ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قتل
هوش مصنوعی

بریتانیا ابزار پیش‌بینی قتل می‌سازد: شناسایی افرادی که احتمال ارتکاب جرم آنها بالاست

ایده فیلم سینمایی Minority Report به واقعیت نزدیک می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۶:۰۰

وزارت دادگستری بریتانیا مشغول توسعه الگوریتمی شبیه فیلم Minority Report است. هدف این الگوریتم شناسایی افرادی است که ممکن است مرتکب قتل شوند. این ابزار که ابتدا با نام «پروژه پیش‌بینی قتل» شناخته می‌شد، از داده‌های نیروی پلیس بریتانیا استفاده می‌کند و احتمالاً شامل اطلاعاتی از قربانیان، شاهدان و مظنونان است.

گروه ناظر بر آزادی‌های مدنی Statewatch، با استفاده از درخواست‌های قانون آزادی اطلاعات این برنامه را کشف کرده است. براساس اسناد حاضر، استیت‌واچ ادعا کرده این برنامه ابزار پیش‌بینی را براساس داده‌های پلیس درباره 100 هزار تا 500 هزار نفر توسعه داده است. این اطلاعات شامل موضوعات حساسی همچون سلامت روان، اعتیاد و خودکشی می‌شود.

«سوفیا لیال»، پژوهشگر استیت‌واچ، می‌گوید:

«تحقیقات بارها و بارها نشان داده‌اند سیستم‌های الگوریتمی برای پیش‌بینی جرم ذاتی معیوب‌اند. این مدل جدید که از داده‌های پلیس و وزارت کشور استفاده می‌کند، تبعیض ساختاری را در سیستم قضایی تقویت و بزرگ‌تر خواهد کرد.»

یکی از نمایندگان وزارت دادگستری بریتانیا نیز دراین‌باره به گاردین گفته است:

«این پروژه فقط برای اهداف تحقیقاتی انجام می‌شود. این ابزار با استفاده از داده‌های موجود در زندان‌ها و خدمات قضایی و نیروی پلیس طراحی شده تا کمک کند بهتر درک کنیم چه کسانی ممکن است مرتکب خشونت‌های جدی شوند. در آینده گزارشی در این زمینه منتشر خواهد شد.»

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در اجرای قانون همیشه با سؤالات زیادی روبه‌رو بوده است. از تولید گزارش‌های پلیس با استفاده از هوش مصنوعی گرفته تا سوءاستفاده از برنامه‌هایی مانند ShotSpotter (سرویس تشخیص محل شلیک اسلحه) و استفاده از تکنولوژی‌هایی که حریم خصوصی شهروندان را تهدید می‌کنند، تاریخ نشان داده این تکنولوژی‌ها به‌درستی پیاده‌ نمی‌شوند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی