ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار خودرو

اختراعی جدید برای کاهش آلودگی لاستیک‌ جایزه جایزه جیمز دایسون را برد

یک تیم دانشجویی توانسته است با اختراع و پیاده سازی یک تکنولوژی جدید و با کمک الکترواستاتیک، ذرات مضر تولید شده توسط لاستیک خودروها را جذب و در نتیجه از آلودگی زیست محیطی آن ها ...

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۳ مهر ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۰

یک تیم دانشجویی توانسته است با اختراع و پیاده سازی یک تکنولوژی جدید و با کمک الکترواستاتیک، ذرات مضر تولید شده توسط لاستیک خودروها را جذب و در نتیجه از آلودگی زیست محیطی آن ها جلوگیری کند. این تیم جایزه جیمز دایسون را نیز به علت اختراع خود کسب کرده است.

وسیله نهایی تولید شده با همکاری دانشجویانی از دانشگاه امپریال لندن و کالج سلطنتی هنر ساخته شده است.

آلودگی زیست محیطی

تیم مذکور ادعا می‌کند که این دستگاه که به چرخ اتومبیل متصل می‌شود با بهره گیری از جریان مختلف هوا در اطراف چرخ تا 60 درصد از ذرات معلق تولید شده توسط لاستیک‌ها را جذب کرده و از انتشار آن ها در هوا جلوگیری می‌کند.

آلودگی زیست محیطی لاستیک‌ها به طور گسترده‌ای در حال افزایش است اما کمتر کارشناسی به این موضوع ورود پیدا کرده و کمتر در خصوص آن صحبت می شود. هر بار که خودرو شروع به شتاب گیری، ترمز گیری و یا حرکت می‌کند، لاستیک ها دچار سایش می‌شوند و ذرات آزاد شده از آن ها در هوا معلق مانده و می‌توانند با نفوذ به آب های زیر زمین و دستگاه تنفسی انسان در نقشی آسیب زا ظاهر شوند.

طبق تحقیقات در صورتی که تمامی وسایل نقلیه از نوع الکتریکی باشند بازهم نمی‌توان تولید ذرات معلق با بزرگی 2.5 PM را به طور کامل را متوقف کرد و در بهترین حالت ممکن می‌توان از فعالیت حدود 50 درصد از این ذرات آسیب زا در هوا جلوگیری کرد. حتی وسایل نقلیه برقی به علت وزن بیشتر مصرف لاستیک بیشتری نیز دارند در نتیجه آلودگی ناشی از لاستیک‌ها آن ها افزایش پیدا می‌کند.

ذرات جذب شده توسط این وسیله را می‌توان برای تولید مجدد لاستیک و یا مواد دیگر همچون جوهر استفاده کرد.

جایزه دایسون به علت این نوآوری خلاقانه که امکان جذب میکروپلاستیک را فراهم می‌کند به تیم تولیدکننده این دستگاه تعلق گرفته است.

در واقع این تیم توانسته با همکاری اعضای خود در رشته‌های مختلف یک رویکرد جدید در زمینه طراحی و تحقیق را ارائه دهد تا بتوان به کمک آن با مشکلات جهانی مقابله کرد.

جایزه 2000 پوندی دایسون نیز در راستای یافتن یک شریک تجاری و همچنین تولید و عرضه این اختراع جذاب و قابل توجه مصرف خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Soroush Motalebi
    Soroush Motalebi | ۳ مهر ۱۳۹۹

    کاملا غیر عملی هستش

مطالب پیشنهادی