ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

پلتفرم طاقچه از دسترس خارج شد: میلیون‌ها کاربر از دسترسی به کتاب‌های خود محروم شدند

اگرچه وزارت ارشاد برخورد با طاقچه را به‌علت عدم مجوز عنوان کرده است، اما برخی آن را مرتبط با حواشی اخیر این پلتفرم می‌دانند.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۹ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۱

پلتفرم خرید آنلاین کتاب صوتی و الکترونیکی «طاقچه» دقایقی پیش از دسترس خارج شد و میلیون‌ها کاربر از حق دسترسی به کتاب‌های خود محروم شدند.

به‌نظر می‌رسد از دسترس خارج‌شدن طاقچه در راستای اعلام وزارت ارشاد مبنی بر اینکه طاقچه مجوز ندارد، صورت گرفته است؛ اگرچه برخی علت اصلی را حواشی پیش‌آمده پیرامون این پلتفرم در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند.

بررسی‌های دیجیاتو نشان می‌دهد که درحال‌حاضر حتی با ابزارهای تغییر آی‌پی نیز امکان دسترسی به سایت و اپلیکیشن طاقچه وجود ندارد.

این درحالی است که مسدودسازی اخیر، حق کاربران این پلتفرم را پایمال کرده. اخیراً طاقچه با انتشار گزارش عملکرد سال 1400 خود از همکاری این پلتفرم با حدود 1900 ناشر از سال 1393 تا پایان قرن خبر داد. این پلتفرم حدود 7 میلیون نصب، بیش از یک میلیون کاربر فعال در ماه و همچنین مطالعه بیش از 585 هزار کتاب توسط حدود 80 هزار کاربر را در کارنامه عملکرد سال 1400 خود دارد.

براساس پیگیری‌های دیجیاتو، از دسترس خارج‌شدن طاقچه بدون هیچ اخطاری قبلی برای این مجموعه رخ داده است.

مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی عصر روز گذشته اعلام کرد ممانعت از فعالیت انتشار محتوای فرهنگی بدون مجوز از وزارت فرهنگ را در دستور کار خود قرار داده است. این نهاد همچنین اذعان داشت که براساس اسناد بالادستی و در راستای «ساماندهی سکوهای نشر کتاب دیجیتال» از فعالیت طاقچه ممانعت به عمل می‌آورد.

چند روز پیش تصویری از چند کارمند استارتاپ طاقچه منتشر شد. با فاصله کمی، خبرگزاری فارس در کمپینی اعلام کرد که این پلتفرم باید به‌دلیل مسئله حجاب تحریم شود. این خبر طبعاً در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های متفاوتی از دو سوی ماجرا داشت و چند ناشر نیز اعلام کردند که ارتباط خود با این پلتفرم را قطع می‌کنند.

در پی این حواشی، طاقچه نیز بیانیه‌ای منتشر کرد و به‌نظر می‌رسید این موضوع همین‌جا به پایان می‌رسد. اما روز گذشته، دستیار رئیس مجلس در شبکه فیلترشده‌ توییتر، موضوعی بحث‌برانگیز مبنی بر جریمه این پلتفرم پس از تصویب لایحه حجاب و عفاف را مطرح کرد.

گفتنی است دیجی‌کالا، ازکی و طاقچه ازجمله استارتاپ‌هایی هستند که طی روزهای اخیر بابت حجاب کارکنانشان با پلمب، لغو مجوز یا مسدودسازی روبه‌رو شده‌اند. انجمن فین‌تک شب گذشته با انتشار بیانیه‌ای، ضمن مخالفت با اقدام سلبی صورت‌گرفته با استارتاپ‌ها، این دست اقدامات را مانعی بزرگ و بحران‌زا بر سر راه توسعه‌ بخش خصوصی دانست که نتیجه‌ای جز ناامیدی و افزایش مهاجرت نخواهد داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (31 مورد)
  • وحید آزادی
    وحید آزادی | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    همین که آپ‌های کتابخوانی تا کنون اجازه‌ی کار داشته‌اند جای تعجب داره... اینها کلا با کتابخوانی و دانش مشکل دارند.... نوبت بقیه‌ی اپلیکیشن‌های کتابخوانی هم می‌رسه

  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    خوب کردن اگه به دلیل حجاب بوده دمشون گرم

  • Neodal
    Neodal | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    با کتاب خوندن مردمم اینا مشکل دارن

    امیدوارم هر چی سریع تر سایت رو باز کنن

  • HoseinSharv
    HoseinSharv | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    واقعا خبرها و چیزایی این روزا آدم تو مملکت میشنوه که سرگیجه آوره! تا دو سه سال پیش در مخلیه من هم نمیگنجید که یکی از بزرگترین استارت آپ های کشور رو بخاطر اینکه تو یه عکس همکارا با شال یا بدون شال کنار هم وایستادن تعطیل کنن!! داره شبیه فیلم ترسناک میشه

  • nematollah
    nematollah | ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    استارت اپی که تعهد میده و عمل نمیکنه حقشه بدتر از این سرش بیاد.اینا هیچ تعهد اخلاقی به کاربر و دولت ندارن وقتی این کار ها رو میکنن .خب بشین مثل بقیه نونت رو بخور .اینا همه از سیری هستش که قدر پیشرفت کارشون رو نمیبینن .

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی