ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

روده انسان
سلامت

FDA آمریکا برای اولین‌بار به درمانی برای کاشت مدفوع در بدن مجوز داد

سازمان غذا و داروی آمریکا برای نخستین‌بار در تاریخ به داروی «ربیوتا» که درمانی به‌منظور کاشت مدفوع در روده است، مجوز اهدا کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ آذر ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای اولین‌بار به دارویی بر پایه مدفوع برای درمان بیماری «انتروکولیت با غشای کاذب» (CDI) مجوز داد. این دارو که «ربیوتا» (Rebyota) نام دارد، از مدفوع انسان ساخته می‌شود و با کاشت در روده و تقویت میکروبیوم آن، از رشد باکتری بیماری‌زا جلوگیری می‌کند.

سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این درمان برای افراد بالای 18 سال که پیش‌تر درمان آنتی‌بیوتیک CDI را تکمیل کرده‌اند، قابل استفاده است. «پیتر مارکس»، رئیس مرکز تحقیقات و ارزیابی‌های بیولوژی FDA می‌گوید: «بیماری تکرار‌شونده CDI بر کیفیت زندگی فرد تأثیر می‌گذارد و می‌تواند برای بیمار مرگبار باشد. اقدام امروز در تأیید اولین محصول مبتنی بر مدفوع نشان‌دهنده دستاوردی بزرگ است که گزینه‌ای دیگر را برای جلوگیری از CDI در اختیار ما قرار می‌دهد.»

داروی ربیوتا از نمونه میکروبیوم به‌دست‌آمده از مدفوع یک فرد سالم تهیه می‌شود. اهداکنندگان مدفوع آزمایش‌های مختلفی را پشت سر می‌گذرانند تا سلامت آن‌ها تأیید شود. با این حال، FDA می‌گوید که همچنان احتمال وجود عفونت‌های پیش‌بینی‌نشده وجود دارد.

درمان بیماری CDI با شکلی از کاشت مدفوع در روده

این درمان در یک دوز از طریق مقعد به بیمار داده می‌شود و سعی می‌کند تا با اصلاح میکروبیوم روده، جلوی رشد باکتری را گرفته و آن را از بدن خارج کند. باکتری عامل CDI با نام کلستریدیوم دیفیسیل (C. diff) موجب اسهال و التهاب روده می‌شود. این بیماری معمولاً یکی از عارضه‌های جانبی مصرف آنتی‌بیوتیک در دوره‌های زمانی طولانی است که تعادل میکروارگانیسم‌های روده را به‌هم می‌ریزد. CDI در موارد حاد می‌تواند باعث مرگ بیماران شود و ظاهراً سالانه با تلفات حداکثر 30 هزار نفر در آمریکا همراه است.

داده‌های آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهد که مصرف ربیوتا در طول هشت هفته تا 70.6 درصد مانع از CDI شده، در حالی که این رقم در گروه دارونما 57.5 درصد بوده است. بیش از 90 درصد از کسانی که این دارو را دریافت کرده‌اند، به‌مدت شش ماه شاهد بازگشت CDI نبوده‌اند.

از جمله عوارض جانبی احتمالی برای این درمان می‌توان به درد شکمی، اسهال، باد شکم و حالت تهوع اشاره کرد. پیش‌تر استرالیا هم به درمان دیگری برای کاشت مدفوع در بدن مجوز داده بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی