ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

طوفان خورشیدی
علمی

دانشمندان غافل‌گیر شدند؛ یک طوفان خورشیدی با قابلیت تخریب به زمین برخورد کرد

دانشمندان به تازگی متوجه شده‌اند که یک طوفان خورشیدی با قابلیت تخریب بدون هشدار قبلی به زمین برخورد کرده است. این طوفان در دسته طوفان‌هایی قرار می‌گیرد که قدرت کافی برای ایجاد نوسان در شبکه ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ تیر ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

دانشمندان به تازگی متوجه شده‌اند که یک طوفان خورشیدی با قابلیت تخریب بدون هشدار قبلی به زمین برخورد کرده است. این طوفان در دسته طوفان‌هایی قرار می‌گیرد که قدرت کافی برای ایجاد نوسان در شبکه برق، اختلال‌های کوچک در عملکرد ماهواره‌ها، مختل کردن قابلیت مسیریابی در حیوانات مهاجر و خلق شفق‌های قطبی قوی را دارند.

پژوهشگران می‌گویند یک طوفان خورشیدی در روز 4 تیر به زمین برخورد کرده و تا 5 تیر ادامه داشته است. این طوفان در شرایطی به وجود آمده که در اوج مقارنه نادر پنج سیاره عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل قرار داریم. شفق‌های حاصل از این پدیده، منجمانی را غافل‌گیر کرد که به دنبال عکاسی از این مقارنه کم‌نظیر بودند.

دانشمندان چند روز پیش حدس زده بودند که خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) یک طوفان جدید را به وجود آورده، اما نتوانستند به درستی تشخیص بدهند که این پدیده به سمت زمین اتفاق افتاده یا در آن سوی ستاره ما رقم خورده است.

طوفان خورشیدی از یک منبع نسبتا نادر

طوفان خورشیدی

محققان حالا می‌گویند این طوفان خورشیدی می‌تواند از یک منطقه تعاملی هم‌چرخشی (CIR) به وجود آمده باشد. این مناطق در واقع گذار میان جریان‌های سریع و آهسته طوفان خورشیدی را فراهم می‌کنند. CIR می‌تواند پلاسمایی ایجاد کند که به‌صورت ناگهانی امواج را از ستاره آزاد می‌کنند اما لکه خورشیدی ندارند. در نتیجه، شناسایی آن‌ها بسیار سخت‌تر است. سرعت طوفان خورشیدی روز 4 تیر در بیشترین حالت به 2.52 میلیون کیلومتر بر ساعت رسید که مشابه سایر طوفان‌های حاصل از CIR است.

این طوفان خورشیدی در شرایطی به زمین رسید که کمتر از یک هفته پیش یک لکه خورشیدی غول‌پیکر موسوم به AR3038 در کمتر از 24 ساعت دو برابر شد و قطر آن تقریبا به 2.5 برابر زمین رسید؛ این‌درحالی است که اندازه خورشید در مقایسه با زمین 333 هزار برابر ارزیابی می‌شود. محققان در ابتدا نگران بودند که این لکه خورشیدی با خروج جرم به زمین آسیب وارد کند، اما با چرخش خورشید این لکه دیگر به سمت زمین قرار ندارد. دانشمندان هنوز نمی‌دانند که طوفان اخیر و این لکه غول‌پیکر با هم ارتباطی داشته‌اند یا نه.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • علی اصغر اقایی
    علی اصغر اقایی | ۱۰ تیر ۱۴۰۱

    اینا دروغه یا شاید هم دلیل علمی داره چون احتمال اینکه توفان خورشیدی به زمین برخورد کنه بسیار اندک است و اگه برخورد کنه به کلی برق قطع میشه .

  • سعید جوادی
    سعید جوادی | ۹ تیر ۱۴۰۱

    خواهشن چرتو پرت تحویل مردم ندید خب برخورد کرد ک کرد ب ما چه ... هر وقت باعث شد نصل ما منقرض بشه اونوقت اطلاع بدید

    • ممد ممدی
      ممد ممدی | ۱۰ تیر ۱۴۰۱

      اخباری ک به تو ربطی نداره غلط میکنی میخونی پس ک اینطوری کامنت بدی

    • X Y
      X Y | ۱۰ تیر ۱۴۰۱

      خوشبختانه وقتی نسل امثال شما منقرض بشه دیگه لاضم به اطلاع رسانی نیست اون زمان

مطالب پیشنهادی