مقاومت بدنه خودرو در استانداردهای 85 گانه جایی ندارد!
استانداردهای 85گانه میزان مقاومت بدنه خودرو را مورد سنجش قرار نمیدهند! اعلام این خبر در رسانه ملی موجب تعجب مردم و کارشناسان شده است.
از ابتدای دهه 1390 خورشیدی و با ایرانیزهشدن بسیاری از محصولات داخلی، موضوع عدم مقاومت بدنه خودروها بین شهروندان به موضوعی پربحث تبدیل شده است. این مسئله با اوجگیری دوباره تحریمها در سال 1398 بیشتر از پیش در رسانهها و فضای مجازی مشاهده میشود. عدم مقاومت کافی بدنه خودرو موجب شده است تا بسیاری از مشتریان خودروهای داخلی انتقاداتی را نسبت به تولیدات ایرانخودرو و سایپا مطرح کنند. حال مشخص شده است که این مورد در بین استانداردهای 85گانه جایی ندارد.
این مورد در یکی از برنامههای شبکه 5 سیما مطرح شد. در این برنامه مجری از نماینده سازمان استاندارد در مورد عدم مقاومت خودروها پرسشی را مطرح کرد: چگونه سازمان استاندارد خودروهایی با بدنه ضعیف را تأیید میکند و به آنها اجازه خروج از خط میدهد؟ پاسخ نماینده استاندارد به این پرسش، عدم وجود آیتم مقاومت بدنه خودرو در استانداردهای 85گانه خودرویی بود.
استانداردهای 85گانه بدنه خودروی را مورد سنجش قرار نمیدهند
به عبارت دیگر، یکی از اساسیترین موارد ایمنی خودروهای امروزی در استانداردهای داخلی نادیده گرفته شده است. میزان مقاومت بدنه خودرو یکی از عوامل تأثیرگذار بر ایمنی و مقاومت خودروها در تصادفات رانندگی است. استانداردهای خاصی برای میزان مقاومت ورق بدنه خودروها در سطح جهانی وجود دارد. این استانداردها میزان ضخامت و مقاومت ورقهایی را که برای بدنه خودروها مورد استفاده هستند، میسنجد. این سنجشها از سوی سازمان استاندارد در تدوین استانداردهای 85گانه مورد غفلت واقع شده که حاصل آن تولید خودروهایی با بدنه بسیار ضعیف بوده است.
بدیهی است درصورتیکه خودرو به جدیدترین سیستمهای ایمنی مجهز باشد اما بدنه قدرتمندی نداشته باشد، نمیتوان آن را یک خودروی ایمن نامید. البته نماینده سازمان استاندارد در این برنامه تلویزیونی از ورود این سازمان به استاندارد بدنه خودرو خبر داد؛ موضوعی که در تکمیل با استانداردهای 85گانه میتواند به تولید خودروهای ایمن منجر شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.