ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پل کروگمن
هوش مصنوعی

اقتصاددان برنده جایزه نوبل: هوش مصنوعی مشاغل را نابود می‌کند و نمی‌توان با آن مقابله کرد

«پل کروگمن»، اقتصاددان مشهور آمریکایی می‌گوید هوش مصنوعی کارمندان را بیکار خواهد کرد و راهی برای مقابله با این اتفاق وجود ندارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

«پل کروگمن»، برنده جایزه نوبل اقتصاد که کتاب‌ها و مقالات زیادی را در این حوزه منتشر کرده است، اخیراً در پادکستی از بلومبرگ حاضر شده و درباره توانایی‌های هوش مصنوعی در حذف مشاغل حرف زده است. او باور دارد که کار زیادی برای مقابله با اثر این فناوری بر حوزه مشاغل نمی‌توان انجام داد.

پل کروگمن، اقتصاددان مشهور آمریکایی که در سال 2008 برنده جایزه یادبود علوم اقتصادی نوبل شد، در پادکست Odd Lots نشریه بلومبرگ پیش‌بینی کرده است که هوش مصنوعی موجب بیکاری شما می‌شود و احتمالاً راهکار خاصی برای مقابله با آن وجود ندارد.

او می‌گوید هوش مصنوعی احتمالاً ضربه سنگینی را به شغل‌های اصطلاحاً یقه سفید (کارکنان حقوق‌بگیر حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای) وارد می‌کند و اثر آن در سراسر جامعه در گروه‌های اجتماعی مختلف یکسان خواهد بود.

برای مقابله با اثر هوش مصنوعی کار زیادی نمی‌توان انجام داد

از سوی دیگر، کروگمن باور دارد هوش مصنوعی بیش از حد نافذ و فراگیر است که راهی برای مداخله دولت و کنترل آن وجود داشته باشد، مگر این که به‌طور کلی استفاده از این فناوری ممنوع شود که به نظر او چنین کاری شدنی نخواهد بود.

بااین‌حال، کروگمن می‌گوید خیلی از کارهایی که ابزارهایی مثل ChatGPT تهدیدشان می‌کنند، واقعاً خلاقانه نیستند. او توضیح می‌دهد: «چقدر از مردم در جهان واقعاً خلاق هستند؟ چقدر از نیروی کار که دستمزد زیادی به آن‌ها پرداخت می‌شود، درواقع شبیه یک ابزار اصلاح خودکار بسیار بزرگ هستند؟ فکر می‌کنم جوابش خیلی زیاد باشد. پس احتمالاً این اتفاق بسیار بزرگ خواهد بود و می‌تواند جای خیلی از شغل‌ها را بگیرد.»

کروگمن می‌گوید اقتصاددانان معمولاً معیارهای ملموس مثل افزایش سهام سرمایه را در رشد اقتصادی دخیل می‌دانند و چیزهایی را که نمی‌توانند اندازه‌گیری کنند به رشد فناوری ربط می‌دهند. حالا باید دید که هوش مصنوعی به‌عنوان مهم‌ترین فناوری سال‌های اخیر چه تأثیری در این زمینه خواهد داشت و چه اثری بر رشد اقتصادی می‌گذارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی