ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رشد مغز
علمی

پژوهشگران: نوجوانان شب زنده‌دار، در بزرگسالی بیشتر در معرض مشکلات رفتاری قرار می‌گیرند

به گفته دانشمندان، نوجوانانی که در اوایل دوره نوجوانی، شب‌ها را دیرتر می‌خوابند، بیشتر در معرض افزایش مشکلات رفتاری مانند قانون شکنی قرار دارند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ آبان ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

دانشمندان در تحقیق جدیدی نشان داده‌اند که سال‌ها پس از تبدیل شدن نوجوانان به یک «آدم شب زنده‌دار» (کسی که دوست دارد شب ها تا دیر وقت بیدار بماند) چه اتفاقی برای مغز و رفتار آن‌ها می‌افتد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تغییر در الگوی خواب، خطر ابتلا به مشکلات رفتاری و تاخیر در رشد مغز را در دوره نوجوانی افزایش می‌دهد.

الگوی خواب افراد در دوران نوجوانی تغییر می‌کند. نوجوانان در این دوره می‌توانند مدت بیشتری بیدار بمانند و دیرتر بخوابند. بسیاری از نوجوانان در اواخر عصر احساس بازدهی و هوشیاری بیشتری می‌کنند و ترجیح می‌دهند دیرتر بخوابند و روز بعد دیرتر از خواب بیدار شوند.

کمبود مزمن خواب، به دلیل برنامه‌های خواب نامتناسب، می‌تواند توضیح دهد که چرا نوجوانانی که شب زنده‌دار هستند، در مقایسه با نوجوانی که صبح زود بیدار می‌شوند، در معرض خطر بیشتری برای مشکلات رفتاری قرار دارند.

تحقیق جدیدی درباره الگوی خواب و تغییرات رشد مغز

الگوی خواب

محققان در تحقیق جدید، از بیش از 200 نوجوان و والدین آن‌ها درخواست کردند که به پرسشنامه‌ای در مورد ترجیحات خواب نوجوانان و سلامت عاطفی و رفتاری آن‌ها پاسخ دهند. همچنین نوجوانان به فاصله چندین سال، دو اسکن مغزی برای بررسی رشد مغزشان گرفتند. در تحقیقات قبلی مشخص شده بود که ساختار ماده سفید افرادی که صبح زود بیدار می‌شوند و افراد شب زنده‌دار متفاوت است. با این حال، اکنون برای اولین بار بررسی شده که تغییر الگوی خواب چگونه می‌تواند بر رشد ماده سفید در طول زمان تاثیر بگذارد.

طبق نتایج تحقیق جدید، نوجوانانی که در اوایل نوجوانی (حدود سنین 12 تا 13 سالگی) شیوه شب زنده‌داری را پیش گرفتند، چندین سال بعد بیشتر احتمال دارد که مشکلات رفتاری داشته باشند که شامل پرخاشگری بیشتر، قانون شکنی و رفتارهای ضد اجتماعی می‌شود. اما افزایش خطرات مشکلات عاطفی مانند اضطراب یا خلق و خوی ضعیف برای آن‌ها مشخص نشده است.

تغییرات مغز

همچنین نوجوانانی که به جغد شب تبدیل شده‌اند، نسبت به نوجوانانی که صبح زود بیدار می‌شوند، سرعت رشد مغز متفاوتی دارند. در واقع ماده سفید مغز آن‌ها به اندازه نوجوانان طرفدار صبح افزایش نمی‌یابد. رشد ماده سفید در سال‌های نوجوانی برای حمایت از رشد شناختی، عاطفی و رفتاری مهم است.

تحقیق دانشمندان اهمیت تمرکز بر عادات خواب و بیداری نوجوانان در اوایل نوجوانی برای پشتیبانی از سلامت عاطفی و رفتاری آن‌ها را نشان می‌دهد، زیرا خواب کافی برای سلامت روان و مغز بسیار مهم است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی