ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کارآفرینی

با استارتاپی آشنا شوید که برای کمک به تاکسی ها در برابر اوبر، 250 میلیون دلار سرمایه جذب کرد

اوبر سال هاست در حال در هم کوبیدن صنعت تاکسیرانی در شهر نیویورک و شهر های دیگر است. تحلیل داده های کمیسیون تاکسی و لیموزین امریکا توسط نیویورک دیلی نیوز نشان می دهد مجموع سفر ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۸ آبان ۱۳۹۴ | ۱۵:۰۰

اوبر سال هاست در حال در هم کوبیدن صنعت تاکسیرانی در شهر نیویورک و شهر های دیگر است. تحلیل داده های کمیسیون تاکسی و لیموزین امریکا توسط نیویورک دیلی نیوز نشان می دهد مجموع سفر های درون شهری نیمه ی اول سال 2015 با کاهشی 10 درصدی نسبت به سال قبل به 77 میلیون رسیده است که این درآمد تاکسی داران را نیز با کاهش مواجه کرده است. این در حالی است که در ماه جولای، صد هزار سفر درون شهری روزانه با اوبر در نیویورک انجام شده است. این میزان نسبت به تابستان گذشته، افزایشی چهاربرابری از خود نشان داده است.

رقابت با اوبر برای تاکسی ها دشوار است. گفته می شود خدمات درخواست خودروی اوبر 1 میلیارد دلار دیگر نیز سرمایه جذب خواهد کرد. اما یک استارتاپ جدید به نام Karhoo امید دارد به راننده تاکسی های شهر های مختلف امریکا برای مقابله با اوبر کمک کند.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

استارتاپ کارهو که 10 ماه از تولد آن می گذرد، در ژانویه ی 2016 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می کند. کارهو موفق شده است 250 میلیون دلار سرمایه جذب کند و برنامه دارد سرمایه ی خود را به 1 میلیارد دلار برساند. کارهو با شرکت های رسمی تاکسیرانی کار می کند و به کاربران خود اجازه خواهد داد از هر تعداد تاکسیرانی که می خواهند خدمات دریافت کنند.

کارهو در نیویورک با مؤسسات کرایه اتومبیلی نظیر Dial 7 و Carmel کار می کند و در بریتانیا با شرکت تاکسیرانی Addison Lee شریک شده است. این استارتاپ در ماه ژانویه در سه شهر نیویورک، لندن، و سنگاپور شروع به کار خواهد کرد.

تا اینجا نیک گتفیلد، مدیر عامل پیشین سونی میوزیک، و دیوید کویتز، یکی از مؤسسان صندوق سرمایه گذاری ایندوس کپیتال نیز روی این پروژه سرمایه گذاری کرده اند.

دنیل ایشاگ، مؤسس و مدیر عامل کارهو می گوید: «اوبر تا ابد نمی تواند با سوبسید قیمت ها را پایین نگه دارد، باید سوددهی داشته باشند، به ویژه اگر بخواهد سهام خود را برای اولین بار عرضه کند. ما می توانیم وارد بازی شویم و موازنه را برقرار کنیم».

نیویورک یکی از بزرگ ترین بازار های اوبر است که صد ها میلیون دلار برای این شرکت سوددهی دارد. شرکت های تاکسیرانی این شهر، از حضور اوبر ضرر می کنند.

گاتمیست در ماه آگوست گزارشی منتشر کرد از تعداد رو به افزایش تاکسی هایی که در خیابان های بروکلین، جلوی دفتر خود بی کار رها شده اند.

حسام یسری که در مک گینس بروکلین فعالیت می کند به گاتمیست گفته است که رانندگان تاکسی در حال کنار گذاشتن شغل خود هستند و تاکسی های خود را رها می کنند تا به اوبر بپیوندند. او می گوید علت پیوستن راننده های تاکسی به اوبر این است که با کار کردن برای این شرکت، لازم نیست نگران پرداخت وام یا سر و کله زدن با شرکت های تاکسیرانی باشند.

گاس کودوگیانیس، که حدود 30 سال پیش تاکسیرانی مک گینس را تأسیس کرد در این باره می گوید: «صادقانه بگویم، بله، علتش اوبر است. ما 40 درصد از کسب و کار خود را ظرف یک سال و نیم گذشته از دست داده ایم».

اوایل امسال، لایحه ای که قرار بود تعداد اتومبیل های اجاره ای (از جمله خودروهای شخصی که با اوبر کار می کنند) را محدود کند، به خاطر اعتراض های پر سر و صدای رانندگان و حامیان اوبر با شکست مواجه شد. در عوض، مسئولان شهر نیویورک از طرحی پرده برداشتند که به بررسی تأثیرات خودروهای مسافربری مثل اوبر بر ازدحام منهتن می پردازد.

کارهو تنها استارتاپی نیست که برای رقابت با اوبر با تاکسیرانی ها همدست شده است، اما احتمالاً از میان آنان بیشترین سرمایه را جذب کرده است. Arro که ماه گذشته در نیویورک شروع به کار کرد، وعده داده است با قیمتی مناسب کاربران را به تاکسی های نیویروک متصل کند.

این رقابت شدید بر ارزش نسبی پروانه ی تاکسیرانی نیز تأثیرگذار بوده است. یک پروانه ی تاکسیرانی در سال 2013 حدود یک میلیون و سیصد هزار دلار ارزش داشت. اما امروزه، قیمت های آنلاین آن چیزی بین ششصد هزار تا نهصد هزار دلار را نشان می دهند.

دارندگان این جواز، شدیداً تلاش دارند از ارزش دارایی خود محافظت کنند. بزرگ ترین دارنده ی پروانه های تاکسیرانی، جین فریدمن از تاکسی کلاب، اخیراً اعلام ورشکستگی کرده است و به آبزرور در این باره گفته است که این شهر علاقه ای به کار کردن با وی نداشته است چرا که ارزش پروانه های تاکسیرانی وی با سقوط چشمگیری مواجه شده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • سال
    سال | ۸ بهمن ۱۳۹۴

    سایت های زیادی هستن که فاند رِیزینگ انجام میدن مثل kick starter.com indiegogo.com و غیره

    اما اینکه کارهو یا شرکت های دیگه این سرمایه ای به این عظمت رو برای یه اپ می تونن جمع کنن تمایل شرکت های تاکسیرانی برای مقابله با اووبر هست. شرکت ها نیاز دارن به همچین برنامه این

    در مورد کمک های فاند رایزینگ هم فعلا خوش بحالتون نشه، ایران که تحریم هست، برای شهر های خاصی هم این سایت ها اجازه میدن. که بتونه همچین جمعیتی از مشتری هادرو پوشش بده، برای همین هم اینقدر کمکشون می کنن

  • محمد
    محمد | ۸ آبان ۱۳۹۴

    دوستان این استارتاپ ها از کجا و ب چ شکل جذب سرمایه میکنن؟ینی سایتی چیزی هس ک خدمتی میخوان بکنن رو شیر میکنن مردم هم پول میریزن ب حساب اون استارتاپ و سهام دارش میشن؟اینجوریه یا ن ؟

    • ava
      ava | ۸ آبان ۱۳۹۴

      بله همچین سایت هایی هست
      خودشون هم میرن با شرکت های مختلف صحبت میکنند

مطالب پیشنهادی