ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اروپا مشتری
علمی

محققان: تعداد سیارات فراخورشیدی دارای آب، احتمالا فراتر از تصورات ماست

دانشمندان در مطالعات جدید با ترکیب دو روش متفاوت فهمیده‌اند که احتمالا تعداد زیادی از سیارات فراخورشیدی از آب و سنگ تشکیل شده‌اند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

یکی از نکات مهم در بحث جستجو به دنبال حیات در سیارات فراخورشیدی قابل سکونت، وجود آب است. این مایع تقریبا برای تمامی گونه‌های حیات ضروری محسوب می‌شود و کشف آن می‌تواند گام نخست مهمی در این مسیر باشد. اکنون مطالعه‌ای تازه نشان داده که تعداد سیاره‌های حاوی آب احتمالا بسیار بیشتر از تصورات ماست و بسیاری از آن‌ها احتمالا به‌صورت نصف‌نصف از آب و سنگ تشکیل شده‌اند.

محققان دانشگاه شیکاگو در مطالعات خود به سراغ بررسی گروهی از سیارات فراخورشیدی رفتند که به دور ستاره‌های کوتوله M می‌چرخند. این ستاره‌ها رایج‌ترین ستاره‌های کهکشان راه شیری به حساب می‌آیند. آن‌ها دوجین از این سیاره‌ها را با دو روش متفاوت کشف و اطلاعات به دست آمده را با هم ترکیب کرده‌اند تا فهم خود را از این کره‌ها افزایش دهند.

روش گذر درباره قطر سیاره‌ها و روش سرعت شعاعی درباره جرم آن‌ها به محققان اطلاعات می‌دهد. وقتی این دو مشخصه را با هم ترکیب کنیم، می‌توانیم به چگالی سیاره برسیم. دانشمندان با بررسی 43 سیاره فراخورشیدی دریافتند که بسیاری از آن‌ها چگالی بسیار کمی دارند و این یعنی ممکن است به‌طور کامل از سنگ ساخته نشده باشند. در واقع، به نظر می‌رسد که خیلی از آن‌ها نیمی از سنگ و نیمی از آب تشکیل شده باشند.

آب در سیارات فراخورشیدی

«جیکوب بین»، متخصص سیارات فراخورشیدی از دانشگاه شیکاگو که در آینده هم قرار است در این باره تحقیق کند، می‌گوید: «وقتی این نتایج را دیدم، شوکه شدم. من و خیلی از افراد فعال در این حوزه تصور می‌کردیم که همه این سیاره‌ها خشک و سنگی باشند.»

منتها این یافته به معنای این نیست که تمام این سیاره‌ها در سطح خود آب مایع دارند. با توجه به این که خیلی از آن‌ها نزدیک ستاره‌های خود هستند، این آب باید درست مثل آن‌چه درباره اروپا، کالیستو، گانیمید و IO به عنوان قمرهای مشتری گفته می‌شود، زیر سطح خود آب داشته باشند.

نتایج این مطالعات در مجله Science منتشر شده است.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی