ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر تلسکوپ اقلیدس
علمی

تلسکوپ فضایی اروپا برای رصد ماده تاریک، اولین تصاویر آزمایشی خود را منتشر کرد

تلسکوپ فضایی اقلیدس که در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری زمین قرار گرفته، اولین تصاویر آزمایشی خود را به ثبت رسانده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

پس از رسیدن تلسکوپ فضایی اقلیدس به مقصد خود در نقطه لاگرانژی L2، حالا سازمان فضایی اروپا اعلام کرده که اولین تصاویر آزمایشی توسط این رصدخانه مهم به ثبت رسیده است. در ادامه مطلب با هم این تصاویر را می‌بینیم.

در اولین تصاویری که به‌طور آزمایشی توسط تلسکوپ فضایی اقلیدس ثبت شده است، می‌توانیم بخش‌هایی از آسمان شب را ببینیم. در این تصاویر مجموعه عظیمی از ستارگان، خوشه‌های ستاره‌ای، کهکشان‌ها و غیره دیده می‌شوند. این عکس‌ها توسط دو دوربین VIS و NISP تهیه شده‌اند.

«کنود یانکه» از مؤسسه نجوم مکس پلانک که در این پروژه نقش دارد، می‌گوید این تصاویر هنوز برای مقاصد علمی قابل استفاده نیستند، اما تأیید می‌کنند که این دو دوربین فعال شده‌اند و مشکلی برای فعالیت ندارند.

تصاویر تلسکوپ اقلیدس باید پردازش شود

نخستین تصاویر تلسکوپ اقلیدس از منطقه‌ای از آسمان گرفته شده که عرض و ارتفاع آن به اندازه یک‌چهارم ماه کامل است. سازمان فضایی اروپا تأکید کرده است که پردازش‌هایی باید روی این تصاویر صورت بگیرد تا اختلال‌های ناخواسته آن حذف شود.

در بیانیه این سازمان آمده است که کنسرسیوم اقلیدس می‌تواند نوردهی‌های طولانی‌تر را به تصاویری تبدیل کند که از نظر علمی آماده مصرف و فاقد اختلال‌اند. به‌علاوه، تصاویر پس از پردازش حتی می‌توانند جزئیات بیشتر و کیفیت بالاتری داشته باشند.

اولین تصاویر جدی اقلیدس احتمالاً در ماه اکتبر (مهر-آبان) منتشر می‌شود، چرا که این تلسکوپ هنوز باید مراحلی را برای تثبیت جایگاه خود در مدار پشت سر بگذارد و فاز تأیید عملکرد ابزارهای خود را تکمیل کند.

تلسکوپ اقلیدس با اکثر تلسکوپ‌های دیگر ازجمله هابل و جیمز وب تفاوت دارد. این رصدخانه که احتمالاً به مدت شش سال فعالیت خواهد کرد، قرار است به‌دنبال ماده و انرژی تاریک بگردد و حدود 10 میلیارد سال در زمان به عقب نگاه کند. دانشمندان انتظار دارند که با داده‌های این تلسکوپ بتوانند پاسخ برخی از سؤالات بنیادین خود را در زمینه قوانین فیزیکی جهان و ساختار آن بگیرند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی