مصاحبه با ساندار پیچای، مدیر بخش اندروید گوگل
مرد اول کنفرانس Google I/O بی شک کسی نبود به جز ساندار پیچای. این مرد ۴۲ ساله هندی، آنچنان به عنوان مدیر بخش اندروید و کروم در گوگل خوش درخشیده است، که اکنون به تنهایی ...
مرد اول کنفرانس Google I/O بی شک کسی نبود به جز ساندار پیچای. این مرد ۴۲ ساله هندی، آنچنان به عنوان مدیر بخش اندروید و کروم در گوگل خوش درخشیده است، که اکنون به تنهایی می تواند با تمام محصولاتی که خلق کرده است، کنفرانسی ۳ ساعته را به خود اختصاص دهد.
پیچای که در سال ۲۰۰۴ به گوگل پیوست، هم اکنون موفق شده تا یکپارچگی بی نظیری را میان سیستم های گوگل ایجاد نماید و با عرضه اندروید به محیط هایی همچون ساعت و تلویزیون، نفوذ گوگل را در زندگی کاربران چند برابر نماید.
پیچای با موفقیت های خود توانست بر روی جلد مجلات معتبری همچون بلومبرگ و بیزنس ویک قرار بگیرد و نام خود را به عنوان جانشین بعدی لری پیج در دهان ها بیندازد.
سایت Wired پس از Google I/O با این مدیر موفق مصاحبه ای خواندنی را انجام داده است که در ادامه مطلب می توانید آن را مطالعه نمایید.
در مراسم Google I/O شاهد معرفی محصولات جدیدی بودیم. سیستم هایی برای موبایل، ساعت و حتی خودرو از جمله مواردی بودند که توسط شما معرفی شدند. چه موردی باعث می شود که تمام این موارد بتوانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و مجموعه ای موفق را تشکیل دهند؟
از زمان PC تا کنون ما شاهد تحولات بسیاری در دنیای تکنولوژی بوده ایم. مردم در آن زمان تصور می کردند که داشتن تنها یک کامپیوتر برای یک خانواده کافی است و تمام افراد می توانند نیاز خود را با آن برآورده کنند. اما این موضوع به مرور تغییر یافت و اکنون ابزار های کامپیوتری حالت شخصی پیدا کرده اند و هر کس دوست دارد تا گجت مخصوص به خود را داشته باشد.
گسترش تکنولوژی ما را به فکر فرو برد که چگونه می توانیم پلتفرمی را ایجاد کنیم که پلی بی نقص را در بین محصولات مختلف ایجاد نماید و تجربه ای یکپارچه را برای کاربر فراهم سازد. ما نیاز داشتیم تا اندروید و کروم را بر روی تمام نمایشگر ها در دسترس قرار دهیم و در همین راستا علاوه بر موبایل، ساعت های هوشمند، لپتاپ، تلویزیون و خودرو را تحت پوشش خود درآوردیم.
برای اینکه بتوانیم این تجربه یکپارچه را به بهترین نحو ممکن ارائه کنیم، تصمیم گرفتیم تا همه چیز را به محوریت موبایل درآوریم. شما همواره تلفن هوشمند را به همراه خود دارید و اکنون به لطف فرمان های صوتی و قابلیت هایی مانند Google Now قادر خواهید بود تا دیگر ابزار ها را کنترل نمایید.
چند سال پیش به نظر می رسید که +Google هسته اصلی محصولات شرکت باشد، اما اکنون تمرکز بیشتر بر روی Google Now قرار گرفته است.
اطلاع رسانی از همان ابتدا تشکیل دهنده هویت گوگل بوده است. پس با این تفسیر سرویسی که بتواند اطلاعات را در مکان درست و دقیقا در زمانی که به آن نیاز دارید عرضه کند، همان موردی است که به بهترین نحو می تواند بیانگر فلسفه اصلی شرکت باشد.
یکپارچه سازی محصولات محدودیت هایی را نیز با خود به همراه می آورد. گوگل، مایکروسافت و اپل این روزها شبیه دار و دسته هایی شده اند که اگر وارد گروه شان شوید از شما حمایت می کنند، اما اگر کوچک ترین نگاهی به همسایه بیندازید برای شما مشکلاتی را به وجود می آورند. Android Wear بی شک با محصولات اپل کار نخواهد کرد و این موضوع محدودیت هایی را برای کاربران پیش می آورد. آیا موبایلی که انتخاب می کنیم تعیین کننده همه چیز است؟ آیا مجبوریم تلویزیون و حتی خودروی خود را نیز بر اساس موبایلمان برگزینیم؟
سوال خوبی پرسیدید. ما در مقایسه با سایرین دیدگاه بازتری در رابطه با این ماجرا داریم. برای مثال، شما می توانید کروم کست را به تلویزیون متصل نمایید و همچنان از آیپد و یا آیفون خود استفاده نمایید. ما رویکردی افقی را مد نظر داریم، و علاقه مند هستیم تا مصحولات هرچه بیشتری بتوانند با یکدیگر کار کنند. ما دنیایی را تصور می کنیم که در آن داشتن iOS و یا اندروید بر روی تصمیم شما برای خرید یک خودرو تاثیر گذار نباشد.
تلویزیون ها چطور؟
تلویزیون ها پورت های HDMI متفاوتی دارند و کاربر قطعا قادر خواهد بود تا سیستم های دیگری را نیز به آن متصل نماید. اما در مجموع باید بگویم حرف شما درست است، کاربران در بعضی مواقع قبل از خرید باید سیستم عامل محبوب خود را انتخاب نمایند.
شما وقتی داشتید جمله قبل را به زبان می آوردید، مچ دست خود را بالا آوردید. آیا منظورتان این است که در زمینه خرید پوشیدنی ها، انتخاب سیستم عامل حرف اول را می زند؟
در آن مورد، بله. اما در کل، ما نگاهی بازتر به این ماجرا داریم.
آیا به نظر شما Amazon Fire Phone یک دستگاه اندرویدی است؟
این محصول شاخه ای از اندروید است اما به هیچ وجه از یکپارچگی و همخوانی مورد نظر ما با دیگر سیستم ها، برخوردار نیست.
پس یک موبایلی اندرویدی نیست؟
از دیدگاه رابط کاربری، من آن را یک دستگاه اندرویدی نمی دانم.
از آنجایی که گوگل پولی بابت اندروید از سازندگان دریافت نمی کند، قاعدتا سود شما در این است که دستگاه های بیشتری را به سرویس های گوگل متصل نمایید. اما اگر کاربر موبایل اندرویدی داشته باشد و آنگاه سرویس های دیگری را انتخاب کند، چه ارزشی برای شما وجود دارد؟
ما اندروید را در قالب یک پروژه کاملا متن باز ارائه می کنیم. احساس ما این است که هرچه بیشتر در این قسمت سرمایه گذاری کنیم، در دراز مدت می توانیم سود بیشتری را به دست آوریم. گوگل پلی در حال حاضر یک مجموعه بسیار موفق و سود آور است که روزانه از کاربران بسیاری میزبانی می کند. سایر سرویس های گوگل بر روی اندروید نیز چنین شرایطی دارند و ما تا به حال از اوضاع راضی بوده ایم.
در چین موبایل های اندرویدی از موتور جستجوی گوگل و Google Now بی بهره هستند. به نظرتان این موضوع بازار بزرگی را از چنگ شما در نمی آورد؟
مقوله ای که مطرح کردید بحثی جداگانه را می طلبد. چینی ها از متن باز بودن اندروید به شیوه خودشان استفاده می کنند و تجربه اندرویدی کاربران شان با آنچه که بقیه ما به دست می آوریم، متفاوت است.
آیا چین یک شکست برای گوگل به حساب می آید؟
نه من اینطور فکر نمی کنم. کاربران زیادی در چین تمایل دارند تا اندروید بهتری را در اختیار داشته باشند. ما تلاش بسیاری برای برقراری امنیت و یکپارچه سازی در محصولات خود می کنیم و کاربران نیز بی شک ارزش این موارد را درک خواهند کرد. به هر حال اجازه دهید زمان همه موضوعات را روشن کند.
در سخنرانی خود چندان به سامسونگ اشاره ای نکردید.
من درباره ساعت هوشمند Gear Live آن ها صحبت کردم. صادقانه اگر بگویم سامسونگی ها از ابتدای ایجاد Android Wear همراه ما نبودند، اما به مرور به این نتیجه رسیدند که محصولی را بر پایه این سیستم عامل عرضه نمایند. آن ها همچنین بزرگترین همکار ما در بخش کروم بوک ها هستند.
در بخش تلویزیون چطور؟
نه، هنوز نه. تلویزیون اندروید به مرور راه خود را در میان تمام سازندگان باز خواهد کرد.
سامسونگ تا چه حد دوست شما و تا چه میزان دشمنتان به حساب می آید؟
ما و سامسونگ همکاری بسیار نزدیکی را در طول سالیان گذشته در کنار یکدیگر تجربه کرده ایم و تلاش نموده ایم با هم طعم موفقیت را مزه کنیم. شایعه های بسیاری در رابطه با ما و سامسونگ شنیده می شود،اما واقعیت این است که تیم های هر دو مجموعه هر روز در کنار یکدیگر به سختی کار می کنند تا تجربه کاربری بهتری را به دست مشتری برسانند.
آخرین باری که به کره رفتید کی بوده؟
ما مدام در حال سفر هستیم. برای مثال خود من در طول هفته های آینده قطعا سفری را به کره خواهم داشت.
آیا این بازدیدها نتایج مثبتی نیز دارند؟
بله. من هم اکنون رابطه بسیار خوبی با جی کی شین (مدیرعامل مشترک سامسونگ) دارم و از همنشینی با او لذت می برم. هنگامی که به آن جا می روم آنها نقشه راه خود را با من به اشتراک می گذارند و در نهایت نتایج خوبی را از جلسه به دست می آورند.
شما در کنفرانس اشاره کردید که کروم بوک ها قادر خواهند بود اپلیکیشن های اندرویدی را بر روی خود اجرا نمیاند. حال سؤالی که مطرح می شود این است که اصلا چرا یک لپتاپ اندرویدی نمی سازید؟
کروم بوک ها بر اساس سادگی و امنیت طراحی شده است. اما ما میخواهیم اندروید نقش پر رنگ تری را در زندگی روزمره کاربران داشته باشد، پس تصمیم گرفتیم تا با استفاده از اپلیکیشن های آن، تجربه کار با کروم بوک را بهبود بخشیم.
در I/O هیچ صحبتی از سخت افزار های گوگلی نکردید.
سخت افزار ما تقریبا همیشه در حول محور محصولات نکسوس می چرخیده که هیچ کدام از آنها برای این فصل برنامه ریزی نشده اند. من نحوه برگزاری I/O امسال را دوست داشتم. این مراسم برای توسعه دهندگان است و باید بر روی نرم افزار تمرکز کند.
بله من هم در میان جمع حاضر حضور داشتم. واقعا جریان مراسم برای توسعه دهندگان طراحی شده بود.
بابت اینکه در حین کنفرانس بخش هایی را خیلی عمیق به برنامه نویسی و کد زدن اختصاص دادیم، پوزش می طلبم.
شنیده هایی به گوش می رسد که شما بحث سخت افزار را به کل بر عهده تونی فدل (مدیر عامل نست) قرار داده اید.
نه. تونی و تیمش به صورت مستقل مشغول کار بر روی پروژه های نست هستند. ما این شرکت را خریدیم چرا که معتقد بودیم آن ها از نگاهی صحیحی درباره آینده خانه های هوشمند برخوردار بودند.
همانطور که خودتان اشاره کردید، شما می خواهید اندروید را در تمامی حوزه ها به کار گیرید. به نظرتان اندروید چه زمانی به خانه های هوشمند راه پیدا می کند تا یکپارچگی بیشتری را با سیستم گوگل از خود نشان دهد؟
ما به شدت متعهد هستیم تا پشتیبانی خانه های هوشمند توسط اندروید را محقق کنیم. هم اکنون به کمک نست با دقت در حال پیشبرد پروژه هستیم و امیدواریم تا سال آینده حرف های بیشتری را در این زمینه برای گفتن داشته باشیم.
سخنرانی شما با اعتراض چند فرد معترض با اخلال مواجه شد. شما قطعا معتقد هستید که در گوگل مشغول انجام کارهایی خوب و مفید هستید، اما وقتی میبینید که بعضی از افراد چنین نظری ندارند، چگونه واکنش نشان می دهید؟
مشکلی که در اینجا وجود دارد بسیار پیچیده است. تکنولوژی برای زندگی مردم بسیار مفید است. مشخصا برای بعضی با مزاحمت هایی نیز همراه است. ما در طول سالیان گذشته رشد و تغییرات بسیاری را به خود دیده ایم که این موضوع ممکن است روی مناطق اطراف ما تاثیر گذار باشد. سانفرانسیسکو در این میان بیشترین اعتراضات را در بر داشته است. ما همیشه در جلسات مدیریتی گوگل تلاش می کنیم تا با یافتن راه حل هایی، بیشتر به شهر های اطرافمان سود برسانیم.
شما این هفته به وضوح اعلام کردید که قصد ندارید روزی جایگزین لری پیج شوید. آیا این درست است؟
قطعا. لری یک مدیر متعهد و سخت کوش است.
پس بیایید راجع به دیگر شرکت ها صحبت کنیم. آیا شما تلاش کردید بعد از استیو بالمر مدیر عامل مایکروسافت شوید؟
ترجیح می دهم در این مورد اظهار نظری نکنم.
اگر شما مدیر عامل مایکروسافت بودید، چه اقداماتی را انجام می دادید؟
به نظرم من هم اکنون در جایگاهی نیستم که بخواهم در این مورد عقاید خود را مطرح کنم. مایکروسافت در حوزه کامپیوتر نقش بسیار برجسته ای را بر عهده دارد. آن ها برای حرکت رو به جلو نیاز دارند تا ابتدا پاسخ این سوال را مشخص کنند که آیا می خواهند یک تامین کننده سیستم عامل باشند و یا قصد دارند تا سرویس هایی یکپارچه را برای پلتفرم های مختلف تولید نمایند. برای مثال، آیا آنها سرانجام آفیس را به اندروید خواهند آورد؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.




واقعا ممنون! خیلی بروز شدین و کم کم دارین به شکل سایت اصلی
(از بعد تازگی) برمیگردین.
-----------
××× در کنفرانس اشاره کردید که کروم بوک ها قادر خواهند بود اپلیکیشن های اندرویدی را بر روی خود اجرا "نمیاند". ×××
اینجوری اشاره نکرداااا.
مرسی عالی بود
یکی از بهترین مدیران حال حاضره خیلی ازش خوشم میاد
اول تشكر مى كنم بابت اين پست بسيار خوب.دوستان من الان iphone 5s دارم.به طراحى سيستم عامل اهمييت زيادى مى دم.بعد از معرفى android L تصميم گرفتم كه گوشى الانمو با سرى بعدى nexus عوض كنم.مى خواستم نظر شما رو هم بدونم. ,,با سپاس،،
لطفا تا اخر بخونید ! مهم ترین عامل توی این ها بحث سلیقه ی مشتریه و سود اصلی برای مشتریه صد درصد ، مهم اینه که شما چیزی رو بپسندید و از کار باهاش لذت ببرید بنده خودم یک گوشی پایین رده اندروید داشتم و تا وقتی که ایپد مینی گرفتم واقعا از کار کردن باهاش لذت میبردم و بهترین کیفیت صفحه نمایش رو توی این دستگاه میدیدم تا اینکه به تازگی یک گلکسی اس ۵ خریدم و الان که به کیفیت ساخت ، قدرت و صفحه نمایش فوق العاده این گوشی رسیدم کار با ایپد برام جذاب نیست و حتی خوندن مطالب توی این نمایشگر کمی چشمم رو اذیت میکنه و به گوشیم عادت کردم از همه نظر ، طراحی ، کیفیت و ... که با اینکه ایپد یکی از بهترین و قدرتمند های بازار تبلته ولی این سلیقه ی منه که من رو به این سو اورده و کاملا ازش رازی هستم و نقد و بررسی ها کمکی به من نمیکنه مهم اینه که خودتون دیوایس مورد نظر رو دستتون بگیرید و از کارایی و سرعت و... ازش لذت ببرید پس بعد از قدرت ، کارایی ، طراحی ، سرعت و انتخاب دیوایس مورد نظر مهمترین عامل سلیقه ی مشتری ملاکه ، موفق باشید
گوگل و مایکروسافت در اینده جهان خیلی تاثیر میزارن از موبایل بگیر تا یخچال و تلویزیون و..............
