ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اوشن‌برد
علمی

نسل جدید بادبان کشتی با ارتفاع 80 متر معرفی شد؛ اولین آزمون اوشن‌برد در شرایط واقعی

اوشن‌برد یک سیستم هدایت جدید و پاک برای کشتی‌های باری است که توسط یک شرکت سوئدی معرفی شده.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۰۸:۳۰

یکی از راه‌های کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در زمینه حمل‌ونقل، بهره‌برداری از نیروی باد است؛ البته نه به روش سنتی، بلکه با کمک آخرین فناوری‌ها و به‌منظور بهبود عملکرد. طی سال‌های اخیر چندین کانسپت کشتی‌رانی نوآورانه به همین منظور توسعه یافته است که اوشن‌برد یکی از بهترین آن‌هاست که با بادبان‌هایی به ارتفاع 80 متر، می‌تواند عملکردی بهینه‌تر را نسبت به نسل‌های پیشین خود ارائه دهد.

چند سال پیش، والنیوس مارین از یک سیستم کشتی‌رانی انقلابی به نام اوشن‌برد رونمایی کرد. والنیوس به‌همراه شریک خودش آلفا لاوال قصد دارند یک کشتی باری پیشگام مجهز به سیستم اوشن‌برد بسازند که به بلندترین کشتی جهان تبدیل خواهد شد. اوشن‌برد دارای بادبان‌های ۸۰متری و درنتیجه دوبرابر بزرگ‌تر از کشتی‌های امروزی است.

این کشتی حامل خودرو با ارتفاع ۱۰۵متری از سطح آب، بلندترین کشتی جهان خواهد شد. بااین‌حال این امر مانع از ورود آن به بندرگاه خاصی نخواهد شد؛ چون این سیستم بادبانی مدرن تلسکوپی است و درصورت نیاز می‌توان به‌راحتی آن را پایین آورد. از نظر عملکرد، این کشتی می‌تواند به‌لطف این سیستم بادبانی، با حداکثر ۷۰۰۰ خودرو روی عرشه، با سرعت ۱۰ گره در مدت ۱۲ روز از اقیانوس اطلس عبور کند.

بااین‌حال، یکی از بهترین مزایای این کانسپت نوآورانه این است که به‌اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که بتوان آن را روی کشتی‌های امروزی نصب کرد. هدف از تولید اوشن‌برد فقط ساخت نوع جدیدی از کشتی‌های حامل خودرو نیست، بلکه در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز عالی عمل می‌کند. این کار تنها با مقاوم‌سازی کشتی‌ها در ناوگان تجاری امروزی قابل انجام است؛ کاری که در هوانوردی نیز انجام می‌شود.

کار اوشن‌برد آغاز می‌شود

این شرکت سوئدی کار خود را با مقاوم‌سازی کشتی والنیوس ویلهلمسن آغاز خواهد کرد که شامل نصب یک بادبان آزمایشی خواهد بود. اوشن‌برد وینگ ۵۶۰ از یک بادبان اصلی و یک فلاپ تشکیل شده است که به بهبود عملکرد آیرودینامیکی کمک می‌کند.

والنیوس ادعا می‌کند که یک کشتی رورو مجهز به یک بادبان باله‌ای، حین حرکت با سرعت عادی، مصرف سوخت را تا ۱۰ درصد و حداقل ۷درصد در بهترین شرایط کاهش خواهد داد. این معادل ۶۷۵,۰۰۰ لیتر گازوئیل در سال و نزدیک به ۲۰۰۰ تن دی‌اکسید کربن در سال خواهد بود.

علاوه‌براین، اوشن‌برد وینگ ۵۶۰ تا جای ممکن با مواد بازیافتی ساخته شده است تا پایداری محیط‌زیست را بیش از پیش افزایش دهد.

والنیوس امیدوار است تا پایان سال جاری میلادی، ساخت اوشن‌برد وینگ ۵۶۰ را به پایان برساند. او قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۴، کشتی والنیوس ویلهلمسن با موفقیت مقاوم‌سازی شده و آماده شروع به کار شود. فرایند مقاوم‌سازی به‌عنوان بخشی از یک پروژه اروپایی به نام هورایزن انجام می‌شود که از حمل‌ونقل پاک حمایت می‌کند

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی