ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیبر نوری
تکنولوژی

محققان چینی: با کابل فیبر نوری می‌توان صدای افراد را از فاصله صدها متری شنود کرد

دانشمندان دریافته‌اند که کابل‌های فیبر نوری می‌توانند بدون هیچ تجهیزات خاصی سیگنال‌های صوتی را دریافت کنند و آن را به سمت دیگر خود بفرستند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ مرداد ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

دانشمندان سیستمی ساخته‌اند که صدا را در کابل‌های فیبر نوری دریافت می‌کند و اجازه می‌دهد از فاصله حدود 800 متری گفتگوهای دیگران را شنود کنید. کابل‌های فیبر نوری برای انتقال داده‌ها از پالس‌های نوری استفاده می‌کنند و معمولا برای شبکه‌های پهن‌باند استفاده می‌شوند، اما می‌توانند نسبت به تغییراتی که با صدا در محیط به وجود می‌آید، حساس باشند.

محققان چینی سیستمی ساخته‌اند که می‌تواند از یک طرف کابل‌های فیبر نوری صدا را دریافت کند و آن را به سمت دیگر کابل بفرستد. این کابل‌ها در برابر فشارهای محیطی که ممکن است توسط امواج آکوستیک نظیر صدای حرف زدن افراد به وجود بیایند هم حساسند و همین مسئله یک جور ریسک امنیتی ایجاد می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه سینگهوا که نتایج تحقیقات خود را در وب‌سایت arXiv منتشر کرده‌اند، می‌گویند: «شبکه‌های فیبر نوری به‌طور گسترده در حال پیاده‌سازی در سراسر دنیا هستند چون نه تنها انتقال داده را آسان‌تر می‌کنند بلکه اجازه می‌دهند اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. کارکردهای مختلف شبکه‌های فیبر نوری شامل تشخیص زلزله، رصد جریان ترافیک شهری و انجام اکتشافات مربوط به ساختارهای زیرزمینی اثر مثبتی بر زندگی مردم دارند. با این حال، مشکلات امنیتی بالقوه‌ای را هم به وجود می‌آورند که باید به دقت در نظر گرفته شوند.»

فیبر نوری

فیبر نوری می‌تواند خطر امنیتی داشته باشد

یکی از انواع شبکه‌های پهن‌باند که از فیبرهای نوری استفاده می‌کند با نام فیبر به محل مشتری (FTTP) شناخته می‌شود. همان‌طور که از نام این شبکه پیداست، کابل‌های فیبر به‌طور مستقیم به محل مشتری (خانه یا دفتر کار) می‌رسند. حالا از آن‌جایی که این کابل‌ها می‌توانند بدون هیچ تجهیزات اضافه‌ای سیگنال‌های صوتی را دریافت کنند، امکان شنود سیگنال‌ها و بازیابی آن‌ها در آن سر کابل وجود دارد.

چینی‌ها برای انجام این مطالعه سیستمی ساختند که تغییر نور در اثر صحبت کردن افراد در نزدیکی فیبرنوری را شناسایی می‌کند. در این آزمایش‌ها، صدایی که به سمت مقابل کابل می‌رسید، کاملا واضح نبود، اما می‌شد با شیوه‌های بهینه‌سازی صدا در کامپیوتر آن را قابل فهم کرد.

دانشمندان می‌گویند تبدیل اطلاعات به صدای قابل فهم با این روش به تجهیزات پیچیده و شرایط خاص نیاز دارد، اما کاملا شدنی است. آن‌ها مدعی‌اند که با موادی مثل فلز و شیشه می‌توان روی فیبر را پوشاند تا جلوی استراق سمع گرفته شود، چون با این کار کابل‌ها کمتر می‌توانند تغییرات نوری ناشی از اصوات را دریافت کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی