ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناسا
نجوم و فضا

فناوری جدید پلاسما ناسا حمل‌ونقل محموله‌های بزرگ فضایی را سریع‌تر می‌کند

در این سیستم از آهنرباهای الکتریکی به‌منظور دستکاری جریان پلاسما در اطراف هواپیماها و فضاپیماها در طول سفرهای مافوق صوت استفاده می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ آذر ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

ناسا با «برنامه انتقال فناوری» خود درحال اعطای مجوز ساخت یک فناوری پیشرانش پیش‌گامانه است که در آن به‌منظور دستکاری جریان پلاسما در اطراف هواپیماها و فضاپیماها در طول سفرهای مافوق صوت از آهنرباهای الکتریکی استفاده می‌شود. به‌طور کلی، این فناوری باعث می‌شود تا مأموریت‌هایی که در آن‌ها محموله‌های بزرگی به فضا پرتاب می‌شوند، با سرعت بیشتری انجام شوند.

درحال‌حاضر ناسا در بیانیه خود توضیح می‌دهد که از شرکت‌های علاقه‌مند دعوت می‌کند تا «مجوز موردنیاز برای تجاری‌سازی، تولید و بازاریابی» این فناوری را کسب کنند و می‌گوید که این مجوز «به‌صورت انحصاری یا غیرانحصاری صادر خواهد شد و ممکن است شامل زمینه‌های استفاده خاصی باشد.»

نحوه کار فناوری پیشگامانه ناسا

فناوری ذکرشده ناسا در حوزه نوآوری‌های هوافضا یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود. این سیستم پیشرفته که توسط کارشناسان مرکز تحقیقاتی لانگلی ناسا در ویرجینیا توسعه یافته است، شامل دو الکترود می‌شود که روی سیستم حفاظت حرارتی (TPS) هواپیما یا فضاپیما قرار می‌گیرد و با وجود یک سیم‌پیچ الکترومغناطیسی که زیر الکترودها تعبیه می‌شود، میدان مغناطیسی را به اطراف پخش می‌کند.

سپس از این جریان برای تغذیه آهنربای الکتریکی استفاده می‌شود و نیروی لورنتس قدرتمندی ایجاد می‌کند که به‌طرز قابل‌توجهی باعث افزایش نیروهای بالابر و کششی می‌شود و در‌نتیجه هدایت، ناوبری و کنترل دقیق‌تری را برای فضاپیما فراهم می‌کند. همچنین جریان تولید‌شده با این فناوری را می‌توان در باتری ذخیره کرد تا در آینده از آن استفاده شود.

سیستم جدید ناسا به‌طور کلی نسبت به روش‌های سنتی مانند استفاده از پیشرانه شیمیایی یا اعمال تغییر در مرکز ثقل پرواز ساده‌تر است. همچنین امکان ذخیره‌سازی انرژی برای استفاده در آینده را فراهم می‌کند. به گفته این آژانس فضایی، سیستم نوآورانه ناسا نه‌تنها مکانیسم‌های کنترل‌کننده را ساده می‌کند، بلکه قابلیت‌های جدیدی را برای معماری مأموریت‌های ورود و فرود ایجاد می‌کند. ازجمله کاربردهای مختلف این فناوری به هدایت هواپیماهای مافوق صوت، ناوبری و کنترل فضاپیما، برداشت نیرو و ایروکپچر (Aerocapture) در صنعت هوافضا و دفاع اشاره شده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی