ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات: کسب و کارهای حوزه بلاکچین پیرامون فعالیتشان قانون بنویسند

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، با بیان اینکه مشارکت فعالان اکوسیستم به تدوین قوانین در حوزه رمزارز کمک خواهد کرد، اعلام کرد که در صورت عدم مشارکت این قوانین توسط افرادی که آگاهی کافی ندارند ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۰ دی ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۵

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، با بیان اینکه مشارکت فعالان اکوسیستم به تدوین قوانین در حوزه رمزارز کمک خواهد کرد، اعلام کرد که در صورت عدم مشارکت این قوانین توسط افرادی که آگاهی کافی ندارند تدوین خواهد شد.

«رضا باقری اصل» در نشست دور همی کسب و کارهای رمز ارزی ایران با اشاره به نحوه تعامل با حاکمیت برای رسیدن به توافق بر سر قانون‌گذاری در حوزه رمزارز گفت: «کشور ما قانونش بر اساس شیوه قانون‌نویسی مکتوب شکل گرفته است، بنابراین زبان حاکمیت زبان عجیبی نیست. در کشوری که قانون مکتوب دارد، زبان حاکمیت به یک مقرره تبدیل می‌شود. اگر شما که فعالان اکوسیستم هستید، مشارکتی در تدوین قوانین نداشته باشید، آنها که بلد نیستند، برایتان قانون می‌نویسند. این مسئله برای هر کسب‌وکاری هم وجود دارد.»

او مسئله مهم در زمینه فناوری بلاکچین و رمزارز را، ترس حاکمیت از به خطر افتادن منافعش عنوان کرد و گفت: «مسئله مهم، تکنوفوبیایی است که حاکمیت به آن دچار است. تنظیم‌گری و رگولاتوری یعنی ایجاد تعادل بین بازیگران و ذی‌نفعان؛ مشخص است که حاکمیت از این مسئله می‌ترسد چون ممکن است با فعالیت یکسری افراد در این اکوسیستم، نفع خودش زیر سؤال برود و دچار ضرر و زیان شود.»

عدم پاسخ به دغدغه دولت به نفع اکوسیستم نیست

او بر این باور است که حاکمیت دغدغه‌هایی در این زمینه دارد و اگر کسی به این دغدغه‌ها پاسخ ندهد، خودش پاسخ خواهد داد. بنابراین حقوق مکتوبی ایجاد می‌شود که پاسخگوی دغدغه‌های خود حاکمیت است.

باقری اصل در بخش دیگری از توضیحات خود گفت: «مسئله بعدی این است که حاکمیت می‌خواهد اقتصاد را شکوفا کند، من معتقدم که حاکمیت این مسئله را کمتر بلد است، چون شکوفایی اقتصاد نیازمند ریسک‌پذیری است که حاکمیت کمتر با آن آشناست.»

باقری، شکوفایی اقتصادی را وابسته به چند پیش‌شرط دانست و گفت: «حضور فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی می‌تواند چرخش‌های تحول‌ساز ایجاد کند. اولین چرخش هم می‌تواند این باشد که از یک نظام تمرکزگرا به سمت نظام غیرمتمرکز برویم. نظامی که اساسش بر تمرکزگرایی بوده، سخت به سمت تمرکززدایی چرخش می‌کند و این چرخش را به‌راحتی نمی‌پذیرد.»

تلاش برای تبدیل تهدید به فرصت

دومین چرخش، حرکت از نگاه تهدیدمحور نسبت به فناوری به سمت دیدگاه فرصت‌محور است. این تحول، سخت است و باید با حاکمیت همراهی کرد. چرخش سوم هم باید در اکوسیستم اتفاق بیفتد، چون تمرکز اکوسیستم بیشتر در زمینه بلاکچین بوده و تمام قوانین و مقرراتی که دارد نوشته می‌شود، در این سمت و سو است.»

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با اشاره به تدوین اسناد تحول دولت گفت: «دولت، ۳۷ سند تحول مشخص کرده که یکی از آنها مربوط به رمزارزش‌هاست که نشان می‌دهد دولت، این مسئله را به‌عنوان یکی از ۳۷ مسئله مهم کشور پذیرفته است. کارگروه اقتصاد دیجیتال نیز با اختیارات رئیس‌جمهور و هیئت وزیران و به ریاست وزیر ارتباطات، اخیراً تشکیل شد و نماینده‌هایش را معرفی کرد و اگر شروع به کار کند، می‌تواند زمینه‌ساز وقوع اتفاقات خوب باشد.»

او همچنین از فعالان کسب‌وکارهای بلاکچین خواست در روند قانون‌گذاری مشارکت کنند و برای دست‌اندرکاران قانون‌گذاری، پیشنهاد بنویسند. عدم مشارکت هم نتیجه‌ای نخواهد داشت مگر قانون‌گذاری یک‌جانبه صرفا از طرف دولت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی