ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودروهای کارکرده
اخبار خودرو

ناامیدی از واردات خودروهای دست‌دوم؛ از تبلیغات تا اعتراض خودروسازان

واردات خودروهای کارکرده ازجمله طرح‌های خبرساز مجلس یازدهم بود که با حواشی بسیار آغاز شد و با مشکلات فراوان به پایان رسید.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۹ آذر ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

واردات خودروهای کارکرده ازجمله طرح‌های خبرساز مجلس یازدهم بود که با حواشی بسیار آغاز شد و با مشکلات فراوان به پایان رسید. به بیان بسیاری از کارشناسان اقتصادی، این طرح مختومه شده است. همچنین این افراد معتقدند که طرح واردات خودروهای دست‌دوم جنبه تبلیغاتی برای نامزدهای انتخابات مجلس داشته است. انتخابات مجلس دوازدهم در اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

همچنین بخوانید: واردات خودروهای کارکرده، شاید زمانی دیگر!

به گزارش تجارت‌نیوز، ارگان‌های دولتی از زیر مسئولیت واردات خودروهای دست‌دوم شانه خالی می‌کنند. در سوی دیگر، نمایندگان مجلس بر اجرای این طرح اصرار دارند و آن را یک قانون می‌دانند. این اصرار درحالی است که دولت ارزی برای اختصاص به واردات خودرو کارکرده ندارد.

واردات خودروهای کارکرده، دروغ بزرگ

«عماد جعفری»، فعال بازار خودرو، واردات خودروهای دست‌دوم را به یک دروغ‌ بزرگ تشبیه می‌کند. او می‌گوید: «از همان ابتدای تصویب خودرو‌های کارکرده معلوم بود که این قانون به اجرا درنمی‌آید. واردات این خودرو‌ها صرفاً یک خبرسازی و خبردرمانی برای کاهش التهاب بازار بود که سعی شد از این طریق بازار را وارد رکود کنند. اکنون به‌راحتی می‌توان مشاهده کرد که از زمان روی کار آمدن دولت رئیسی وعده واردات خودرو‌های نو بار‌ها و بار‌ها تکرار شده است و هنوز هم پس از چندین سال به‌صورت قطره‌چکانی انجام می‌شود.»

درحال‌حاضر و پس از گذشت دو سال از آزادسازی واردات خودرو، حتی پنج هزار دستگاه خودروی صفرکیلومتر نیز وارد کشورمان نشده‌اند. بدیهی است در این شرایط، واردات خودروهای کارکرده که با دشواری‌های بیشتری همراه است، چندان امکان‌پذیر نخواهد بود. به گفته جعفری، هنوز هزار دستگاه خودروی وارداتی به مردم تحویل داده نشده است، اما وزارت صمت اعلام می‌کند که ماهانه 10 هزار دستگاه خودرو به کشور وارد می‌شود. این میزان واردات با آمار گمرک در تضاد است. جعفری پیشنهاد کرد که به‌جای واردات خودروهای دست‌دوم، تعرفه واردات خودروهای صفرکیلومتر کاهش یابد.

واردات خودروهای کارکرده

کارشناس بازار خودرو در ادامه افزود: «واردات خودرو‌های دست‌دوم به‌احتمال‌قوی فعلاً اتفاق نخواهد افتاد و شاید در آینده این پرونده به‌کلی مختومه شود. درحال‌حاضر جریانی در کشور شکل گرفته است که بسیاری از مسئولین قصد افزایش محبوبیت خود را دارند و به همین دلیل، دست به اعمالی می‌زنند که به نفع مردم نیست. در شرایط فعلی بازار، بسیاری از افرادی که نیاز به خودرو دارند، اقدام به خرید نمی‌کنند و این می‌تواند گواهی بر ضرر مردم باشد.»

صنعت خودروسازی یا مونتاژکاری؟

بسیاری از مسئولین صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی همواره واردات خودروهای کارکرده و نو را به‌عنوان عاملی برای شکست صنعت خودرو ذکر می‌کنند. عماد جعفری دراین‌باره می‌گوید که عملاً صنعت خودروسازی در کشور وجود ندارد. این صنعت از مونتاژکارانی و قطعه‌سازانی تشکیل شده که درحال‌حاضر نگران آزادسازی واردات هستند. ورود خودرو‌های کارکرده به جهت افزایش رقابت با خودروسازان داخلی به نفع مردم خواهد بود.

به گفته جعفری، انحصار در بازار خودرو ایران باعث شده است که خودروسازان نیازی به خلاقیت و نوآوری نداشته باشند. قطعه‌سازان نیز اعلام می‌کنند که خط تولید آن‌ها فرسوده شده است و قادر به نوسازی خط تولید، به‌دلیل عدم پرداخت بدهی‌ها، نیستند. بنابراین با صنعت خودرویی مواجه هستیم که قطعه‌ساز با استفاده از تجهیزات قدیمی، قطعات بی‌کیفیت تولید می‌کند و عمده قطعات موردنیاز (مانند قطعات های‌تک) به‌دلیل قیمت تمام‌شده پایین‌تر، مستقیماً از چین تأمین می‌شود.

خودرو دست دوم

در شرایط فعلی کشور و با وجود تحریم‌های مختلف، قطعه‌سازان نیازی به همکاری با برندهای معتبر نمی‌بینند. آن‌ها می‌توانند قطعه موردنیاز را با کیفیتی پایین تأمین کنند و سود کلانی از این راه به جیب بزنند؛ بنابراین انحصار همه‌جانبه در بازار خودرو کشور باعث نابودی صنعت خودرو شده است و واردات خودرو در این بین نقشی ندارد.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی