ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

نجفی منش؛ واردات خودرو در شرایط فعلی مکروه است

جنجال ادامه دارد. پس از کش و قوس های مربوط به حذف و اضافه فهرست خودروهای مجاز وارداتی در سایت ثبت سفارش گمرک، رایزنی و جلسه نمایندگان شرکت های وارد کننده و فعالان بازار خودرو ...

تیم خودرو
نوشته شده توسط تیم خودرو | ۱۵ دی ۱۳۹۵ | ۱۶:۰۰

جنجال ادامه دارد. پس از کش و قوس های مربوط به حذف و اضافه فهرست خودروهای مجاز وارداتی در سایت ثبت سفارش گمرک، رایزنی و جلسه نمایندگان شرکت های وارد کننده و فعالان بازار خودرو با مسئولان ادامه دارد و از جریان این جلسه اظهارات جالبی منتشر شده است.

محمد رضا نجفی منش، رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران معتقد است که "در زمانی که کشور نیازمند رشد اقتصادی و اشتغال است، این دو امر با واردات خودرو ممکن نیست، ما باید خودروساز را وارد کنیم، چین و هند بهترین خودروهای روز دنیا را سوار می شوند زیرا بهترین نمایندگان خودروسازان در این کشورها، خودرو تولید می کنند."

kwid-9

او با مثال زدن از قرداد پژو و سیتروئن به عنوان واردات خودروساز به جای خودرو، معتقد است که حتی رنو نیز باید واردات را به شکل دیگری در کشور ادامه دهد تا بتوان از پتانسیل های بازار ایران برای رشد و توسعه اقتصادی استفاده کرد.

به گفته آقای نجفی منش، هم اکنون بیش از 2 درصد از رشد اقتصادی حدوئد 7 درصدی کشور ماحصل رونق صنعت خودرو بوده است و با بومی سازی خودروهای وارداتی می توان به رشد اقتصادی هرچه بیشتر کشور یاری بخشید.

farhad-1

در مقابل اما اظهارات فرهاد احتشام زاده، رئیس انجمن وارد کنندگان خودرو نیز شنیدنی است. او با بیان اینکه سهم دولت از قیمت گذاری خودروهای وارداتی به 85 درصد می رسد، عقید دارد که ما به واردات خودرو نیازمندیم چرا که برخلاف شرکت های فرانسوی، بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان تمایل چندانی به سرمایه گذاری در کشورمان ندارند.

"هم اکنون حجم واردات خودرو در کشور 4 درصد از سهم بازار کل کشور است و این مقدار کمتر از نیم درصد در کل جهان است از این رو خودروسازان خارجی سهم 99 و نیم درصدی خود را در جهان با سهم نیم درصدی ایران به خطر نمی اندازد."

او همچنین تاکید کرد: "مهمترین کالاهایی که وارد کشور شده اند مربوط به قطعات خودروهایی است که در داخل کشور تولید می شوند در عین حال قیمت خودروهایی که در کشور تولید می کنیم و پیشتر وارد می شدند تفاوت چندانی با خودروهای واراداتی ندارد."

2017-toyota-camry-hybrid-111-876x535-w600-h600

البته این صحبت های آقای احتشام زاده بی دلیل و مدرک نیست و در روز گذشته شاهد اعلام قیمت خودروهای مونتاژی هیوندایی از سوی کرمان موتور بودیم که از نظر قیمت تمام شده تفاوت چندانی نسبت به نمونه های واراتی خود ندارند.

این شرایط در واقع ماحصل افزایش نرخ تعرفه خودروهای مونتاژی (CKD)، افزایش نرخ ارز و هزینه های جانبی تولید و عرضه خودروهای مونتاژی نظیر هزینه های مربوط به بسته بندی و ارسال قطعات و مونتاژ آن ها در داخل کشور است که عملا اختلاف قیمت ناشی از تفاوت تعرفه گمرکی بین واردات قطعات مونتاژی CKD و خودروها کامل CBU را بسیار کمرنگ می کند.

به هر حال طبق آخرین مذاکرات انجام شده بازهم کفه ترازو به سمت شرکت های رسمی وارد کننده خودرو سنگین تر شده است و قرار است از این پس این شرکت ها تنها تامین کنندگان خودروهای وارداتی باشند تا خیال مشتریان در مورد خدمات پس از فروش خودروها نیز راحت تر شود.

HU-I20-8

با این وجود واردکنندگان متفرقه نیز می توانند از طریق شرکت های رسمی نسبت به واردات خودرو (با گارانتی شرکتی که نمایندگی را بر عهده دارد) اقدام کنند اما جزییات تغییرات اجرایی این روند برای سال 96 هنوز رسانه ای نشده است.

جزییات آخرین تغییرات فهرست ثبت سفارش گمرک را می توانید از اینجا بخوانید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (28 مورد)
  • afshingm
    afshingm | ۱۸ بهمن ۱۳۹۶

    اولا اون وارد کننده که معلومه باید این حرفو بزنه چون اگه وارد نکنه چجوری نون بخوره !؟ دوما رئیس کمیسیون هم داره اشتباه میزنه ! فکر میکنه باید محتاج این باشیم که از کشور های دیگه ماشین وارد کنیم و از روش کپی کنیم ! اصلا انگار به این روند عادت کردن !!! خودروسازی ما در بهترین حالت شده دستگاه زیراکس خودروسازهای فرانسوی و چینی و کره ای و احتمالا هم در آینده ای نه چندان دور از گینه بیسائو !!!
    این همه استعداد خودروسازی توی ایران داریم، چرا به جای اینکه انقدر ارز صرف تولید خودرو های آشغال و واردات خودرو کنید، هزینه این استعداد ها نمی کنید!؟ شما اگه انقدر نگران صنعت خودرویید، آدم هایی مثل جمشید آرین رو مایوس و ناامید نکنید ! استعداد هایی مثل علاءالدین جاسمی و اون کودک 10 ساله نابغه که از تسلا واسش دعوت نامه فرستاده بودن رو به کار بگیرید. تا زمانی که شما توی سر و کله هم میزنید شاید خیلیهاشون از کشور رفته باشن...

  • molavy
    molavy | ۱۷ دی ۱۳۹۵

    اولین شما مرجع تقلید نیستی که بخوای کراهت مشخص کنی.
    دوما ماشین خودتون میفرمایید چیه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی