آمار کاربران ایسمینار از مرز یک میلیون کاربر گذشت؛ بهدنبال فعالیت بینالمللی
مدیرعامل ایسمینار باور دارد که اگر شرایط نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در کشور حکمفرما نبود، آنها خیلی زودتر به این هدف رسیده بودند.
مدیرعامل ایسمینار اعلام کرد آمار کاربران این پلتفرم برگزاری وبینار از مرز یک میلیون نفر گذشته است. او باور دارد که اگر شرایط نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در کشور حکمفرما نبود، آنها خیلی زودتر به این هدف میرسیدند. او همچنین تأکید کرد که نبود ایران در یک بازار آزاد جهانی باعث شده است که رشد بینالمللی آنها سرعت بسیار کمتری داشته باشد. او اما تأکید دارد که آنها بهزودی با تمرکز بیشتری روی بازار جهانی به فعالیت خود ادامه میدهند.
«مانوئل اوهانجانیانس»، مدیرعامل و مؤسس ایسمینار، در گفتوگو با دیجیاتو درباره چگونگی آغاز به فعالیت ایسمینار گفت: «ایده این مجموعه از سال ۱۳۹۲ شکل گرفت و کار روی توسعه آن در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ شروع شد، اما درنهایت در سال ۱۳۹۷ توانستیم در مرکز نوآوری سامسونگ واقع در دانشگاه امیرکبیر، این محصول را عرضه کنیم.»
اوهانجانیانس اعلام کرد این استارتاپ با یک سرمایه شخصی ده میلیون تومانی کار خود را آغاز کرده است: «ما تا به امروز تنها دو راند جذب سرمایه داشتیم و یک بار ۳۳۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۸ و یک بار هم یک رقم ۸۰۰ میلیون تومانی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ جذب سرمایه کردیم. مجموعاً کمی بیش از یک میلیارد تومان جذب سرمایه داشتیم.»
به گفته اوهانجانیانس، این مجموعه بیش از ۲۰ هزار برگزارکننده دارد و طی سالهای فعالیت خود میزبان بیش از ۵۰ هزار رویداد در حوزه فعالیتهای مختلف ازجمله مدیریت، کارآفرینی، فناوری اطلاعات، مالی، توسعه فردی، زبان، پزشکی و سلامت، روانشناسی، فنی و مهندسی، ورزشی، هنری و… بوده است.
اگر شرایط سال گذشته نبود، خیلی زودتر به این رکورد میرسیدیم
اوهانجانیانس باور دارد آنها میتوانستند در تابستان ۱۴۰۱ به این رکورد دست پیدا کنند. او تأکید دارد آنها در آن دوران رشد تصاعدی خوبی را تجربه میکردند و قرار بود یک جذب سرمایه بزرگ نیز داشته باشند، اما درنهایت بهدلیل اتفاقاتی که در نیمه دوم ۱۴۰۱ رخ داد، حتی تا مرز ورشکستگی پیش رفتند: «در سال ۱۴۰۲، توانستیم خوب به میدان برگردیم و رکوردهای خود را جابهجا کردیم. یکی از مهمترین رکوردهایمان این بود که در مهرماه ۱۴۰۲ توانستیم بیشترین درآمد را داشته باشیم. همین درآمد مهرماه مساوی بود با کل در آمد سال ما در سال ۱۳۹۸.»
اوهانجانیانس در پاسخ به این پرسش که در طول مدتزمان فعالیت ایسمینار با چه موانعی روبهرو بودهاند؟ به دیجیاتو گفت موانع و چالشهای زیادی در مسیر رشد آنها وجود داشته، ولی یکی از بزرگترین آنها بحث مالیات بوده است: «هر سال مالیات خیلی زیادی پرداختیم، درحالیکه به عنوان مثال، در آن سال ضررده بودیم. برای ما مالیات عجیبوغریبی بریده شد که مجبور شدیم آن را بپردازیم. عدم ثبات اقتصادی در کشور هم سبب کاهش توان خرید مالی افراد میشود و در پی آن، کاهش سرمایهگذاری برای مهارتآموزی در خانوادهها پیش میآید. افراد باید روحیه و انگیزه برای برگزاری رویداد داشته باشند؛ اما واقعیت اینجاست که شرایط سیاسی جامعه در بسیاری از مواقع نمیگذارد که این اتفاق رخ دهد و ما هم همراه با جامعه درگیر این مشکلات سیاسی میشویم. جامعه نگران، جامعه عصبی و یا جامعه ناامید در آمارهای ما تأثیر میگذارد و این موضوع یک امر کاملاً طبیعی است.»
او همچنین تأکید دارد که چالش مالی هم از مواردی است که تقریباً تمامی بازیگران استارتاپی با آن درگیر هستند و ایسمینار نیز از این قاعده مستثنا نیست: «ما با جذب سرمایه بزرگ میتوانیم به یک بازار بزرگتر برسیم، چرا که ما باید کاری کنیم تا فرهنگ استفاده مردم از وبینار و میل به یادگیری در آنها بیشتر شود. بازار ما نیاز به یک پرش اساسی دارد و این موضوعها شاید در کرونا بیشتر به چشم افراد آمد، اما درحالحاضر نیاز به جذب مخاطب بیشتر داریم.»
آینده ایسمینار به فعالیت بینالمللی گره خورده است
اوهانجانیانس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا قصد فعالیت بینالمللی دارند یا خیر، اعلام کرد که آینده ایسمینار با همین موضوع گره خورده است. او باور دارد که مجموعه آنها باید بتواند هر فردی در هر نقطهای از دنیا را در معرض دید میلیونها مخاطب بگذارد: «دنیای بدون محدودیت برای رویدادهای آنلاین هدف همیشگی ما بوده است و در آینده نیز میخواهیم روی آن تمرکز کنیم. ما دوران کرونا را پشتسر گذاشتیم و در آن زمان در حوزه برگزاری وبینار تمرکز داشتیم و در جهان بیرقیب بودیم. اگر در آن زمان در یک بازار آزاد بودیم، یک رشد نمایی را تجربه میکردیم. کمااینکه مجموعههایی مثل ما وجود دارند که در عرض یک سال به یونیکورن تبدیل شدهاند.» او باور دارد حتی اگر مجموعه ایسمینار در کشورهای همسایه ایران فعالیت میکرد، میتوانست به اهداف جهانی خود خیلی زودتر دست یابد.
اوهانجانیانس به دیجیاتو اعلام کرد آنها مشتریان خارجی دارند که هدفشان بازار ایران است و تمایل دارند به بازار ایران وارد شوند و با آنها براساس رمزارزها تعامل بهوجود میآید: «اما درهرحال تحریمها و ایرانیبودن ما باعث میشود که در توسعه بینالمللی آنطور که باید نتوانیم پیش برویم و به مشکل برخوریم. برنامه ما این است که یا با اسم خود ایسمینار یا با اسم دیگری در بازار جهانی فعالیت کنیم تا بتوانیم به این بازار برسیم.» مدیرعامل ایسمینار درنهایت ابراز امیدواری کرد بتواند بهزودی جذب سرمایه خوبی چه از داخل و یا خارج کشور داشته باشند تا هرچه زودتر به اهداف بلندپروازانه خود دست پیدا کنند؛ چرا که از نظر او، این اهداف دور از دسترس نیستند.
امکاناتی تازه به ایسمینار اضافه شد
همزمان با ثبت این رکورد، ایسمینار از امکانهایی تازه در پلتفرم خود رونمایی کرده است. این امکانات به فراخور تنوع برگزارکنندگان این استارتاپ و نیازهای ایشان در حوزههای گوناگون طراحی و اجرا شدهاند. خرید اقساطی خدمات برگزاری وبینار اولین ویژگی جدید این مجموعه است که برای تسهیل برگزاری وبینار درنظر گرفته شده است. در این روش برگزارکنندگان وبینار میتوانند خدمات برگزاری وبینار ازجمله اشتراکهای وبینار و بستههای اطلاعرسانی و تبلیغات را تهیه کرده و هزینه آن را بهصورت اقساطی تا ۱۸ ماه پرداخت کنند.
ارسال دعوتنامه به دنبالکنندهها و ثبتنامیهای وبینار دومین امکانی است که به ایسمینار افزوده شده. با این امکان برگزارکنندگان بعد از ایجاد وبینار جدیدشان میتوانند به کاربرانی که در وبینارهای قبلیشان ثبتنام کردهاند، از طریق ایمیل و پیامک اطلاعرسانی کنند. همچنین برگزارکنندگان میتوانند به افرادی که آنها را در ایسمینار دنبال کردهاند ایمیل و پیامک ارسال کنند. پس با ایجاد وبینار در ایسمینار میتوانید شبکه خود را هم شکل دهید.
ویژگی بازارچه خدمات ایسمینار نیز از جدیدترین امکاناتی است که این مجموعه در اختیار کاربران خود قرار داده است. در این بازارچه، مواردی که یک برگزارکننده برای برگزاری رویداد خود دارد به آنها نیز دارد، در اختیارشان قرار میدهد. در این بخش همکاران تجاری ایسمینار خدمات مختلفی همچون تبلیغات در شبکههای اجتماعی، تبلیغات کلیکی، سیستم مدیریت آموزش اختصاصی و… را به برگزارکنندگان ارائه میدهند.
آخرین امکانی که به ایسمینار افزوده شده، تهیه بستههای اشتراک برگزاری وبینار است. برگزارکنندگان میتوانند بستههای اشتراک را با توجه به نیازمندیهای خود بهصورت یکماهه، ۳ ماهه، ۶ ماهه و یکساله تهیه کنند. با اشتراک ماهانه ایسمینار، برگزارکنندگان میتوانند بدون محدودیت در تعداد ساعت با هر نرمافزاری که در سایت موجود است، وبینارشان را برگزار کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.