ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارشیپ
علمی

پرتاب اخیر استارشیپ را از دید فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی مشاهده کنید

فضانورد ISS با انتشار تصویری در ایکس از ششمین پرتاب آزمایش استارشیپ نوشت: «ما به‌طور تصادفی بالای سر شما بودیم!»

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

در زمان ششمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ اسپیس ایکس که روز چهارشنبه انجام شد، ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) ظاهراً دقیقاً بالای محل پرتاب بوده است (به‌طور دقیق در فاصله حدود 402 کیلومتری). همچنین یکی از فضانوردان داخل ISS با نام «دن پتیت»، تصویری را از مأموریت استارشیپ در ایکس منتشر کرده است.

پتیت در توضیح تصویر خود نوشته است:

«پرتاب استارشیپ از دیدِ ایستگاه فضایی بین المللی. ما به‌طور تصادفی بالای سر شما بودیم!»

ثبت پرتاب استارشیپ توسط ساکنین ایستگاه فضایی

هرچند خود استارشیپ در این تصویر به‌طور دقیق قابل مشاهده نیست، اما اثر به‌جا مانده از 33 موتور رپتور تقویت‌کننده Super Heavy را نشان می‌دهد که موشک استارشیپ را به سمت مدار پرتاب می‌کند. روز گذشته تصاویری منتشر شده بود که قدرت خیره‌کننده این موتورها را نشان می‌دهد.

ایستگاه فضایی بین‌المللی با سرعتی در حدود 28 هزار کیلومتر در ساعت به دور زمین می‌چرخد و در 24 ساعت، حدود 16 بار دور سیاره می‌چرخد.

پتیت پیش از این نیز عکس‌های مشابه دیگری را منتشر کرده بود و با عکس‌هایی که از ISS می‌گیرد شناخته می‌شود. او قبلاً نیز تصویری از کپسول فضایی Polaris Dawn Crew Dragon اسپیس ایکس را منتشر کرده بود که رگه‌های نور ایجاد شده توسط آن در هنگام بازگشت به زمین را نشان می‌دهد.

او همچنین اخیراً تصویر دیگری را منتشر کرده بود که زمین در آن به‌گونه‌ای کاملاً جدید دیده می‌شود.

استارشیپ بامداد چهارشنبه برای ششمین بار به آسمان پرتاب شد. در این پرواز آزمایشی، اسپیس ایکس قصد داشت موفقیت مأموریت قبلی خود، یعنی دریافت بوستر سوپر هوی با بازوهای برج پرتاب را تکرار کند اما دقایقی پس از پرتاب مشخص شد معیارهای لازم برای این کار برآورده نشده است؛ در نتیجه، مأموریت تغییر کرد و این بوستر فوق‌سنگین به‌صورت کنترل‌شده در خلیج مکزیک در آب فرود آمد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی