ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

این هوش مصنوعی با یادگیری از سیگنال‌های مغز پرتره‌های جذاب تولید می‌کند

محققان سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده‌اند که جذاب‌ترین ویژگی‌های چهره را بر مبنای سلیقه افراد تشخیص داده و با ترکیب آن‌ها پرتره می‌سازد. محققان دانشگاه‌های هلسینکی و کوپنهاگ برای ساخت این سیستم ابتدا ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

محققان سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده‌اند که جذاب‌ترین ویژگی‌های چهره را بر مبنای سلیقه افراد تشخیص داده و با ترکیب آن‌ها پرتره می‌سازد.

محققان دانشگاه‌های هلسینکی و کوپنهاگ برای ساخت این سیستم ابتدا از شبکه‌های مولد تخاصمی (Generative adversarial neural network) برای ساخت صدها پرتره کامپیوتری طبیعی استفاده کردند. این تصاویر سپس یک به یک در مجموع به ۳۰ نفر نشان داده شدند.

از داوطلبان خواسته شد تا روی چهره‌هایی تمرکز کنند که از نظر آن‌ها بیشترین جذابیت را دارند. محققان در عین حال، فعالیت‌های مغزی داوطلبان را با استفاده از دستگاه نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی (EEG) ثبت کردند.

سپس الگوریتم‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی چهره‌هایی که بیشترین میزان فعالیت مغزی در داوطلبان ایجاد می‌کردند را تشخیص داد و بعد فرمولی برای پیدا کردن خصوصیاتی که بین این چهره‌ها مشترک هستند تعریف کرد. در نهایت شبکه عصبی با استفاده از داده‌های این آزمایش، چهره‌های جدید را با ترکیب خصوصیات تولید کرد.

محققان سپس با انجام یک آزمایش دو سو کور (double-blind experiment)، تصاویر بدست آمده از این سیستم و تصاویر بسیاری از چهره‌های دیگر را به افراد نشان دادند. افراد در ۸۷ درصد از مواقع، چهره‌های تولید شده توسط این سیستم را جزو جذاب‌ترین چهره‌ها انتخاب می‌کردند. محققان می‌گویند این درصد در آینده با اصلاح الگوریتم‌ها بیشتر هم خواهد شد.

محققان امیدوارند با استفاده از داده‌های این تحقیق بتوان در نهایت سیستم‌هایی با توانایی تشخیص سلایق (Subjective Prefrences) یا تشخیص رفتارهای ناخودآگاه ساخت.

یکی از محققان می‌گوید: «این تحقیق نشان داد که می‌توان با وصل کردن شبکه عصبی مصنوعی به واکنش‌های مغزی، تصاویری را تولید کرد که با سلیقه شخصی مطابقت می‌کنند. بینایی رایانه‌ای در دسته‌بندی تصاویر بر مبنای الگوهای عینی بسیار موفق بوده است. با اضافه کردن واکنش‌های مغزی به فرمول نشان دادیم که تشخیص و تولید تصاویر بر اساس خصوصیات روان شناختی، مثل سلیقه شخصی، ممکن است.»

مقاله‌ای در مورد این تحقیق اخیراً در ژورنال IEEE Transactions in Affective Computing منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

    چرا تو اینها شکل های دیگه نیست، صورت تپل و سیاه پوست و رنگین پوست
    مشکل داره تحقیق

    • CANOPUS
      CANOPUS | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

      تحقیق شمال اروپا بود ، شما ببخشید نمیدونستن شما سیاه پوست چاق دوست داری

مطالب پیشنهادی