ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

توسعه یک «بینی رباتیک» که با تقلید از سگ‌ها، سرطان را بو می‌کشد

سگ‌های آموزش دیده می‌توانند برخی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها و بیماری‌ها را فقط با بینی خود تشخیص دهند. حالا تیمی از پژوهشگران از این روش برای خلق یک «بینی رباتیک» استفاده کرده‌اند که می‌تواند با تقلید ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۳:۵۹

سگ‌های آموزش دیده می‌توانند برخی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها و بیماری‌ها را فقط با بینی خود تشخیص دهند. حالا تیمی از پژوهشگران از این روش برای خلق یک «بینی رباتیک» استفاده کرده‌اند که می‌تواند با تقلید این فرایند، در آینده بیماری‌ها را با سرعت بالاتری تشخیص دهد.

پژوهش اخیر توسط محققان دانشگاه MIT به همراه چندین موسسه دیگر مانند سازمان خیریه بریتانیایی «Medical Detection Dogs» انجام شده است. سگ‌های این سازمان خیریه می‌توانند با آموزش برخی از سرطان‌ها را بو بکشند، با این وجود آموزش آن‌ها طول می‌کشد و پژوهشگران می‌خواهند با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی و هوش مصنوعی سریعتر به نتیجه برسند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که سگ‌های آموزش دیده می‌توانند تا ۷۱ درصد سرطان پروستات را به درستی تشخیص دهند و همچنین نمونه‌های منفی را رد کنند. علاوه بر این، قادر به شناسایی دیگر بیماری‌های مربوط به پروستات هم هستند.

بینی رباتیک

بینی رباتیک پژوهشگران فرایند بو کشیدن سگ‌ها را تقلید می‌کند و می‌تواند به لطف یک دستگاه الکترونیکی، چنین بیماری‌ها را تشخیص دهد. به گفته یکی از نویسندگان و پژوهشگران دانشگاه MIT به نام دکتر «آندریس مرشین»، شاید چنین قابلیتی روزی به عنوان یک اپ در اختیار افراد قرار بگیرد:

«روزی را تصور کنید که گوشی هوشمندتان می‌تواند برای خطر سرطان پروستات به شما هشدار دهد و اینکار را چندین سال زودتر از اینکه پزشکان با استفاده از افزایش سطح «آنتی‌ژن اختصاصی پروستات» (PSA) تشخیص دهند، انجام خواهد داد.»

پژوهشگران در چندین سال گذشته مشغول کار روی این دستگاه بوده‌اند که حالا به شکل یک آشکارساز کوچک درآمده است. داده‌های جمع‌آوری شده به لطف توانایی‌های گوشی‌های هوشمند می‌توانند در زمان واقعی تحلیل شوند.

به گفته مرشین، این سیستم آشکارساز در زمینه ردیابی و شناسایی مولکول‌های مختلف تا ۲۰۰ برابر حساسیت بیشتری نسبت به بینی سگ‌های آموزش دیده دارد. با این وجود برای اینکه عملکرد مناسبی از خود نشان دهد، با هوش مصنوعی همراه شده است.

تلاش‌های پژوهشگران به مرحله مناسبی رسیده و آن‌ها به توسعه چنین محصولی ادامه می‌دهند تا بتوان بطور بالینی از آن استفاده کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی