ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چاپ سه‌بعدی بافت مغز انسان
سلامت

محققان برای اولین‌بار بافت مغز انسان را با چاپ سه‌بعدی تولید کردند

این دستاورد می‌تواند به یافتن درمانی برای اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۰

محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسن آمریکا برای اولین‌بار بافت مغز انسان را با پرینت سه‌بعدی تولید کردند. این دستاورد می‌تواند به یافتن درمانی برای اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. همچنین روش جدید تولید این بافت مغزی به تجهیزات چاپ زیستی خاصی نیاز ندارد. علاوه‌براین، سالم نگه داشتن این بافت آسان است و می‌توان آن را با میکروسکوپ و سایر تجهیزات مطالعه کرد.

براساس مقاله منتشرشده در Cell Stem Cell، محققان در روشی جدید و با استفاده از تجهیزات مرسوم چاپ زیستی توانستند بافت عصبی مغز را بسازند. در این بافت همانند یک مغز واقعی، نورون‌ها می‌توانند رشد کنند و به یکدیگر متصل شوند. درواقع مزیت اصلی دستاورد جدید محققان این است که آن‌ها می‌توانند تقریباً هر نوع نورون را در هر زمان تولید کنند و سپس آن‌ها را تقریباً به هر شکلی که مایل هستند کنار هم قرار دهند.

تولید بافت مغزی با استفاده از پرینت سه‌بعدی

پرینت سه‌بعدی زیستی پتانسیل زیادی برای ایجاد بافت‌های مختلف بدن انسان دارد که در برخی موارد حتی می‌توان آن‌ها را در بدن قرار داد. از دستاورد جدید محققان می‌توان برای مطالعه نحوه ارتباط نورون‌ها با یکدیگر، به‌عنوان مثال در بافت‌های متأثر از آلزایمر، استفاده کرد. این بافت همچنین می‌تواند برای ارزیابی داروهای جدید مورد استفاده قرار گیرد.

در مطالعات عصب‌شناختی معمولاً وقتی پژوهشگران بخواهند مغز را بررسی کنند، تنها به قسمتی از آن می‌پردازند، اما مغز به این صورت عمل نمی‌کند، چراکه ساختاری پیوسته دارد و نمی‌توان قسمتی از آن را از دیگری جدا کرد. حالا با استفاده از چنین بافت مصنوعی می‌توان جامع‌تر به مطالعه عصب‌ها و کارکرد مغز در شرایط گوناگون پرداخت.

پیش‌ازاین، چاپ بافت مغز انسان فاقد اتصالات مناسب بین سلول‌ها بوده است. محققان در این پژوهش با استفاده از ژل «جوهر زیستی» توانستند بافتی نرم تولید کنند تا نورون‌ها بهتر بتوانند به یکدیگر متصل شوند و رشد کنند. همچنین میزان نرم‌بودن این بافت به حدی نیست که از هم بپاشد، از سویی آنقدر نیز سخت نیست که اجازه رشد را به نورون‌ها ندهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی