ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سر مومیایی
علمی

کشف سر مومیایی 2000 ساله در اتاق زیرشیروانی خانه‌ای در بریتانیا

دانشمندان می‌گویند سر این زن مومیایی 2000 ساله در قرن نوزدهم به عنوان سوغاتی از مصر به انگلیس آورده شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

سر جدا شده یک مومیایی مصری که در اتاق زیرشیروانی خانه‌ای در کنت انگلیس پیدا شده، تحت آزمایش سی‌تی اسکن قرار گرفته و حالا محققان می‌گوید این سر متعلق به زنی بوده که حداقل 2000 سال پیش زندگی می‌کرده است.

محققان دانشگاه کانتربری کرایست چرچ باور دارند که این سر مومیایی‌شده به عنوان نوعی سوغاتی در قرن نوزدهم از مصر به انگلیس آورده شده است. نتایج اولیه از این سی‌تی اسکن نشان داد که رژیم غذایی خاص این زن باعث فرسودگی دندان‌های او شده، اما زبانش در وضعیت خوبی قرار داشته است.

به‌علاوه، به نظر می‌رسد که لوله‌ای از یک ماده ناشناخته درون سوراخ بینی سمت چپ و کانال ستون فقرات این مومیایی قرار گرفته است. با این حال، مشخص نیست که این لوله‌ها از ابتدا در این مومیایی کار گذاشته شده بودند یا بعدا به آن اضافه شده‌اند. گفتنی است که مغز این فرد در حین فرآیند مومیایی کردن از جمجمه او خارج شده است.

سی‌تی اسکن سر مومیایی

این مومیایی به عنوان سوغاتی به انگلیس آورده شده بود

«جیمز الیوت»، متخصص رادیوگرافی تشخیصی از دانشگاه کانتربری کرایست چرچ می‌گوید: «این سر پس از مرگ صاحب یک خانه در کنت در حین پاکسازی منزل در زیرشیروانی آن پیدا شد. اقلامی مثل این در دوره ویکتوریایی به عنوان سوغاتی از مصر آورده می‌شد و ممکن است در طول نسل‌ها به فردی که مالک این خانه بوده رسیده باشد.»

الیوت که رهبری فرآیند اسکن این سر را برعهده داشته، اضافه می‌کند: «این اسکن اطلاعات زیادی را در اختیار ما قرار می‌دهد؛ از وضعیت دندان‌ها، بیماری‌ها، شیوه حفظ جسد گرفته تا تخمین‌هایی درباره سن و جنس این شخص.» این تیم ظاهرا می‌خواهد مدلی سه بعدی را از سر و ساختارهای چهره او تهیه کند.

الیوت می‌گوید پیشرفت‌های فناوری سی‌تی اسکن به محققان اجازه داده تا اطلاعات بیشتری درباره رسوم باستانی مصر به دست بیاورند. با این حال، هنوز سوالاتی درباره نقطه منشأ این سر که به مجموعه موزه و گالری کانتربری اهدا شده، وجود دارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی