لو دادن کارت صدا و تجهیزات میکس و مستر صدابرداران حرفه ای
حتماً برای شما جالب خواهد بود که بدانید چطور صدای آثار موسیقایی منتشر شده از استودیوهای میکس و مستر حرفه ای تا به این حد با کیفیت هستند و می توانند هر شنونده ای را ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
حتماً برای شما جالب خواهد بود که بدانید چطور صدای آثار موسیقایی منتشر شده از استودیوهای میکس و مستر حرفه ای تا به این حد با کیفیت هستند و می توانند هر شنونده ای را محسور خود کنند و باعث محبوبیت و ترند شدن آن آثار شوند.
برای دانستن حداقل یکی از این اسرار استودیوهای معتبر و یکی از مهمترین تکنیک های میکسمن ها و صدابردارن حرفه ای جهان تا انتهای این مطلب با ما باشید.
اولین نباید در رکورد، میکس و مسترینگ حرفه ای با کارت صدا
قبل از هر موضوعی این نکته را باید بدانید که هیچ استودیودار حرفه ای و هیچ صدابردار ممتازی در دنیا وجود ندارد که از کارت صدا و یا آدیو اینترفیس های متداول موجود در بازار که به صورت یکجا همه آیتم های صدابرداری را در خود جای داده اند و فقط با یک رابط یو اس بی به سیستم کامپیوتری وصل می شوند استفاده کند.
همچنین هیچ سایت معتبری هم مانند صدابازار که در حوزه تخصصی فروش تجهیزات استودیویی فعالیت می کند اگر بداند شما قصد تجهیز یک استودیو حرفه ای را دارید پیشنهاد خرید چنین کارت صدایی را در راستای حرفه ای شدن به شما نمی دهد.
شاید این گفته ما کمی عجیب باشد، ام ادر ادامه که با کارصداهای حرفه ای آشنا می شوید منظورمان واضح خواهد شد.
معرفی کارت صدا و تمام مواردی که برای رکورد، میکس و مسترینگ در یک استودیوی تاپ نیاز داریم
ما اینجا با رویکردی صدابازاری مخاطب خودمان فردی در نظر گرفته ایم که دیگر قرار است در دنیای وسیع صدابرداری حرفی برای گفتن داشته باشد و خودش را یک صدابردار حرفه ای معرفی کند.
کارت صدای مدولار یا ماژولار
این تیپ کارت صداها اینترنال هستند و بر روی مادربورد رایانه شما قرار می گیرند و فقط تعداد مشخص و محدودی لاین ورودی و لاین خروجی صدا به صورت آنالوگ و یا دیجیتال در اختیار شما قرار می دهند.
این کارت صداهای مدولار چونکه مستقیماً روی اسلات پی سی آی ( PCI ) یا پی سی آی اکسپرس ( PCI express ) مادربورد کامپیوتر می نشینند سرعت بسیار بسیار بالایی دارند چیزی در حدود چند گیگا بایت بر ثانیه و بدون نقص و با کمترین جیتر (خرابی های دیجیتالی) ممکن سیگنال های آنالوگ را دیجیتالایز می کنند و کار را برای پردازنده اصلی سیستم آسان می کنند ضمن اینکه هیچگاه باعث هنگ کردن سیستم نمی شوند.
ولی در کارت صداها و آدیو اینترفیس هایی که با رابط هایی مثل یو اس بی به کامپیوتر وصل می شوند سرعت انتقال دیتا تا چندین برابر کمتر است و ضریب احتمال قطعی نیز بسیار بالاست به طوریکه یک صدابردار حرفه ای هیچگاه نمی تواند به آنها اعتماد کند.
کانورتور کارت صدا یا مبدل آنالوگ به دیجیتال و برعکس
کانورتورها ابزار دیجیتالی و مهمی هستند که وظیفه دارند در زمان ضبط صدا، سیگنال های دریافتی از میکروفون ها را به بهترین شکل ممکن به دیجیتال و به زبان صفر و یک تبدیل کنند و بعد از آن دیتای به دست آمده را برای ضبط با کامپیوتر به یکی از ورودی های دیجیتال کارت صدا بفرستند و همچنین بالعکس برای پخش صداهای ضبط شده از کامپیوتر دوباره به صورت برعکس صدای دیجیتایز شده را که از کارت صدا دریافت کرده اند به آنالوگ تبدیل کرده و برای پخش از بلندگوها و اسپیکر مانیتورهای استودیو آماده و ارسال کنند.
اسپیکرهای مسترینگ
این نکته مهم را بدانید که اسپیکرهای مسترینگ با اسپیکر مانیتورهای میکس به شدت متفاوتند و کاملاً با هم فرق دارند و شما باید یک صدابردار آکادمیک باشید تا از این موضوع مهم آگاهی داشته باشید.
آن اسپیکرهایی را که شما عموماً در استودیوهای صدابرداری ایران و یا در سایت های فروش تجهیزات صدابرداری مثل صدابازار و غیره می بینید بیشتر اسپیکرهای میکس هستند و برای میکس آثار صوتی و موسیقایی در استودیوها استفاده می شوند.
اسپیکرهای مسترینگ اسپیکرهای خیلی گران قیمتی هستند و ظاهر کاملاً متفاوت تری نسبت به اسپیکرهای میکس دارند و تقریباً می توان ادعا کرد به جز چند مورد انگشت شمار در ایران هیچ استودیویی از اسپیکرهای مسترینگ واقعی استفاده نمی کند.
ما حتی نرم افزارهایی مثل Wavelab داریم که 50 شاخص آماری برای شنیدنی تر کردن مسترینگ صدا به ما می دهند و اختصاصی فقط برای مستر هستند.
حتی خیلی از صدابرداران بی تجربه نیز از این موضوع مهم و اساسی اطلاع ندارند و فکر می کنند اسپیکر مانیتورهای میکس و مسترینگ یکی هستند!
در صورتی که در عمل اصلاً چنین نیست و می بایست خارج از این بحث به صورت جداگانه و کاملاً تخصصی در این مورد مطالبی نوشته شود.
پری امپ های میکروفون
شاید باور نکنید ولی یکی از مهمترین ابزارهای ضبط صدا در هر استودیو درجه یکی پری امپلیفایرهای آن استودیو است و صدابرداران مطرح دنیا همیشه بابت خرید یک پری امپ خوب برای میکروفون هایشان بیشتر از خود میکروفون های اصلی استودیوشان هزینه می کنند و با وسواس خیلی بیشتری آنها را سفارش می دهند چراکه این پری امپ ها هستند که ماهیت اصلی یک میکروفون خوب را نمایان می سازد و باعث می شود نتیجه کار رضایت بخش باشد.
یک میکروفون بد با یک پری امپ خوب خیلی بهتر از یک میکروفون خوب با یکی پری امپ بد است
چراکه شما اگر بهترین میکروفون های دنیا را هم در اختیار داشته باشید نمی توانید بدون یک پری امپ خوب صدای قابل قبولی ضبط کنید مثل این می ماند که شما برای سریعترین ماشین جهان که خریده اید هیچ اتوبانی برای رانندگی و لذت بردن از سرعت آن نداشته باشید و جالب است بدانید که کارت صداهای اکسترنال معمولی معمولاً پری امپ های خوبی ندارند.
ولی برعکس این ماجرا در استودیوهای صدا شدنی است و نتیجه خیلی متفاوت است یعنی اگر شما یک میکروفون درجه دو داشته باشید و آن را به یک پری امپ درجه یک وصل کنید نتیجه به دست آمده درخشان خواهد بود و از تاثیری که آن پری امپ بر سیگنال های دریافتی از میکروفون شما می گذارد شگفت زده خواهید شد.
به همین دلیل است که صدابرداران حرفه ای در همه جای دنیا هفتاد درصد از صد درصد بودجه تعیین شده برای خرید تجهیزات استودیویی خود را صرف خرید یک پری امپ عالی می کنند و با باقیمانده بودجه میکروفون و یا کارت صدا می خرند. به این دلیل که کارت صداها و آدیو اینترفیس ها به هیچ عنوان پری امپ های قابل قبولی ندارند حتی معتبرترینشان نیز در برابر یک پری امپ نسبتاً متوسط استودیویی کم می آورند و حرفی برای گفتن ندارند. پس لطفا برای حرفه ای شدن قبل از هر چیز به فکر خرید یک پری امپ خوب باشید.
نرم افزارها و پلاگین های اورجینال
اگر قرار است حرفه ای شوید و در مارکت بدرخشید، از همین حالا به فکر تهیه نرم افزارها و خرید پلاگین های اورجینال باشید تا تاثیرشان را در کیفیت بالای خروجی کارتان ببینید.
حتی اگر بودجه کافی برای اینکار را ندارید به مرور اقدام به خرید کنید و این کار را از اصلی ترین نرم افزار کارتان شروع کنید و کم کم تمام پلاگین ها اورجینال و وی اس تی های لازم را بر اساس اولویت تهیه کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.