پژوهشی جدید: بیخوابی میتواند ریسک سکته قلبی را در شما افزایش دهد
مطالعهای نشان داده افرادی که با مشکلات خواب یا بیخوابی روبهرو هستند، بیشتر از بقیه در معرض بیماریهای حاد قرار میگیرند.
دانشمندان میگویند افرادی که با یک یا چند علامت بیخوابی درگیر هستند، بیشتر از افرادی که از این مشکلات رنج نمیبرند، در معرض خطر بیماریهای حاد ازجمله بیماریهای قلبی و سکته قرار دارند. نکته جالب اینجاست که این پیوند در افراد جوانتر از 50 سال شدیدتر میشود.
به گزارش گاردین، محققان دانشگاه ویرجینیا کامنولث در ریچموند آمریکا در مطالعهای دریافتهاند که گزارش یک یا چند علامت بیخوابی توسط خود افراد، باعث افزایش 16 درصدی خطر بروز بیماریهای جدی در آنها میشود. این مسئله در افراد جوانتر از 50 سال شدیدتر است و کسانی که پنج تا هشت علامت داشتند، حدود چهار برابر بیشتر از بقیه در معرض ریسک سکته بودند.
پژوهشگران در این مطالعه بیش از 31 هزار داوطلب با میانگین سنی 61 سال را بررسی کردند که هیچکدام در ابتدای مطالعه سابقه سکته نداشتند. سپس آنها بهطور میانگین به مدت 9 سال تحت نظر قرار گرفتند.
محققان از شرکتکنندگان پرسیدند که هر چند وقت یک بار در خوابیدن دچار مشکل میشوند، آیا در طول شب بیدار شده و آیا صبحها زودتر از ساعت مقرر بیدار میشوند و بعد در دوباره خوابیدن مشکل دارند یا خیر. همچنین از آنها پرسیده شد که چقدر احساس میکنند صبحها خستگی از تنشان در رفته است.
مشکلات خواب چه پیوندی با ریسک سکته دارد؟
دانشمندان با احتساب مؤلفههایی مثل مصرف الکل، دخانیات و سطح فعالیتهای فیزیکی پاسخها را با هم مقایسه کردند. نتیجه این بود که در طول یک دهه 2101 مورد سکته رخ داد. 1300 سکته مربوط به افرادی بود که یک الی چهار علامت داشتند، 436 مورد مربوط به افرادی با پنج الی هشت علامت و 365 مورد مربوط به افراد بدون علامت بود.
محققان میگویند افرادی که پنج الی هشت علامت بیخوابی داشتند، 51 درصد بیشتر با ریسک سکته روبهرو بودند. این خطر برای افرادی که به بیماری دیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی و افسردگی دچار بودند، بیشتر هم میشد.
دکتر «وندمی ساوادوگو»، از دانشگاه ویرجینیا کامنولت و عضو آکادمی عصبشناسی آمریکا میگوید: «درمانهای بسیاری وجود دارند که میتوانند به بهبود کیفیت خواب افراد کمک کنند؛ بنابراین تعیین اینکه کدام مشکلات خواب به افزایش ریسک منجر میشوند، میتواند به تشخیص زودهنگام یا استفاده از درمانهای رفتاری برای افرادی کمک کند که در خوابیدن مشکل دارند و با این کار احتمالاً ریسک سکته در دنباله زندگی آنها کاهش مییابد.»
پژوهشگران حالا امیدوارند در آینده بتوانند با تحقیقات بیشتر دریابند که چه کارهایی میتواند در کاهش مشکلات خواب مؤثر باشد و ریسک سکته را کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.