ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

H
محیط زیست

برای اولین‌بار در جهان یک توربین گازی با هیدروژن 100‌ درصد تجدیدپذیر آزمایش شد

کارخانه بسته‌بندی کاغذ Saillat-sur-Vienne در فرانسه، اولین توربین گازی با هیدروژن 100‌ درصد تجدیدپذیر جهان را آزمایش کرد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۴ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

کارخانه بسته‌بندی کاغذ Saillat-sur-Vienne در فرانسه، اولین توربین گازی با هیدروژن 100‌ درصد تجدیدپذیر جهان را آزمایش کرد.

این توربین در ابتدا با ترکیب 30 درصد هیدروژن تجدیدپذیر در سال 2022 آزمایش شد و اکنون با ترکیب 100 درصد هیدروژن تجدیدپذیر توانسته است مقام اول را از نظر توربین گازی هیدروژنی با فناوری آلایندگی کم در جهان از آن خود کند. با این دستاورد می‌توان امیدوار بود که نیروگاه‌های گازی موجود بتوانند به نیروگاه‌های هیدروژنی تبدیل شوند. این هدف بدون اینکه عملکرد یا کارایی آن‌ها به خطر بیفتد، حاصل می‌شود.

دستاوردی دیگر در توربین‌های گازی: منبعی از انرژی پاک و قابل اعتماد

آزمایش توربین گازی 100 درصد هیدروژنی نشان می‌دهد کنسرسیوم اروپایی به رهبری زیمنس توانسته است به موفقیت خوبی دست پیدا کند. این توربین گازی می‌تواند هیدروژن خالص، گاز طبیعی و هر ترکیبی از این دو را استفاده کند.

پروژه HYFLEXPOWER که در سال 2020 در اتحادیه اروپا کار خود را آغاز کرد، روی امکان‌سنجی و انعطاف‌پذیری استفاده از هیدروژن تجدیدپذیر به‌عنوان یک منبع انرژی پاک و قابل اعتماد برای تولید برق و گرما کلید خورد.

این پروژه در کارخانه بسته‌بندی کاغذ Saillat-sur-Vienne در فرانسه، متعلق به اسمورفیت کاپا، یکی از تولید کنندگان پیشرو در اروپا مورد بررسی قرار گرفت. این نیروگاه میزبان یک توربین گاز صنعتی زیمنس SGT-400 است که برای کار با حداکثر 100 درصد هیدروژن تجدیدپذیر اصلاح شده.

«کریم امین»، یکی از اعضای هیئت اجرایی زیمنس می‌گوید پروژه HYFLEXPOWER پیشرفت قابل‌توجهی در حوزه فناوری‌های توربین هیدروژنی ایجاد می‌کند. وی خاطرنشان کرد که این پتانسیل می‌تواند در آینده به‌شکل مؤثرتری مورد استفاده قرار گیرد.

کنسرسیوم HYFLEXPOWER متشکل از شرکت‌های مختلفی ازجمله زیمنس، ENGIE Solutions ،Centrax ،Arttic مرکز هوافضای آلمان (DLR) و چهار دانشگاه اروپایی است. شرکای پروژه درحال برنامه‌ریزی برای گسترش دامنه فعالیت‌های پروژه هستند تا بتوانند به دستاوردهای دیگری در این زمینه دست پیدا کنند.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی