ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استفاده از هوش مصنوعی گوگل در رمان بیماری
تکنولوژی

گوگل با هوش مصنوعی به جنگ سرطان می رود

در چند سال اخیر هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر در حال پیشرفت بوده است و هر روز نمونه های هوشمندتر در کنار کاربردهای جدیدتر برای این فناوری معرفی می شوند. اگر تحقیقات جدید کمپانی گوگل به ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۹:۱۵

در چند سال اخیر هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر در حال پیشرفت بوده است و هر روز نمونه های هوشمندتر در کنار کاربردهای جدیدتر برای این فناوری معرفی می شوند. اگر تحقیقات جدید کمپانی گوگل به نتیجه برسد، در آینده ای نه چندان دور شاهد استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص سریع تر انواع سرطان خواهیم بود.

در قدم اول گوگل قصد دارد از هوش مصنوعی خود - «دیپ مایند» (Deep Mind) - برای درمان یکی از شایع ترین سرطان ها، یعنی سرطان پستان در زنان بهره ببرد. دیپ مایند گوگل می تواند تصاویر میکروسکپی گرفته شده از سلول ها را همانند یک پاتولوژیست حرفه ای بررسی و وجود هرگونه اشکال یا مورد مشکوک را شناسایی کند.

شاید یک عملیات تشخیصی سریع و دقیق نتواند درمان کننده قطعی سرطان ها باشد، اما به طور قطع در شناسایی هرچه سریع تر افراد مبتلا بسیار موثر خواهد بود. بسیاری از تومورهای سرطانی اگر به موقع شناسایی شوند کاملاً قابل درمان هستند.

در واقع هوش مصنوعی گوگل می تواند با دقت بیشتری نسبت به یک پزشک انسانی به تشخیص موارد مشکوک یا افراد مبتلا بپردازد. برخی پزشکان پاتولوژیست در طی زمان و به دلیل بررسی تعداد بسیار زیادی از عکس های میکروسکوپی، دقت خود را تا حدودی از دست می دهند، ضمن این که توانایی بینایی انسان ها نیز باهم متفاوت است، در حالی که هوش مصنوعی با گذشت زمان حرفه ای تر و کارآزموده تر می شود.

به عنوان مثال دیپ مایند گوگل می تواند بهتر از یک پزشک نشانه های ابتلا به سرطان سینه را در یک تصویر به ابعاد ۱۰۰ در ۱۰۰ پیکسل تشخیص دهد.

البته تمام این نتایج اولیه بوده و در شرایط کنترل شده به دست آمده و هنوز نمی توان از میزان موفقیت این روش در موارد واقعی اطمینان حاصل کرد. با این همه اما یک واقعیت قابل انکار نیست؛ این که استفاده از هوش در درمان بیماری ها به زودی به یک شاخه مستقل در علم پزشکی بدل خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی