ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شرکت ASML
کامپیوتر و سخت افزار

تجهیزات تولید تراشه TSMC در صورت حمله چین می‌تواند از راه دور غیرفعال شود

ASML می‌گوید در صورت حمله چین به تایوان می‌تواند از راه دور تجهیزات تراشه‌سازی خود را غیرفعال کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۱۵

به گفته منابع آگاه، شرکت هلندی ASML و شرکت تایوان TSMC راه‌هایی برای غیرفعال‌کردن پیچیده‌ترین سیستم‌های تراشه‌سازی جهان در صورت حمله چین به تایوان دارند. ASML ظاهراً درباره توانایی خود در غیرفعال‌کردن ازراه‌دور تجهیزاتش به مقامات هلندی اطمینان داده است.

براساس گزارش بلومبرگ، شرکت ASML ظاهراً می‌تواند ازراه‌دور دستگاه‌های پیشرفته ماوراء بنفش خود را که EUV نام دارند، غیرفعال کند. شرکت TSMC نیز درواقع بزرگ‌ترین مشتری این شرکت مستقر در هلند است.

EUVها از امواج نوری با فرکانس بالا برای چاپ کوچک‌ترین ترانزیستورهای ریزتراشه استفاده می‌کنند. این تراشه‌ها دارای کاربردهای مختلفی در زمینه‌های هوش مصنوعی و نظامی هستند؛ به‌همین دلیل کشورهای غربی مخصوصاً آمریکا نمی‌خواهند چین به فناوری این شرکت‌ها دست یابد.

فناوری ASML و TSMC برای غیرفعال‌کردن دستگاه‌های خود

دستگاه پیشرفته EUV تقریباً به اندازه یک اتوبوس شهری است و نیاز به سرویس و آپدیت‌های منظم دارد. به گفته منابع آگاه، ASML می‌تواند ازراه‌دور این دستگاه را از کار بیندازد. گفتنی است که این شرکت مستقر در شهر فلدهوفن هلند، تنها سازنده این دستگاه در جهان است که هر کدام با قیمت بیش از 200 میلیون یورو (217 میلیون دلار) به فروش می‌رسد.

در دی‌ماه پارسال، شرکت ASML به دستور آمریکا صادرات دستگاه‌های پیشرفته خود را به چین متوقف کرد. درواقع فشار ایالات‌متحده بر این شرکت از سال 2019 شروع شد؛ «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور وقت، دولت هلند را تحت فشار قرار داد تا فروش دستگاه‌های لیتوگرافی فرابنفش این شرکت به چین را ممنوع کند.

البته در سال‌های اخیر دولت چین خودکفایی در عرصه فناوری را به یک اولویت ملی تبدیل کرده و برای مثال تلاش‌های هواوی برای پیشبرد طراحی و ساخت تراشه‌های داخلی مورد حمایت دولت قرار گرفته است.

باتوجه به اینکه حدود 90 درصد از پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان در تایوان ساخته می‎‌شوند، دولت‌ها و شرکت‌های غربی به‌دنبال راهکارهای مختلف برای انتقال فناوری‌های این کشور به سمت غرب هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی