ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مهدی اخوان بهابادی
تکنولوژی

مدیرعامل همراه اول در جلسه مجمع: فیلترینگ، بازی دوسرباخت است

مدیرعامل همراه اول در مجمع عمومی این شرکت از سیاست‌های فیلترینگ و سهم بالای دولت از درآمد این شرکت انتقاد کرد.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۳۰ تیر ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۰

مجامع عمومی عادی و عادی به‌طور فوق‌العاده شرکت «ارتباطات سیار ایران» (همراه اول) صبح امروز (شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳) برگزار شد. مدیرعامل همراه اول در این جلسه از سیاست‌های فیلترینگ و سهم بالای دولت از درآمد این شرکت انتقاد کرد.

به گزارش دیجیاتو، در آغاز مجمع‌عمومی عادی سالانه همراه اول، «علی بقایی»، رئیس هیئت‌مدیره شرکت که ریاست مجمع را نیز برعهده داشت، اعلام کرد تصویب برنامه راهبردی ۵‌ ساله سوم همراه اول مراحل نهایی را طی می‌کند و این برنامه امسال اجرا خواهد شد.

سپس «مهدی اخوان بهابادی»، مدیرعامل همراه اول، گزارشی از عملکرد این شرکت ارائه کرد.

سهم ۵۵ درصدی همراه اول از بازار تلفن همراه

بنا به آماری که او ارائه کرده است، همراه اول هم‌اکنون ۱۰۲ میلیون مشترک دارد که از این میان ۷۶.۵ میلیون سیم‌کارت اعتباری و ۲۵.۵ میلیون نیز سیم‌کارت دائمی در اختیار دارند. VLR یا مشترکان فعال این شبکه نیز به ۷۱ میلیون مشترک می‌رسد. بر این اساس، سهم همراه اول از بازار مشترکان تلفن همراه در کشور ۵۵ درصد است. این شرکت در سال گذشته موفق به جذب ۹.۴ میلیون مشترک جدید شده است.

به گفته اخوان، تعداد مشترکان دیتای همراه اول ۴۹.۳ میلیون نفر است و از کل ترافیک دیتای این شرکت، ۹۱ درصد سهم LTE است. تعداد مشترکین سه‌ماهه اینترنت پرسرعت ۵۴ میلیون و جمع کاربران دیتای همراه اول ۵۷ میلیون کاربر است.

براساس گزارش همراه اول، در سال گذشته ۷۳۶۴ پتابایت دیتا در شبکه همراه اول مصرف شده و رشد ترافیک دیتا در این شبکه ۲۴ درصد بوده است. همچنین این شرکت به رکورد روزانه ۲۶.۹ پتابایت مصرف داده دست یافته است.

روبیکا به ۲۸ میلیون کاربر فعال ماهانه رسید

مدیرعامل همراه اول در بخش دیگری از گزارشش، به آمار اپلیکیشن‌های زیرمجموعه این شرکت پرداخت.

بر این اساس، اپلیکیشن «همراه من» ۵۰ میلیون نصب و ۱۵ میلیون مشترک فعال ماهانه دارد. «شاد» به ۱۷ میلیون و «روبیکا» به ۲۸ میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده‌اند. «اوانو» نیز ۱۰ میلیون نصب و ۴۷۰ هزار کاربر ماهانه دارد. تعداد نصب «آیگپ» به ۲۲ میلیون و تعداد کاربران فعال ماهانه آن به ۷ میلیون رسیده است.

موتور جست‌وجوی «ذره‌بین» به ۶ میلیون کاربر فعال ماهانه و نزدیک به ۱۴۰ میلیون پرسمان (کوئری) رسیده. «بومینو» نیز به ۳.۹ میلیون کاربر یکتا دست یافته است.

اخوان بهابادی درمورد توسعه زیرساخت‌های ارتباطی این شرکت نیز اعلام کرد هم‌اکنون بیش از ۳۰ هزار سایت‌لوکیشن نسل دو،‌ ۴۸۶۳۰ سایت‌لوکیشن 4G و بیش از ۱۰۰۰ سایت‌لوکیشن 5G راه‌اندازی شده است.

همچنین به آمارهایی درباره مرکز تماس و باشگاه مشتریان همراه اول و سرویس «همراه‌یار» نیز اشاره کرد. به گفته اخوان، سرویس همراه‌یار متوسط ۸۰ هزار خدمت ماهانه در محل در ۱۳۰ شهر ارائه می‌کند که رشدی ۱۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. میانگین فصلی اعضای باشگاه مشترکان این شرکت نیز ۸.۶ میلیون نفر با ۳۵۰ میلیون تراکنش اعلام شد.

نیمی از درآمد همراه اول را دولت می‌برد

سپس اخوان بهابادی عملکرد مالی همراه اول در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ را شرح داد و گفت: «در این سال مالی، درآمد شرکت با ۳۱ درصد رشد کرده است.» به گفته او، درآمد عملیاتی شرکت اصلی از ۳۹۳۰۵ میلیارد تومان به ۵۱۴۲۱ میلیارد تومان رسیده و سود خالص شرکت اصلی هم از ۵۰۴۳ میلیارد تومان به ۶۱۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

همچنین EPS شرکت اصلی ۶۹۲ ریال محقق شده است.

سرمایه شرکت در تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ مبلغ ۸۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، شامل ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار سهم هزار ریالی است.

اخوان بهابادی در ادامه با بیان اینکه سهم دولت از کسب‌وکار همراه اول در سال گذشته ۲۳۷۲۷ میلیارد تومان بوده است، گفت: «از حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد همراه اول و درحالی‌که درآمد همراه اول ۵۰ هزار میلیارد تومان و سود صاحبان سهام این شرکت کمی بیش از ۶ هزار میلیارد تومان بوده، سهم دولت از کسب‌وکار همراه اول در سال گذشته به ۲۳۷۲۷ میلیارد تومان رسیده است. هیچ جای دنیا این‌طور نیست که نزدیک ۵۰ درصد درآمد یک شرکت به دولت برسد. اگر این مبلغ سرمایه گذاری می‌شد، وضعیت متفاوت بود.»

فیلترینگ بازی دوسرباخت است

مدیرعامل همراه اول در پاسخ به سؤال یکی از سهامداران درباره اثر فیلترینگ بر درآمد همراه اول گفت: «فیلترینگ از چند جهت روی اپراتورها اثر منفی گذاشته است.»

او افزود: «یکی از آثار منفی افت کیفیت خدمات است که گلایه به‌حق مشترکان است. پیاده‌سازی سامانه‌های فیلترینگ که بعضاً دقیق عمل نمی‌کنند، کیفیت شبکه به‌شدت کاهش یافته و روی سرویس اینترنت همه اپراتورها اثر منفی گذاشته است.»

اخوان با بیان اینکه اثر دوم فیلترینگ فراگیر شدن فیلترشکن‌هاست، گفت: «بررسی‌های ما نشان می‌دهد نزدیک دوسوم مشترکین همراه اول از فیلترشکن استفاده می‌کنند.»

مدیرعامل همراه اول ادامه داد: «اولین مشکلی که فیلترشکن‌ها ایجاد می‌کنند، مشکل امنیتی است. نصب بدافزارها روی گوشی مشترکین هزینه بسیار بالایی به اپراتورها تحمیل می‌کند. مشکل دوم هم این است که فیلترشکن‌ها منابع شبکه را اشغال می‌کنند.»

اخوان تأکید کرد: «برنده این وضعیت فقط فروشندگان فیلترشکن‌ها هستند. ما معتقدیم فیلترینگ بازی دوسرباخت است و استمرار وضعیت موجود قطعاً اوضاع را نابسامان‌تر می‌کند.»

مدیرعامل همراه اول اظهار امیدواری کرد که باتوجه‌به وعده رئیس‌جمهور منتخب، موضوع فیلترینگ تعیین تکلیف شود.

او در پاسخ به سؤالی دیگر درمورد افزایش تعرفه مکالمه و اینترنت نیز گفت: «یک مرحله افزایش ۳۴ درصدی تعرفه برای اینترنت بین‌الملل اتفاق افتاده ولی برای دیتای داخلی تغییری رخ نداده است. مدت زیادی است از رگولاتوری خواستار افزایش تعرفه‌ها هستیم.»

اخوان افزود: «باتوجه‌به افزایش تعرفه در دی‌ماه سال گذشته، هنوز این افزایش اثرش را روی درآمدهای ما نشان نداده و پیش‌بینی می‌کنیم امسال اثر آن را ببینیم. البته اثر افزایش تعرفه روی درآمد خواهد بود نه سود.»

او دراین‌باره توضیح داد: «ما با دو افزایش هزینه ارزی و ریالی مواجهیم که اولی تابع نرخ دلار و دومی هم تابع تورم است. در سال‌های اخیر، رشد درآمد در اپراتور نسبت به هزینه‌ها پایین‌تر بوده است. از سوی دیگر، اینترنتی که از زیرساخت خریداری می‌کنیم، در سال گذشته شاهد دو افزایش قیمت عمده بوده است. یکی از این هزینه‌ها مربوط به تغییر ناگهانی تعرفه VPLS بود. مذاکرات متعددی با رگولاتوری کردیم که از این افزایش تعرفه صرف‌نظر کنند که متقاعد نشدند.»

۵۳۷ ریال سود به هر سهم همراه اول رسید

در پایان این مجمع، با رأی اکثر سهامداران همراه اول، اکثریت سهامداران پیشنهاد سهامدار عمده این شرکت مبنی‌بر تقسیم ۸۰ درصد از سود قابل‌تقسیم به مبلغ ۵۳۷ ریال را تأیید کردند و این پیشنهاد تصویب شد.

مجموع پاداش ناخالص هیئت‌مدیره نیز به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به تصویب رسید.

در ادامه، مجمع‌عمومی عادی به‌صورت فوق‌العاده با دستورجلسه تعیین اعضای هیئت‌مدیره برگزار شد. بر این اساس، شرکت «مخابرات ایران» با ۸۹.۸ درصد کل سهام شرکت به همراه «گسترش الکترونیک تدبیر ایران»، «سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد مبین»، «گسترش خدمات ارتباطات کاراشاپ» و «مدیریت سامان سازه غدیر» به‌عنوان اعضای حقوقی هیئت‌مدیره همراه اول برگزیده شدند.

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی