح است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • آریا
    آریا | ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

    این خبر مال حداقل یک ماه پیشه

  • Sakaei
    Sakaei | ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

    این خوداتکایی خواهران و برادران سرفراز افغان خاریه به چشم افراد فاسدی که تخم نژادپرستی و فاشیسم رو در بین دوستان افراشته کردند .
    با قدرت از دوستان افغانمون حمایت میکنیم

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی