ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

محققان سطوح نگران‌کننده‌ای از فلزات سمی را در تامپون برندهای مختلف شناسایی کردند

این ظاهراً اولین مطالعه بزرگ جهانی است که غلظت فلزاتی مثل سرب و آرسنیک را در تامپون‌های برندهای مختلف اندازه‌گیری کرده است.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۳ تیر ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

اولین‌ بار است که محققان موفق به اندازه‌گیری غلظت فلزات سمی مختلف در تامپون‌ بانوان شدند. آن‌ها سطح نگران‌کننده‌ای از چندین نوع فلز، ازجمله سرب و آرسنیک را در تامپون‌ها شناسایی کردند.

بدن انسان می‌تواند آلاینده‌هایی مانند فلزات را جذب کند. بدون اینکه کبد این فلزات را فیلتر کند، در جریان خون گردش می‌کنند؛ بنابراین در استفاده از تامپون باید به این موضوع توجه کرد.

در ایالات متحده، حدود 86 درصد زنان از تامپون‌ استفاده می‌کنند. باوجوداین، تحقیقات بسیار کمی درمورد اندازه‌گیری مواد شیمیایی تامپون‌ها انجام شده است.

شناسایی سطوح بالای سرب و آرسنیک در 15 برند تامپون

«جنی شیرستون»، اپیدمیولوژیست محیطی دانشگاه کلمبیا، می‌گوید: «باوجود نگرانی‌های زیاد درمورد سلامت عمومی، تحقیقات بسیار کمی برای اندازه‌گیری مواد شیمیایی تامپون‌ها انجام شده است. تاآنجایی‌که می‌دانیم این اولین مقاله‌ای است که فلزات را در تامپون‌ها اندازه‌گیری می‌کند.»

در این مطالعه، محققان دانشگاه کلمبیای آمریکا با استفاده از طیف‌سنجی جرمی غلظت 16 فلز مختلف را در 30 تامپون از 14 برند مختلف تامپون در 18 خط تولید ارزیابی کردند. در این مقاله، نام تولیدکنندگان، برندها و خطوط تولید صریح ذکر نشده است. هرچند ادعا شده محصولات از بریتانیا، آمریکا و اروپا خریداری شده‌اند.

پژوهشگران غلظت قابل‌اندازه‌گیری همه فلزات ازجمله آرسنیک، باریم، کلسیم، کادمیوم، کبالت، کروم، مس، آهن، منگنز، جیوه، نیکل، سرب، سلنیوم، استرانسیم، وانادیوم و روی را اندازه‌گیری کردند.

بیشترین نگرانی مربوط به وجود سرب با غلظت متوسط 120 نانوگرم به‌ازای هر گرم تامپون، کادمیوم با 6.74 نانوگرم به‌ازای هر گرم و آرسنیک با 2.56 نانوگرم به‌ازای هر گرم بود. غلظت سرب در تامپون‌های غیرارگانیک بیشتر بود اما تامپون‌های ارگانیک سطوح بالاتری از آرسنیک داشتند.

احتمالاً این فلزات از طریق فرایندهای کشاورزی و تولید وارد محصول شده‌اند؛ برای مثال، گیاهانی که در تولید پنبه، ریون، یا ویسکوز به کار رفته‌اند و در هسته جاذب تامپون‌ها استفاده می‌شوند، ممکن است فلزات را از آفت‌کش‌ها، کودها و فاضلاب موجود در خاک جذب کنند.

از طرف دیگر، الیاف تامپون ممکن است مواد شیمیایی را از رنگدانه‌ها یا عوامل ضدباکتریایی در مراحل بعدی فرایند تولید جذب کنند. درحالی‌که برخی فلزات طبیعی در نظر گرفته می‌شوند و پذیرفته شده‌اند، این نتایج نشان می‌دهد تامپون‌ها ممکن است میزان قرارگرفتن در معرض فلزات بالقوه ناسالم را افزایش دهند.

نتایج این تحقیق در Environmental International منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی