ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شخصیت و ژنتیک
هوش مصنوعی

پژوهش جدید: محققان تأثیر شخصیت افراد بر بیان ژن‌ها در بدن را نشان دادند

این اولین پژوهشی است که رونویسی کل ژنوم را در رابطه با شخصیت انسان می‌سنجد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۰

یک پژوهش بین‌المللی با استفاده از هوش مصنوعی نشان داده است که شخصیت فرد بیان ژن‌های او را تغییر می‌دهد. این یافته‌ها، راز دیرینه چگونگی تعامل ذهن و بدن را روشن می‌کند. همچنین این اولین پژوهشی است که رونویسی کل ژنوم را در رابطه با شخصیت انسان می‌سنجد.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، تیم تحقیقاتی بین‌المللی متشکل از متخصصان ژنتیک، پزشکی، روان‌شناسی و علوم کامپیوتر با استفاده از داده‌های یک پژوهش 40 ساله درباره سلامت جوانان فنلاند به بررسی تأثیر شخصیت روی بیان ژن‌ها پرداختند. نتایج نشان داد که نگرش‌های خاصی به زندگی منجر به زندگی سالم، رضایت‌بخش و طولانی می‌شوند، درحالی که برخی نگرش‌ها منجر به یک زندگی استرس‌زا، ناسالم و کوتاه می‌گردند.

تأثیر شخصیت بر بیان ژن‌ها

این پژوهش تنظیم و نحوه بیان ژن را در افراد مختلف با درنظرگرفتن سه سطح از خودآگاهی تجزیه‌وتحلیل کرد. افراد سطح اول، «فاقد نظم» نام‌گذاری شدند؛ این افراد تحت سلطه احساسات و عادات غیرمنطقی خود هستند و مطابق با سنت‌ها و اطاعت از قدرت عمل می‌کنند. سطح دوم «سازمان‌یافته» است؛ این افرادِ خودکفا قادر به تنظیم ارادی عادات خود و همکاری با دیگران برای منافع متقابل هستند. در نهایت سطح «خلاق» است؛ این نوع افراد عادات خود را برای زندگی هماهنگ‌شده با دیگران، طبیعت یا با جهان تطبیق می‌دهند، حتی اگر این امر مستلزم فداکاری‌های گاه و بیگاه شخصی باشد.

محققان با کمک هوش مصنوعی، شبکه‌ای از 4000 ژن را کشف کردند که در چندین قسمت در نواحی خاصی از مغز به‌صورت خوشه‌‌هایی قرار دارند. این خوشه‌ها به شیوه‌ای انعطاف‌پذیر روشن و خاموش می‌شوند؛ درواقع این ژن‌ها بسته به هر سطح از نگرش فرد، برای سازگاری با مسائل روزمره فعال می‌شوند تا زندگی او را تسهیل کنند.

همچنین محققان دریافتند که قسمتی که واکنش‌های عاطفی مانند اضطراب، ترس و غیره را تنظیم می‌کند با قسمت بخش‌های معنادار زندگی مثل تولید مفاهیم و زبان متفاوت است. اما قسمت‌های احساسات و معنا توسط یک مرکز کنترل متشکل از شش ژن هماهنگ می‌شوند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی