ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

هلدینگ ارنیکا ۲۰۰ میلیارد تومان در فلایتیو سرمایه گذاری کرد

هلدینگ ارنیکا که پیش از این با سرمایه‌گذاری روی استارتاپ هومسا وارد حوزه گردشگری شده بود، به تازگی سرمایه‌گذاری «۲۰۰ میلیارد تومانی» روی فلایتیو انجام داده است. این دو تیم اعلام کردند همکاری نزدیک بین‌شان ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۲۲:۳۰

هلدینگ ارنیکا که پیش از این با سرمایه‌گذاری روی استارتاپ هومسا وارد حوزه گردشگری شده بود، به تازگی سرمایه‌گذاری «۲۰۰ میلیارد تومانی» روی فلایتیو انجام داده است. این دو تیم اعلام کردند همکاری نزدیک بین‌شان می‌تواند به صنعت گردشگری کمک شایانی کند.

هلدینگ ارنیکا خبر سرمایه گذاری در فلایتیو را شب گذشته در شبکه اجتماعی توییتر منتشر ساخت و امروز به طور رسمی از این موضوع رونمایی کرد. طبق شنیده‌های دیجیاتو ارنیکا مالک ۷۰ درصد فلایتیو شده و بخشی از این سهام مربوط به سهام ۲۰ درصدی صباایده بوده که در اسفند ۹۸ در فلایتیو طی سرمایه‌گذاری به صبا ایده داده شد. در واقع سهام صباایده حالا به ۶ درصد کاهش یافته است و باید گفت در حال حاضر بیشتر سهام فلایتیو در دست دو سهامدار عمده این استارتاپ یعنی ارنیکا و صباایده است. رقم این سرمایه‌گذاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام شده که براساس قرارداد، تا ۳۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است. همچنین اعلام شده که فلایتیو با این جذب سرمایه جدید به دنبال در صدد گرفتن سهم بیشتری از بازار گردشگری ایران است.

ارنیکا پیش‌تر در استارتاپ هومسا سرمایه‌گذاری کرده بود؛ هومسا یک سامانه رزرو و اجاره آنلاین ویلا و سوئیت و اقامتگاه است که با کمک تیم خود، توانسته هزاران اقامتگاه در سراسر ایران را در کمتر از یک سال در سایت خود ثبت کند تا مسافران بتوانند از طریق این پلتفرم، اقامتگاه مورد نظر خود را رزرو کنند. شرکت «راهکار نوین سفرآسا» با برند هومسا به عنوان زیرمجموعه هلدینگ ارنیکا در سال ۱۳۹۶ شروع به کار کرده است.

فعالیت رسمی فلایتیو نیز در خرداد ۱۳۹۵ آغاز شد و تا امروز تلاش کرده تا در حوزه فروش بلیت جزو بازیگران اصلی باشد فلایتیو در سالهای گذشته ادعا داشته که توانسته عنوان «بزرگ‌ترین فروشنده پرواز خارجی در کشور» را از آن خود کند؛ موضوعی که برخی رقبا آن را مورد محل سوال قرار داده‌اند.

موضوعی که مسلم است اینست که در حال حاضر بزرگترین استارتاپ‌هایی که در زمانه کرونا آسیب دیدند کسب‌وکارهای حوزه گردشگری بودند و بازار رقابت در این استارتاپ‌ها از سر و شکلی که در ۱۳۹۸ داشته خارج شده و دوباره از نو آغاز شده است. شنیده‌های دیجیاتو حکایت از این دارد که دیگر شرکت‌های VC نیز در پی سرمایه‌گذاری در برخی تیم‌های فروش بلیت سفر هستند اما به نظر می‌رسد رقم «چند صد میلیارد تومانی» که ارنیکا جزییات دقیق‌تری از آن را مشخص نکرده بزرگترین جذب سرمایه یک تیم حوزه گردشگری استارتاپی تا امروز تلقی شود.

در سال ۱۳۹۹ با وجود محدودیت‌های گسترده کرونایی، فلایتیو اعلام کرد که رکورد فروش تازه‌ای را ثبت کند. همچنین همکاری گسترده‌تر با ایرلاین‌ها و هتل‌های داخلی و خارجی برای ارائه خدمات بهتر از اصلی‌ترین تحولات فلایتیو بود.

آنطور که «امید طهرانی» معاون اجرایی هلدینگ ارنیکا اعلام کرده هر دو مجموعه فلایتیو و هومسا در تلاش هستند که نیاز به خدمات حضوری را کاهش داده و کیفیت خدمات ارائه شده به مسافرین را بهبود ببخشند: «با توجه به تجربه ما در حوزه گردشگری بخصوص در بحران کرونا ما معتقدیم هستیم همکاری این دو کسب و کار موجب توسعه صنعت توریسم در کشور خواهد شد و افق های جدیدی را پیش روی کشور قرار خواهد داد.»

سرمایه‌گذاری تازه هلدینگ ارنیکا این امکان را برای فلایتیو و هومسا ایجاد می‌کند که همکاری جدیدی را بایکدیگر آغاز کنند که می‌تواند از جنس همکاری فلایتیو با اسنپ تریپ باشد که در سالهای گذشته برای مدتی رخ داد و به نفع هر دو مجموعه شد. هرچند «علی کشفی»، هم‌بنیان‌گذار و مدیر ارشد بازاریابی فلایتیو اعلام کرده فعلا خبری از ادغام نیست: «فلایتیو براساس این قرارداد با هومسا ادغام نمی‌شود و دو شرکت با استراتژی کلان سابق خود به فعالیت ادامه خواهند داد.» کشفی همچنین احتمال ادغام این دو شرکت در آینده را منتفی ندانست و تحقق آن را مستلزم بررسی‌های کارشناسی بیشتر عنوان کرد.

این هلدینگ دربخش های نظیر انرژی و نیروگاه فعال است و بعد از چند سال وارد حوزه تجارت الکترونیک شده است. ارنیکا کسب و کارهای مختلفی در این سال ها تجربه کرده است که حاصل آن ظهور استارتاپ­های موفقی چون اکسکوینو در حوزه ارز دیجیتال، هومسا  در حوزه گردشگری و کاوان تک است که در حوزه اینترنت اشیاء و کانتکتا در حوزه رابط فریلنسر و کارفرما است.

بازار گردشگری، همیشه بازاری سخت بوده است. حضور استارتاپ‌ها و آژانس‌های سنتی مختلف باعث شده که کسب سهم بازار، نیازمند تلاش فراوان باشد. این جذب سرمایه حضور در این صنعت را سخت‌تر از پیش خواهد کرد. رقابت پیش‌رو مطمئنا رقابتی جذاب خواهد بود. رقابتی که هدف آن ارائه خدمات بهتر به مسافرین و افزایش شفافیت قیمت خواهد بود.

از دیگر محصولات هولدینگ ارنیکا می‌توان به شرکت‌هایی که در زمینه رمزارز فعالیت می‌کنند مانند اکسکوینو و بیت راه اشاره کرد و همچنین وبسایت کانکتا که در زمینه کار برای فریلنسرها است نیز متعلق به این هولدینگ است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی