دانشمندان دو نوع پروبیوتیک را برای درمان احتمالی بیماری پرفشاری خون کشف کردند
محققان میگویند در آزمایشها موفق به کشف دو نوع پروبیوتیک شدهاند که در درمان بیماری پرفشاری خون امیدوارکننده هستند.
در شرایطی که حدود 40 درصد از جمعیت دنیا از پرفشاری خون رنج میبرند، درمان کاملاً مؤثری برای این بیماری وجود ندارد و صرفاً میتوان با دارو آن را کنترل کرد. اما مطالعات جدید نشان میدهند که پروبیوتیکها میتوانند از افراد در برابر فشار خون بالا محافظت کنند. البته هنوز دقیقاً مشخص نیست که میکروبیوتای روده چگونه در این عمل ایفای نقش میکند.
گروهی از دانشمندان آسیایی بهتازگی مدعی کشف دو نوع پروبیوتیک جدید شدهاند که میتوانند در برابر بیماری پرفشاری خون استفاده شوند. محققان در آزمایش روی موشها متوجه شدند که پروبیوتیکهای Bifidobacterium lactis و Lactobacillus rhamnosus سطح فشار خون را به حالت عادی برمیگردانند.
پژوهشگران همچنین میزان تغییر میکروبهای روده موشها را در یک بازه زمانی بیش از 16 هفتهای بررسی کردند و مسیرهای میکروبی و متابولیکی خاصی را یافتند که میتواند در مقابله با افزایش فشار خون مؤثر باشد.
«جون لی»، زیستشناس رایانشی دانشگاه سیتی هنگ کنگ میگوید: «شواهد بسیاری از اثر مقابلهای پروبیوتیکها و غذاهای حاوی پروبیوتیک در کاهش فشار خون در تستهای آزمایشگاهی و آزمایش روی موجودات زنده خبر میدهد. بنابراین باور داریم که مصرف غذاهای پروبیوتیکی میتواند بهعنوان مکملی برای درمانهای سنتی پرفشاری خون استفاده شود.»
آزمایش درمان بیماری پرفشاری خون با پروبیوتیک
محققان در این پژوهش 2 نوع پروبیوتیک را روی موشهایی که پس از مصرف آب و فروکتوز (شیرینکننده) دچار پرفشاری خون شده بودند، آزمایش کردند. سپس در طول بیش از 16 هفته هر چهار هفته یک بار فشار خون آنها اندازه گرفته شد. دانشمندان درنهایت متوجه شدند موشهایی که پروبیوتیک مصرف کرده بودند، فشار خون بسیار کمتری دارند.
بهعلاوه، دانشمندان هیچ تفاوتی میان موشهایی که با مصرف فروکتوز فشار خون گرفته و بعد پروبیوتیک مصرف کرده بودند و همچنین گروه کنترلی که تنها آب نوشیده بودند، مشاهده نکردند.
بررسیهای بیشتر به محققان نشان داد که رژیمی با سطح فروکتوز بالا در موشها به افزایش باکتروئیدها و کاهش باکتریهای فیرمیکوت منجر میشود؛ اما درمان با پروبیوتیکها این سطوح را به حد گروه کنترل برمیگرداند. افزونبراین، دانشمندان افزایش سطح باکتریهای Lawsonia و Pyrolobus و کاهش Alistipes و Alloprevotella را با تغییر وضعیت فشار خون مرتبط دانستند.
پژوهشگران حالا بهدنبال برگزاری یک کارآزمایی بالینی بزرگ هستند تا اثر این پروبیوتیکها را برای پرفشاری خون در انسانها دریابند.
نتایج تحقیق حاضر در مجله mSystems منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.