در مورد مطلب هم بگم واقعا عالی بود ساندرای پیچای یکی از افراد موفق گوگل هستش که حتب اگر به ریاست گوگل هم برسه میتونه موفقیتش رو ادامه بده واقعا لذت بردم برای اظهار نظرش در مورد مایکروسافت ، قطعا اگر در ایران بود در هر موردی بود رقیب خودشون رو میکوبیدن و یه آبم روش دلیل موفقیتشونم اینه مه به غیر از حوزه مورد نظرشون در هیچ مورد دیگه به هم کاری ندارن
ممنون مانی جان ، ممنون ک تلاش میکنی تا ما مخاطب بهترین سایت تکنولوژی باشیم و از اینکه خواننده قلم بهترین ها هستیم به خودمون افتخار کنیم
دو نوع از مردم هستن که دارن دنیا رو به دست می یارن !!!
چینی ها : الان تو اروپا شما به جای این که بیشتر اروپایی ببینید دارید چینی می بینید !!!
هندی ها : مدیر عامل آینده گوگل شاید ساندا باشه !!!هندی !!! ماکروسافت مدیر عاملش هندی !!! و البته هندی ها حضور ویژه ایی در ماکروسافت دارن !!! مدیر عامل آینده اپل هندی نباشه صلوات!!!
البته در سطح مدیران ، تو شرکتهای بزرگ نظیر همین گوگل و مایکروسافت و فیسبوک و یاهو و یتیوب یا خود ابای ایرانی و الاصلهای زیادی هم دیده میشه
15 تا از این ایرانی الاصل ها را نام ببر
پیر امیدیار بنیان گذار eBay .
امیر مجیدی مهر معاون ارشد Microsoft .
امید کردستانی رئیس بخش بازاریابی Google . .
بابک پرویز یکی از 3 بنیانگذاران پروژه Google Glass .
سالار کمانگر رئیس YouTube .
ساناز اهری lمدیر تبلیغات سیاتل Google
فرهاد ناظم مدیر کل فنی Yahoo .
امین ذوالفنون مدیر توسعه و سرمایهگذاری Facebook .
ثریا دارابی بنیانگذار Foodspotting .
و...
البته این عزیزان بغیر از جناب بابک پرویز که فارق التحصیل دانشگاه صنعتی شریف هستند بقیه اسما ایرانی هستند و تمام یا بیشتر زندگیشون رو ایران نبودند ، شاید حتی ازشون بپرسید ایران ، ندونند ایران کجای دنیاست :)
چین و هند روی هم دیگه تقریبا 30 درصد از جمعیت دنیا هستند
کم رقمی نیست +2 میلیارد آدم
نادیده نگیریم هندی ها کشور بسیار پیشرفته و قوی ای از لحاظ IT دارند ...
تو بخش هاي زيادي از مصاحبه واقعا صادق بوده ولي يه جاهايي شم پيچونده ها خودمونيم D:
حالا که صحبتی از چین شد متاسفانه قیمت اکثر گجتها مخصوصا در حوزه ی اسمارتفونها غیر واقعی و نا منصفانه هست
هزینه تمام شده پرچمدار شرکت!!! به نقل از IHS
200 دلار ولی قیمت برای مصرف کننده 600 دلار:D
فبلت 5.5 اینچی شیائومی ۱۵۹ دلاره یعنی زیر 500 هزار تومان
جالبه قیمت اکثر پرچمدارهای معرفی شده بالای 600 دلاره شیائومی تلویزیون هوشمند 49 اینچی با کیفیت 3D
مبتنی بر اندروید رو با قیمت باور نکردنی 640 دلار!!!
چینی ها بدون جنگ و خونریزی دینا رو میگیرن (لنوو. شیائومی . اوپو . هوواوی و...) لشکری که حتی شرکتهای بزرگ هم از این حضور این برندها علی الخصوص قیمتهاشون واهمه دارن
......
جناب آقای قاسمی عزیز سلام :)
سپاس بایت پست.
همه چیز که سخت افزار نیست هزینه طراحی رابط کاربری تکنولوژی دوربین ( آولتراپیکسل و جی لنز و ...) پرداخت هزینه پتنت ها و ... رو هم باید در نظر گرفت
یعنی هوواوی با نقص پتنت داره تو دنیا میفروشه هیچکسم کاریش نداره!
یعنی لنوو که تو آمریکا اپل رو توی بخش پی سی پشت سر گذاشت
( همین امسال) طراحی نداره :) عجب
هواویی ( آخر نفهمیدم اسمش چیه ) از سخت خیلی پایین تری استفاده می کنه و ساخت خودشه پس خیلی ارزون تر از دیگر پرچم دارها قیمت می خوره
اپل هم که کلا گرونه لنوو رو باید با اچ پی یا ایسوس مقایسه کنید
وواوی (هوواویی) زیاد روی ه تکیه نکن :)
دوست گلم الان بعضی از همین چینیها از دوربین ساخت سونی استفاده میکنن
طراحیاشو.نم انصافا زیباست. الان اکثر برندهای گردن کلفت دنیا توی چین ساخته میشن با کیفیف بسیار عالی البته با تکنولوژی اختصاصی خود اون برند
ما مصرف کننده ایم هر چی قیمت کمتر بهتر مگه نه ؟ :)
من واقعا موندم که چرا اپل از هواوي شکايت نميکنه!
هواوي پي6 و پي7 رو ببينيد کپي اپله!
گوشّه هاش گرده
مطمئنا هزينه پتنت رو پرداخت کرده يا رابطه اي هست
خصوصا اينکه حدود5 درصد بازار مال هواويه و سهم اپل 15 هست
بزرگترین بازار دینا رو این برندا توی چین دارن جرات ندارن شکایت کنن
:)
چین هم که کلا قانون کپی رایت رو به کشکک زانوشم حساب نمیکنه
اپل فقط با سامسونگ مشکل داره :دال
تو مورد هواوی اصلا موافق نیستم
هواوی داره سخت اف زار پایین رو با قیمت بالا عرضه می کنه
نمونش p7 . اصلا در حد و اندازه سایر پرچمدار ها نیست در صورتی که قیمتی برابریا حتی بیشتر از اونها داره
تو p6 هم خیلی ها فک می کنن که قیمت پایین تر از اون چیزی هست که باید باشه ولی اگه امکانات و سخت افزار گوشی رو در نظر بگیریم می بینیم که گوشی های بسیاری از برندهای مختلف با کیفیت و سخت افزار بهتر و پشتیبانی بهتر و قیمت یکسان وجود داره
توی تبلت ها هم بحث دقیقا همینه :)
الان یکی تو یه سایتی (بهتره اسم نیارم) در مورد خرید تبلت مشاوره خواسته بود و یکی از تبلت هواوی که 1 ملیون ققیمتش بود مد نظرش بود در صورتی که اصلا پردازش و کیفیت ساخت نکسوس 7 جدید رو نداره در صورتی که قیمت برابر دارن
موافقم پدرام عزیز :)
مدیر عامل لنوو: ماموریت اصلی ما جاگذاشتن سامسونگ و اپله
چرا گزینه پاسخ رفت ؟؟؟
صد در صد بهتر ه
ولی لنز زی2 رو سونی می زنه لنز اس پی رو هم سونی می زنه تفاوتشون خیلی زیاده ولی فک نکنم جز خاندان زی رو گوشی دیگه ای جی لنز باشه
حق با شماست دوست عزیز الان وقتی مشخصات 13 مگا پیکسلی بعضی از گجتهای چینی رو میخونی زیرش نوشته کمتر از ادعای کمپانی سازنده فقط بازی با اعداد ولی متاسفانه چشم بعضی مصرف کننده ها عدد رو میبینه.
میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است :)
بازی با اعداد که مد شده حتی بین شرکت های بزرگ
مثل همیشه عالی !