ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بیانیه رسمی کسپرسکی در پاسخ به اتهامات مطرح شده پیرامون دستکاری نرم افزارهای رقبا

کسپرسکی از جمله نام های مطرح سازنده آنتی ویروس در دنیا است که سوابق درخشانی چون شناسایی بدافزارهای پیچیده ای نظیر استاکس نت و فلیم را در کارنامه خود دارد و به جرات می توان گفت ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ | ۱۷:۳۲

کسپرسکی از جمله نام های مطرح سازنده آنتی ویروس در دنیا است که سوابق درخشانی چون شناسایی بدافزارهای پیچیده ای نظیر استاکس نت و فلیم را در کارنامه خود دارد و به جرات می توان گفت که کمتر نامی می تواند با این شرکت روسی در این حوزه رقابت کند.

اما صبح امروز خبری را منتشر کردیم که نشان می داد دو تن از کارمندان سابق کسپرسکی آن را به خرابکاری در محصولات نرم افزاری رقبایش متهم کرده اند. البته یوجین کسپرسکی موسس این شرکت بلافاصله در مصاحبه ای که با رویترز انجام داد این اتهامات را رد نمود و حالا به صورت رسمی با انتشار بیانیه ای هرگونه اتهام در این رابطه را مردود دانسته است.

در ادامه این مطلب توجه شما را به متن بیانیه آقای کسپرسکی در این رابطه جلب می کنیم. با دیجیاتو همراه باشید.

چه کسی جان اف کندی را ترور کرد؟ چه رازی در پس مثلت برمودا نهفته؟ فراماسونری چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ پاسخ به همه این سوالات ساده و صریح است؛ تنها کاری که برای جواب دادن به این سوال‌ها باید انجام دهید اضافه کردن «از قول منابع خبری که نخواستند نام‌شان فاش شود» در ابتدای پاسخ خود است تا به همین راحتی به هر سوال ریز و درشتی در هر زمینه و مبحثی جواب داده باشید. از این گذشته میزان اعتبار پاسخ این سوالات نه به‌ خاطر جواب معتبر و قانع‌ کننده آنها، بلکه به دلیل «منبع انتشار» آنهاست که در نظر اذهان عمومی دوچندان می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛ خبرگزاری رویترز به تازگی گزارش «بین‌المللی و اختصاصی بزرگی» را در حوزه آنتی ویروس‌ها منتشر کرد. اما در این گزارش که پر از ادعاهای دروغ است، رویترز مدعی شده که کسپرسکی بدافزارهایی را طراحی کرده و به‌طور ویژه آنها را بین راهکارهای امنیتی شرکت‌های رقیب منتشر کرده تا عملکرد این نرم‌افزارها دچار اختلال شود و سهم بازار کسپرسکی بالا بکشد.

داستان خبری رویترز برپایه اطلاعاتی از سوی «کارکنان سابق» کسپرسکی که نمی‌خواستند نام‌شان فاش شود بنا شده است، درحالیکه تمام اتهام‌های رویترز علیه کسپرسکی کاملا بی‌پایه و اساس است.

اما بیایید این خبر جعلی را با ترازوی عقل و منطق بررسی کنیم. معمولا کارکنانی که با دلخوری از سازمانی جدا می‌شوند درباره کارفرمایان سابق خود بد و بیراه می‌گویند، اما در این مورد، رویترز دروغ‌های بی بزرگی را کنار هم ردیف کرده است.

شاید این «منابع خبری» با حرف‌های خود موفق شدند گزارشگران رویترز را حسابی تحت تاثیر قرار دهند تا این خبر منتشر شود، اما واقعیت آن است که انتشار یک خبر با برچسب «انحصاری» آن هم بدون منابع یا شواهد موثق تنها یک کار خبری ضعیف است. باید منتظر ماند و دید این «منابع خبری» در گزارش بعدی خود چه داستان‌هایی را علیه کسپرسکی مطرح می‌کنند و چه کسی ممکن است حرف‌هایشان را باور کند.

در واقع داستان خبری رویترز معجونی از چند خبر واقعی و انبوهی از خیال و فانتزی است. در سال‌های 2012 و 2013 صنعت آنتی ویروس درپی ضعف بزرگش برای شناسایی False Positiveها (تشخیص فایل های سالم به عنوان بدافزار یا ویروس) ضربه بزرگی را دریافت کرد و متاسفانه کسپرسکی نیز یکی از شرکت‌هایی بود که متحمل این ضربه شد.

اما مشخص شد که این ضربه بزرگ ناشی از یک حمله سازمان یافته علیه صنعت امنیت نرم‌افزاری بوده است. به بیان دیگر فرد یا افرادی اقدام به انتشار نرم‌افزارهای سالم می‌کردند که در دل آنها کدهای خرابکارانه گنجانده شده بود تا موتور آنتی ویروس بسیاری از شرکت‌ها از جمله کسپرسکی را به چالش بکشند.

بعد از گذشت دو سال هنوز عامل آن حملات شناسایی نشده، اما از نگاه رویترز، کسپرسکی پشت همه ماجراها بوده است! من که از شنیدن این افترای بی‌اساس شگفت‌زده شده‌ام!

اما ماجرا واقعا از چه قرار است؟ در ماه نوامبر 2012، محصولات کسپرسکی چند فایل سالم را به‌اشتباه فایل آلوده و ویروسی تشخیص دادند این فایل‌ها به سرویس‌های بازی Steam، Mail.ru و سرویس QQ تعلق داشت. تحقیقات درون‌سازمانی کسپرسکی نشان داد این تشخیص اشتباه درپی یک حمله سازمان‌دهی شده از سوی افراد ناشناس صورت گرفته است.

علاوه بر این تا چند ماه قبل از این حادثه، تیم تحقیقات ضد بدافزار کسپرسکی از طریق شبکه‌های اطلاعاتی در صنعت امنیت مانند وب‌سایت VirusTotal بارها فایل‌هایی را از سه کلاینت نام‌برده دریافت کرد که کدپایه آنها اندکی دستکاری شده و کدهای خرابکارانه به آنها افزوده شده بود.

بعدها به این نتیجه رسیدیم که مهاجمان احتمالا از الگوریتم تشخیص بدافزاری هر شرکتی شناخت و آگاهی داشتند و دقیقا می‌دانستند کدهای بدافزاری را کجا تزریق کنند تا نرم‌افزارهای ضد بدافزار دنبال آنها بگردند (و در نتیجه آنتی ویروس‌ها فایل‌های سالم را به‌عنوان فایل آلوده شناسایی کنند و تشخیص اشتباه دهند).

موارد False Positive بعد از انتشار آپدیت فایل‌های دستکاری شده شناسایی شدند. سیستم آنتی بدافزار کسپرسکی با مقایسه فایل‌های دستکاری شده با فایل‌های پایگاه داده خود موفق شد فایل‌های خرابکارانه را شناسایی کند. در گام بعدی، الگوریتم شناسایی بدافزار خود را بهبود بخشیدیم تا از تکرار چنین رویدادی بپرهیزیم.

اما این حملات سازمان‌یافته تا پایان سال 2013 ادامه داشت و همچنان شاهد فایل‌های سالم و دستکاری شده فراوانی بودیم. از این گذشته باخبر شدیم که کسپرسکی تنها قربانی این حملات نبوده و شرکت‌های دیگری نیز هدف این فایل‌های دستکاری شده قرار گرفته بودند تا با تشخیص اشتباه از اعتبار محصولات آنها کاسته شود.

در سال 2013 پشت درهای بسته جلسه‌ای را با سایر بازیگران مطرح در صنعت امنیت سایبری و شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگ برگزار کردیم که این حملات سازمان‌یافته بر کسب و کار آنها تاثیر گذاشته بود.

همچنین برخی از شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگی که از این حملات در امان مانده بودند نیز در این جلسه شرکت داشتد. شرکت‌کنندگان در جلسه اطلاعات خود در مورد این حمله گسترده را به اشتراک گذاشتند و تلاش شد تا افراد و مقاصد پشت آن شناسایی و راهکاری عملی برای جلوگیری از بروز دوباره چنین حوادثی تدوین شود.

متاسفانه نتیجه پرباری از این جلسه حاصل نشد. در واقع برخی از شرکت‌کنندگان احتمال دادند که یک تولید کننده آنتی ویروس ممکن است پشت این حملات بوده باشد و یا یک بازیگر جدید و ناشناخته کمپینی را علیه محصولات آنتی ویروس به راه انداخته تا کدهای بدافزاری آن ناشناخته بماند.

چنین دروغ‌ها و تهمت‌هایی تازگی ندارند. از اواخر دهه 90 همراه خودم پلاکاردی را به کنفرانس‌های خبری می‌بردم که روی آن بزرگ نوشته شده بود «نه!» تا با این پاسخ ساده و مستقیم در وقت و انرژی خودم صرفه جویی کنم.

به این ترتیب هروقت کسی سوال می‌کرد که «آیا خود شما ویروس می‌نویسید تا آنتی ویروس‌تان آنها را پاک کنند؟» فقط پلاکاردم را نشان می‌دادم. هنوز هم که هنوز است از این دست سوالات از من پرسیده می‌شود. اما واقعا خیال می‌کنند یک کسب و کار 18 ساله که برپایه اعتماد صد در صدی بنا شده دست به انجام چنین کارهایی می‌زند؟

به چشم بعضی‌ها شما همیشه گناهکار هستید مگر آنکه خلافش ثابت شود. چنین افرادی همیشه وجود دارند و زندگی تا بوده همین بوده است. اما امیدوارم مردم با دیدی باز به بی‌اساس بودن این اتهامات کذب و غیرمنطقی پی ببرند. با اطمینان می گویم که به همکاری تنگاتنگ خود با سایر بازیگران عرصه امنیت سایبری ادامه خواهیم داد تا دنیای دیجیتال امن‌تری را خلق کنیم و در راه مبارزه با تهدیدات امنیتی و برملا کردن منبع و عوامل آنها ذره‌ای در فروگذار نخواهیم کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (18 مورد)
  • یاور
    یاور | ۲۶ مرداد ۱۳۹۴

    خدا وکیلی شما هنوز دارید از آنتی ویروس استفاده می کنید؟

    • محمد شکوری
      محمد شکوری | ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

      من مدتی هست که از گنو/لینوکس فدورا استفاده میکنم و هیچ نیازی به آنتی ویروس ندارم.
      در مورد خبر باید بگم که;رویترز گفته که کسپرسکی کدهای خرابکاری رو در بین شرکت ها پخش میکرده اما نگفته چطور اینکارو انجام میداده.

      کاشکی یکی بگه کدوم شرکت ها قربانی این خرابکاری ها شدن?

  • ava
    ava | ۲۵ مرداد ۱۳۹۴

    تحفه های پوتین
    چیز روسی نخرید

    • حامد
      حامد | ۲۶ مرداد ۱۳۹۴

      اگه تو مشکلی داری می تونی نخری، برو با اوباما و روحانی جونت خوش باش.:-P

  • Siamak Gol
    Siamak Gol | ۲۵ مرداد ۱۳۹۴

    رویترز؟
    دست بردار.. این حرفا دیگه انقضاشون گذشته... اینجا آمریکا نیست.. :)

  • Reza_Abdollahi
    Reza_Abdollahi | ۲۵ مرداد ۱۳۹۴

    عجب جوابی داد !!! عالی بود !

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی