ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات انسان‌نما
تکنولوژی

با هفت ربات انسان‌نمای پیشرفته آشنا شوید

ربات‌های انسان‌نما می‌توانند در کناره تعامل با افراد و محیط، به منظور انجام امور مختلف، مورد استفاده قرار بگیرند و جایگزین انسان شوند.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۵ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

ربات های انسان‌نما، ربات‌هایی پیشرفته هستند که به منظور مشابهت و تقلید حرکات انسان، طراحی شده‌اند. این ماشین‌ها معمولاً به حسگرهای پیشرفته و دوربین‌های مختلفی مجهز هستند تا بتوانند صورت و احساسات چهره انسان‌ها را تشخیص دهند تا از طریق سیستم گفتاری خود، تعامل مناسبی را با آنها ایجاد نمایند.

پیشرفته‌ترین ربات های انسان‌نما

مشخص است که ساخت ربات های انسان‌نما، امر چندان آسانی نیست؛ اما شرکت‌های گوناگونی در سال‌های اخیر مشغول فعالیت در این زمینه بوده‌اند و پیشرفت‌های بزرگی در ارتباط با آن، حاصل شده است. می‌توان این ربات‌ها را به منظور انجام وظایف گوناگونی، برنامه‌ریزی کرد که از جمله آن‌ها باید به کمک به افراد در انجام امور روزمره، فعالیت در کارخانه‌ها، فراهم کردن خدمات درمانی و شرکت در ماموریت‌های امداد و نجات در شرایط دشوار و مناطق خطرناک اشاره کرد.

ربات های انسان‌نما در مقایسه با ربات‌های کلاسیک، از برتری‌های متعددی برخوردار هستند؛ اما بدون شک، مهم‌ترین وجه تمایز آنها، امکان برقراری ارتباط با انسان به شیوه طبیعی و خلاقانه است. به همین دلیل برای بکارگیری در زمینه‌هایی مثل آموزش، سلامت، پشتیبانی از مشتریان و سایر شغل‌های نیازمند تعامل اجتماعی، مناسب خواهند بود.



با وجود پتانسیل بالا، هنوز هم موانع متعددی در سر راه ربات های انسان‌نما قرار دارد که از تولید آنها در مقایس عظیم و استفاده‌های تجاری، جلوگیری می‌کند. همچنین ساخت این محصولات به فناوری و ابزارهای پیشرفته مهندسی در کنار متخصصان زمینه‌های مختلف مثل رباتیک، هوش مصنوعی و مهندسی مواد نیاز دارد. در ادامه به معرفی بهترین نمونه‌های شناخته شده کنونی، خواهیم پرداخت.

۱. اطلس (بوستون داینامیکس)

وقتی صحبت از ربات های انسان‌نما به میان آید، ذهن بسیاری از افراد به سمت ربات اطلس که توسط شرکت بوستون داینامیکس طراحی و توسعه داده شده است، می‌رود. این ربات ۱.۸ متری می‌تواند از سطوح ناهموار عبور کند و قابلیت‌هایی مثل بلند کردن اشیاء یا قدم زدن در سطوح ناصاف را هم از خود نشان می‌دهد. ویژگی‌های پیشرفته آن، این امکان را فراهم می‌سازد تا پتانسیل استفاده در ماموریت‌های امداد و نجات را داشته باشد.

ربات انسان‌نما

از دیگر کاربردهای اطلس می‌توان به عنوان کارگر در صنایع مختلف اشاره کرد؛ زیرا امکان بلند کردن و جابه‌جایی بارهای سنگین را دارد. اگرچه ممکن است چنین کاری به‌صرفه نباشد؛ اما مناسب محیط‌هایی است که برای انسان خطرساز و مضر هستند. از دیگر توانایی‌های آن می‌توان به سرهم کردن دقیق قطعات، جوشکاری و نقاشی اشاره نمود.

۲. آسیمو (هوندا)

هوندا واحد مستقلی برای توسعه ربات های انسان‌نما دارد که گل سرسبد آن، آسیمو است. این ربات که برای انجام امور حرکتی مشابه با انسان مثل راه رفتن، دویدن و بالا رفتن از پله‌ها طراحی شده است، از حسگرهای پیشرفته‌ای بهره می‌برد که می‌تواند مسیریابی در محیط‌های دشوار را برای آن، آسان سازد.

ربات انسان‌نما

آسیمو به صورت گسترده در حوزه تحقیقات، آموزش و مهندسی مورد استفاده قرار گرفته است تا جنبه‌های بیشتری از روان‌شناسی انسان، مهندسی ربات‌ها و نحوه تعامل انسان با ربات‌ها را روشن سازد. به لطف آسیمو، محققان اکنون بهتر از گذشته می‌دانند که چگونه ربات‌هایی با توانایی تعامل با انسان به شکل طبیعی بسازند.

۳. پپر (سافت بانک)

پپر (Pepper) محصولی از سافت بانک ژاپن است و یک ربات انسان‌نما اجتماعی به شمار می‌رود که جهت تعامل با مردم طراحی شده است. ربات مذکور به طیف وسیعی از حسگرها مجهز است تا بتواند احساسات انسان‌ها را تشخیص دهد و متناسب با آنها، پاسخ خود را بیان کند.

ربات انسان‌نما

از جمله موارد استفاده ربات پپر می‌تواند به خدمات مشتریان اشاره نمود؛ به‌طوری که گزینه مطلوبی برای هتل‌ها یا خرده‌فروشی‌ها محسوب می‌شود. پپر می‌تواند مشتریان را در خصوص دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون محصولات، ثبت سفارش یا رزرو و ارائه پیشنهادات، یاری برساند.

۴. سوفیا (هانسون رباتیکس)

شرکت هانسون رباتیک، ربات انسان‌نما سوفیا را طراحی و توسعه داده است که امکان تعامل با افراد به شکل طبیعی را دارد. این ربات به لطف بهره‌مندی از هوش مصنوعی پیشرفته و پیچیده، قادر است زبان انسان را به شکل محاوره‌ای درک کند و پاسخ را هم با همان شیوه ارائه نماید.

ربات انسان‌نما

از ربات سوفیا جهت مصارف سرگرمی استفاده شده است که می‌توان به حضور در برنامه‌های تلویزیونی، مصاحبه‌ها و حتی سخنرانی‌های بزرگ اشاره نمود. انتظار می‌رود نسخه‌های بهبود یافته از این ربات بتوانند به گزینه محبوبی در نزد شهروندان تبدیل شوند.

۵. Nao (سافت بانک)

یکی دیگر از ربات‌های سافت بانک، Nao نام دارد که به منظور اهداف پژوهشی و آموزشی طراحی و توسعه یافته است. حسگرهای این ربات، به آن امکان تعامل با افراد و محیط را می‌دهند.

ربات انسان‌نما

۶. T-HR3 (تویوتا)

تویوتا یکی دیگر از خودروسازانی است که در زمینه ساخت ربات های انسان‌نما فعالیت می‌کند. ربات T-HR3 این شرکت برای کمک به افراد عادی جهت انجام امور گوناگون، ایجاد شده است. این ربات با استفاده از حسگرها و نرم‌افزار پیشرفته خود می‌تواند بسیار روان و طبیعی حرکت کند.

ربات انسان‌نما

۷. iCub (موسسه تحقیقات فناوری ایتالیا)

ربات iCub تنها نمونه اروپایی این لیست است که توسط موسسه تحقیقات فناوری کشور ایتالیا طراحی و توسعه داده شده است. این ربات به منظور یادگیری و رشد مشابه با یک کودک انسان ساخته شده است و از دوربین‌ها و حسگرهایی برای تعامل با محیط و فرایند یادگیری از طریق تجربه شرایط گوناگون، بهره می‌برد.

ربات انسان‌نما
امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Hamid.
    Hamid. | ۱۲ فروردین ۱۴۰۲

    ممنون. مطلب جالبی بود

مطالب پیشنهادی